Φέρτε τη δική σας συσκευή (BYOD) Ορισμός

Ορισμός:

BYOD ή το Bring Your Own Device, συνεπάγεται πολιτικές εταιρικής διακυβέρνησης που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να φέρουν τις προσωπικές τους κινητές συσκευές - συμπεριλαμβανομένων των smartphones, φορητούς υπολογιστές και tablet - στον τόπο εργασίας τους και επίσης να τις χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες αποκλειστικές για την εταιρεία εργάζονται για. Αυτές οι πολιτικές μπορούν να εκπονηθούν από όλες τις μονάδες ανεξάρτητα από τον τομέα ή τη βιομηχανία τους.

Ο BYOD αναδύεται τώρα ως το μέλλον της επιχείρησης, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι κάνουν χρήση των προσωπικών τους συσκευών και τεχνολογίας ενώ βρίσκονται στο γραφείο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες εταιρείες πιστεύουν ότι αυτή η τάση μπορεί πράγματι να κάνει τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς, καθώς είναι πιο άνετοι να δουλεύουν με τις δικές τους κινητές συσκευές, με τις οποίες είναι πιο άνετες. Η ενεργοποίηση του BYOD βοηθά τους υπαλλήλους να τα αντιληφθούν ως πιο προοδευτικά και φιλικά προς τους εργαζόμενους.

Πλεονεκτήματα του BYOD

Μειονεκτήματα του BYOD

Επίσης γνωστό ως: Φέρτε το δικό σας τηλέφωνο (BYOP), Φέρτε τη δική σας τεχνολογία (BYOT), Φέρτε τον υπολογιστή σας (BYOPC)