Τι είναι το όνομα κεντρικού υπολογιστή;

Ορισμός του Hostname και πώς να το βρείτε στα Windows

Ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή είναι η ετικέτα (το όνομα) που αντιστοιχεί σε μια συσκευή (κεντρικό υπολογιστή) σε ένα δίκτυο και χρησιμοποιείται για τη διάκριση μιας συσκευής από μια άλλη σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο ή μέσω του διαδικτύου.

Το όνομα κεντρικού υπολογιστή για έναν υπολογιστή σε οικιακό δίκτυο μπορεί να είναι κάτι σαν νέο φορητό υπολογιστή , Guest-Desktop ή FamilyPC .

Τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιούνται επίσης από τους διακομιστές DNS, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο με ένα κοινό όνομα, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση, για να αποφύγετε να θυμάστε μια σειρά αριθμών (μια διεύθυνση IP ) μόνο για να ανοίξετε έναν ιστότοπο.

Για παράδειγμα, στην διεύθυνση URL pcsupport.about.com, το όνομα του κεντρικού υπολογιστή είναι Υποστήριξη υπολογιστή . Περισσότερα παραδείγματα φαίνονται παρακάτω.

Το όνομα κεντρικού υπολογιστή του υπολογιστή μπορεί να αναφέρεται ως όνομα υπολογιστή, όνομα ιστότοπου ή ονοματοδοτικό όνομα . Ενδέχεται επίσης να δείτε το όνομα του κεντρικού υπολογιστή ως όνομα κεντρικού υπολογιστή .

Παραδείγματα ονόματος Hostname

Καθένα από τα παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ενός πλήρως εξουσιοδοτημένου ονόματος τομέα (FQDN) με το όνομα του κεντρικού υπολογιστή του να διαγράφεται στο πλάι:

Όπως μπορείτε να δείτε, το όνομα του κεντρικού υπολογιστή (όπως το pcsupport ) είναι απλώς το κείμενο που προηγείται του ονόματος τομέα (π.χ. περίπου ), το οποίο φυσικά είναι το κείμενο που έρχεται πριν από τον τομέα ανώτατου επιπέδου ( com ).

Πώς να βρείτε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή στα Windows

Η εκτέλεση του ονόματος κεντρικού υπολογιστή από τη Γραμμή εντολών είναι μακράν ο ευκολότερος τρόπος να εμφανιστεί το όνομα του υπολογιστή στον οποίο εργάζεστε.

Ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε τη Γραμμή εντολών πριν; Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς να ανοίξετε την εντολή για οδηγίες. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε ένα παράθυρο τερματικού και σε άλλα λειτουργικά συστήματα , όπως MacOS και Linux.

Χρησιμοποιώντας την εντολή ipconfig για να εκτελέσετε το ipconfig / all είναι μια άλλη μέθοδος, αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο λεπτομερή και περιλαμβάνουν πληροφορίες εκτός από το όνομα του κεντρικού υπολογιστή που ίσως να μην ενδιαφέρεστε.

Η εντολή καθαρή προβολή , μία από τις πολλές εντολές , είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε όχι μόνο το δικό σας όνομα κεντρικού υπολογιστή αλλά και τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών άλλων συσκευών και υπολογιστών στο δίκτυό σας.

Πώς να αλλάξετε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή στα Windows

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να δείτε το όνομα του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε είναι μέσω των Ιδιοτήτων του Συστήματος , το οποίο σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε το όνομα του κεντρικού υπολογιστή.

Οι ιδιότητες του συστήματος μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του συνδέσμου Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους στο εσωτερικό της μικροεφαρμογής Συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου , αλλά μπορούν επίσης να εκκινηθούν εκτελώντας τον έλεγχο sysdm.cpl από το Run ή την Command Prompt.

Περισσότερα σχετικά με τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών

Τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών δεν μπορούν να περιέχουν ένα κενό δεδομένου ότι μπορούν να είναι μόνο αλφαβητικά ή αλφαριθμητικά. Ένα παύλα είναι το μόνο επιτρεπόμενο σύμβολο.

Το τμήμα www μιας διεύθυνσης URL δείχνει στην πραγματικότητα έναν υποτομέα ενός ιστότοπου, παρόμοιο με το pcsupport που είναι υποτομέας του About.com, και οι εικόνες αποτελούν έναν από τους υποτομείς του Google.com.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Υποστηριζόμενη Υποστήριξη Υπολογιστών Υπολογιστών Υπολογιστών Υπολογιστή Υπολογιστών Υπολογιστή Υπολογιστών Υπολογιστή Υπολογιστών Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστή Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Υπολογιστής Παρομοίως, το www hostname είναι πάντα απαραίτητο, εκτός αν είστε μετά από έναν συγκεκριμένο υποτομέα (όπως εικόνες ή pcsupport ).

Για παράδειγμα, η είσοδος στο www.about.com απαιτεί τεχνικά πάντα αντί ακριβώς για το. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες ιστοσελίδες είναι απρόσιτες αν δεν εισάγετε το τμήμα www πριν από το όνομα τομέα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιστότοποι που επισκέπτεστε εξακολουθούν να ανοίγουν χωρίς να καθορίσετε το όνομα του ξενιστή www - είτε επειδή το πρόγραμμα περιήγησης στο Web το κάνει για εσάς είτε επειδή ο ιστότοπος γνωρίζει τι ακολουθείτε.