Πώς να πάρετε 4G ή 3G στο φορητό υπολογιστή σας

Είναι όλο και όλο και πιο σημαντικό για εμάς να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας όπου και αν βρίσκεστε - ειδικά, για παράδειγμα, στους φορητούς υπολογιστές μας όταν εργαζόμαστε εν κινήσει. Οι κινητές ευρυζωνικές συσκευές μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε το δίκτυο 4G ή 3G ενός ασύρματου φορέα από τους φορητούς υπολογιστές μας και άλλες κινητές συσκευές για συνεχή συνδεσιμότητα. Εδώ είναι μια επισκόπηση των διαφορετικών τρόπων που μπορείτε να πάρετε 4G ή 3G πρόσβαση στο Internet στο φορητό υπολογιστή σας.

Ενσωματωμένη κινητή ευρυζωνικότητα 4G ή 3G

Οι περισσότεροι από τους τελευταίους φορητούς υπολογιστές, netbooks και tablet προσφέρουν μια κινητή ευρυζωνική επιλογή, όπου μπορείτε να έχετε μια κάρτα 3G ή 4G ή ένα chipset ενσωματωμένο στο φορητό υπολογιστή όταν το παραγγείλετε (με επιπλέον χρέωση). Θα πρέπει να εγγραφείτε στην υπηρεσία ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας , αλλά συχνά θα μπορείτε να επιλέξετε τον πάροχο ασύρματων υπηρεσιών.

4G ή 3G Laptop Stick

Εάν δεν έχετε ήδη ενσωματωμένη μια ευρυζωνική κάρτα κινητής τηλεφωνίας ή θέλετε μια ξεχωριστή συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με περισσότερους από έναν φορητούς υπολογιστές, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε ένα μόντεμ USB 4G ή 3G (φορητό ραδιόφωνο) ή plug-and- παίζετε σαν τα περισσότερα USB sticks. Τα ευρυζωνικά μόντεμ USB κοστίζουν συνήθως κάτω από $ 100. Μπορείτε να αγοράσετε το laptop stick και να εγγραφείτε για το ευρυζωνικό σχέδιο κινητής τηλεφωνίας απευθείας από τον πάροχο ασύρματων υπηρεσιών ή τους λιανοπωλητές όπως το Best Buy.

3G ή 4G Mobile Hotspot

Τα hotspots για κινητά μπορεί να είναι είτε συσκευές υλικού όπως το FreedomPop's Freedom Spot είτε μια λειτουργία στην κινητή συσκευή σας. Συνδέετε τον φορητό σας υπολογιστή ασύρματα στο hotspot κινητής τηλεφωνίας 4G ή 3G, σαν να συνδεθείτε σε ένα wi-fi δίκτυο ή στο hotspot wi-fi . Όπως και με τις άλλες επιλογές, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για τη συσκευή hotspot κινητής τηλεφωνίας σας ή αν χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρέωση για "hotspot" για τη χρήση της ενσωματωμένης δυνατότητας hotspot στο smartphone σας. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενός κινητού σημείου πρόσβασης, ωστόσο, είναι ότι συνήθως μπορείτε να συνδέσετε περισσότερες από μία συσκευές σε αυτήν για κοινή πρόσβαση στο κινητό Internet.

Κινητό τηλέφωνο Tethering

Το Tethering είναι εκεί που συνδέετε το κινητό σας με το φορητό σας υπολογιστή για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία δεδομένων του κινητού τηλεφώνου σας στο φορητό υπολογιστή. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές πρόσδεσης που επιτρέπουν τη σύνδεση μέσω καλωδίου USB ή Bluetooth, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς εφαρμογής PdaNet . Παρόλο που πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να προσεγγίσουν πρόσθετες χρεώσεις σύνδεσης με jailbreaking τα smartphones τους, οι περισσότεροι πάροχοι ασύρματης σύνδεσης χρεώνονται επιπλέον για το προνόμιο σύνδεσης του τηλεφώνου σας με το φορητό σας υπολογιστή.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς; Εκτός από την κατεύθυνση προς ένα wi-fi hotspot ή Internet cafe για δωρεάν πρόσβαση στο Internet, η πρόσδεση είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή για να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο φορητό υπολογιστή σας όταν δεν είστε στο σπίτι. Αν έχετε πολλές συσκευές ή θέλετε να μοιραστείτε μια ευρυζωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, ένα hotspot κινητής τηλεόρασης κάνει πιο έξυπνη. 3G ή 4G laptop sticks είναι επίσης βολικό και εύκολο στη χρήση.