Πώς να χρησιμοποιήσετε το GPS αυτοκινήτου για κλήσεις κινητού τηλεφώνου χωρίς χέρια

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση φορητού κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη απόσπαση της προσοχής. Είναι παράνομο σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ, στο DC, στο Πουέρτο Ρίκο, στο Γκουάμ και στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ. Πολλές περισσότερες αμερικανικές πολιτείες έχουν κάποιους περιορισμούς στη χρήση φορητών κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση. Η εναλλαγή σε ένα σύστημα hands-free που εξαλείφει το χειρισμό του τηλεφώνου και η χειροκίνητη κλήση μειώνει δραματικά τις περισπασμούς. Πολλοί δέκτες GPS αυτοκινήτου προσφέρουν ασύρματη συνδεσιμότητα σε κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων μικροφώνων και ηχείων, καθώς και οθόνη αφής για τον έλεγχο του τηλεφώνου. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GPS του αυτοκινήτου σας για να πάτε hands-free, μια διαδικασία που δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά για να ρυθμίσετε!

Προσδιορίστε εάν το κινητό σας τηλέφωνο υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση Bluetooth

Το Bluetooth είναι ένα πρότυπο ασύρματου δικτύου που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ των καταναλωτικών συσκευών, στην περίπτωση αυτή του GPS και του κινητού σας τηλεφώνου. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει Bluetooth, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του τηλεφώνου σας ή ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή τηλεφώνου. Επίσης, δείτε τους συνδέσμους στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για πόρους συμβατότητας τηλεφώνου. Τα περισσότερα τηλέφωνα δεν έχουν ενεργοποιημένη την τεχνολογία Bluetooth ως προεπιλεγμένη ρύθμιση (για εξοικονόμηση ενέργειας), επομένως ελέγξτε το εγχειρίδιο για να καθορίσετε τον τρόπο ενεργοποίησης του Bluetooth.

Καθορίστε εάν το GPS του αυτοκινήτου σας υποστηρίζει το Bluetooth και το κινητό τηλέφωνο hands-free, ή βρείτε και αγοράστε έναν συμβατό δέκτη GPS μέσα στο αυτοκίνητο

Η TomTom και η Garmin, για παράδειγμα, προσφέρουν μια σειρά από μοντέλα GPS που υποστηρίζουν Bluetooth που υποστηρίζουν συνδέσεις hands-free Bluetooth. Δείτε τους συνδέσμους στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για να βρείτε γρήγορα μοντέλα με αυτή τη δυνατότητα και τη συμβατότητά τους με συγκεκριμένα μοντέλα τηλεφώνου.

Συνδέστε το τηλέφωνο και το GPS στο αυτοκίνητο

Τώρα που διαθέτετε συμβατό δέκτη GPS και τηλέφωνο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα συνδυάσετε και να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη διεπαφή τηλεφώνου GPS. Το εγχειρίδιο του τηλεφώνου σας και το εγχειρίδιο GPS θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες οδηγίες για αντιστοίχιση, αλλά γενικά περιλαμβάνει:

Χρησιμοποιώντας το GPS του αυτοκινήτου σας για κλήσεις χωρίς χέρια

Οι λειτουργίες hands-free του τηλεφώνου GPS περιλαμβάνουν συχνά (μέσω της οθόνης αφής): χειροκίνητη κλήση, κλήση τηλεφωνικού καταλόγου, φωνητική κλήση, αν υποστηρίζει το τηλέφωνό σας (μια εξαιρετική λειτουργία σε συνδυασμό με hands-free), προβολή μηνυμάτων και άλλα. Απολαύστε την κλήση χωρίς χέρια!

Συμβουλές: