Πώς να κάνετε κοινή χρήση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας Gmail

Δημιουργία αντιπροσωπείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση σε ένα λογαριασμό Gmail που έχετε στην κατοχή σας σε άλλο άτομο, επιτρέποντάς τους να διαβάζουν, να στέλνουν και να διαγράφουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ μέρους σας, καθώς και να διαχειρίζονται τις επαφές σας, αναθέτοντάς τους ως εκπρόσωπο στο λογαριασμό. Πρόκειται για μια πιο βολική και ασφαλή λύση από το να δώσετε στον άλλο χρήστη τον κωδικό πρόσβασής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Gmail.

Η παράδοση του κωδικού πρόσβασής σας παρουσιάζει πολλά προβλήματα και με έναν Λογαριασμό Google που μπορεί επίσης να παρέχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Google. Το άλλο άτομο μπορεί επίσης να έχει δικό του λογαριασμό Gmail ή να έχει πρόσβαση σε πολλούς κοινόχρηστους λογαριασμούς Gmail, καθιστώντας έτσι ότι θα πρέπει να συνδεθούν και να αποχωρήσουν ή να διατηρήσουν τις συνεδρίες ξεχωριστές με άλλα μέσα.

Με μια απλή αλλαγή στις ρυθμίσεις του Gmail, μπορείτε να μεταβιβάσετε το email σας στο Gmail καθαρά.

Αντιστοίχιση αντιπροσώπου στο λογαριασμό σας στο Gmail

Για να επιτρέψετε σε κάποιον να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι κρίσιμες ρυθμίσεις λογαριασμού, οι οποίες παραμένουν μόνο δικές σας για αλλαγή):

 1. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο στο οποίο θέλετε να χορηγήσετε πρόσβαση έχει ένα λογαριασμό Gmail με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail.com.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία του Gmail (εμφανίζεται ως εικονίδιο με γρανάζι).
 3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.
 4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή .
 5. Στην ενότητα Επιχορήγηση πρόσβασης στο λογαριασμό σας , κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη άλλου λογαριασμού .
 6. Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail του ατόμου στον οποίο θέλετε να αναθέσετε τη διαχείριση του λογαριασμού σας στο πεδίο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
 7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο βήμα .
 8. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χορηγήσετε πρόσβαση

Περιμένετε να δέχεται ο παραλήπτης το αίτημα να έχει πρόσβαση στα μηνύματά σας.

Σύνδεση σε έναν λογαριασμό Gmail ως αντιπρόσωπος

Για να ανοίξετε έναν λογαριασμό Gmail για τον οποίο σας έχει ανατεθεί ένας εκπρόσωπος:

 1. Ανοίξτε το λογαριασμό σας στο Gmail.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του Gmail.
 3. Επιλέξτε τον λογαριασμό που επιθυμείτε κάτω από τους λογαριασμούς Delegated .

Ο ιδιοκτήτης και όλοι όσοι έχουν πρόσβαση μπορούν να διαβάζουν και να στέλνουν αλληλογραφία ταυτόχρονα μέσω του λογαριασμού Gmail που έχει εκχωρήσει.

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένας εκπρόσωπος του Gmail

Ένας εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος σε έναν λογαριασμό Gmail μπορεί να εκτελέσει διάφορες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των αναγνωσμένων μηνυμάτων που σας έχουν σταλεί, να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να απαντήσει σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας έχουν σταλεί. Όταν ένας εκπρόσωπος στέλνει ένα μήνυμα μέσω του λογαριασμού, ωστόσο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εμφανίζεται ως αποστολέας.

Ένας αντιπρόσωπος μπορεί επίσης να διαγράψει μηνύματα που σας έχουν σταλεί. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τις επαφές σας στο Gmail.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Gmail δεν μπορεί να συνομιλεί με κανέναν για εσάς, ούτε μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail.

Κατάργηση πρόσβασης του Delegate σε έναν λογαριασμό Gmail

Για να καταργήσετε ένα άτομο από τη λίστα των αντιπροσώπων που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail:

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία του Gmail.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή .
 4. Στην ενότητα Παροχή πρόσβασης στον λογαριασμό σας , δίπλα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπροσώπου για τον οποίο θέλετε να ακυρώσετε την πρόσβαση, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή .
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Εάν ο χρήστης έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail, θα είναι σε θέση να εκτελέσει ενέργειες μέχρι να κλείσει την περίοδο λειτουργίας του Gmail.

Λάβετε υπόψη ότι επειδή το Gmail έχει σχεδιαστεί για μεμονωμένη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν έχετε πολλούς χρήστες που προσπελάζουν συχνά το λογαριασμό και από διαφορετικές τοποθεσίες, αυτό μπορεί να προκαλέσει το κλείδωμα του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.