Συμβουλές για προγραμματιστές Android για να επιτύχουν την επιτυχία στο Google Play Store

Τι να εξετάσετε πριν και μετά τη μετάβαση στο Google Play Store

Όπως γνωρίζετε, το Google Play Store είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καταστήματα εφαρμογών για προγραμματιστές εφαρμογών. Προσφέροντας πολλά οφέλη για τον προγραμματιστή, αυτή η αγορά εφαρμογών γίνεται πλέον κορεσμένη με εφαρμογές κάθε κατηγορίας και τύπου. Αυτό το γεγονός μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποθαρρυντικό για ερασιτέχνες προγραμματιστές του Android που επιθυμούν να κάνουν το σήμα τους στο Play Store. Ακολουθούν οι συμβουλές για την επίτευξη και τη διατήρηση της επιτυχίας στο Google Play Store.

01 από 07

Δοκιμάστε την εφαρμογή σας

Οι ειδήσεις του Justin Sullivan / Getty Images

Φροντίστε να δοκιμάσετε προσεκτικά την εφαρμογή σας πριν την υποβάλετε στο Play store . Το Android είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα - αυτό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Η άλλη επιπλοκή εδώ είναι ο υπερβολικός κατακερματισμός των συσκευών, γεγονός που θα μπορούσε να σας δυσκολέψει πολύ να εξασφαλίσετε σταθερή εμπειρία χρήστη.

02 του 07

Μέγεθος οθόνης και έκδοση λειτουργικού συστήματος

Η δοκιμή στις ποικίλες συσκευές Android υπονοεί βασικά ότι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τις διάφορες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος Android και τα μεγέθη οθόνης επίσης. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να δοκιμάσετε την εφαρμογή σας με συσκευές που έχουν τόσο χαμηλότερες όσο και υψηλότερες αναλύσεις, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας λειτουργεί καλά και με τους δύο.

Όσον αφορά την έκδοση λειτουργικού συστήματος, θα μπορούσατε να κάνετε την κύρια εφαρμογή σας συμβατή με τις χαμηλότερες εκδόσεις, προσθέτοντας σταδιακά περισσότερες λειτουργίες για υψηλότερες εκδόσεις. Η εργασία μαζί με τα εγγενή χαρακτηριστικά κάθε έκδοσης θα έκανε τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη για εσάς.

Καθορίστε τις συσκευές που θέλετε να ανακαλύψετε την εφαρμογή σας στην αγορά. Αυτό θα σας επιτρέψει να περιορίσετε την εμβέλεια της εφαρμογής σας σε συγκεκριμένες συσκευές Android, όπως έχετε ορίσει. Επισκεφθείτε την Κονσόλα προγραμματιστή και συνεχίστε να εργάζεστε με αυτές τις ρυθμίσεις.

03 του 07

Ορίστε έναν λογαριασμό Google Checkout

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να πωλήσετε μια πληρωμένη εφαρμογή Android ή να κερδίσετε χρήματα μέσω διαφήμισης εντός εφαρμογής , θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν Λογαριασμό Εμπόρου Google Checkout. Η Google περιλαμβάνει περιορισμένες χώρες σε αυτήν τη λίστα και, κατά συνέπεια, πρέπει πρώτα να διασφαλίσετε ότι έχετε τη δυνατότητα να πουλάτε εφαρμογές επί πληρωμή στο Google.

Μόλις δημιουργήσετε την εφαρμογή σας ως δωρεάν εφαρμογή , το Play Store δεν θα σας επιτρέψει να το αναβαθμίσετε για να καταστεί συνδρομητικό. Ως εκ τούτου, πρέπει να σχεδιάσετε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική δημιουργίας εσόδων για την εφαρμογή σας.

04 του 07

Spruce Up Παρουσίαση εφαρμογής σας

Εάν είστε έτοιμοι να υποβάλετε την εφαρμογή σας στο Play Store, φροντίστε να φαίνεται αρκετά ελκυστική, να σχεδιάσετε ένα ωραίο εικονίδιο και να συγκεντρώσετε μερικά ελκυστικά στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο της εφαρμογής σας, έτσι ώστε οι χρήστες να τραβούν προς τη γενική τους εμφάνιση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αυτό το βήμα σωστά - θυμηθείτε, η πρώτη εντύπωση είναι πάντα η καλύτερη εντύπωση.

05 του 07

Αγοράστε την εφαρμογή Android σας

Ξεκινήστε την εφαρμογή Android με στυλ. Εκδώστε ένα δελτίο τύπου και καλέστε σχετικά άτομα για να καλύψετε αυτό το γεγονός. Επικοινωνήστε με τους ιστότοπους ελέγχου εφαρμογών και ζητήστε τους να ελέγξουν την εφαρμογή σας. Επισκεφθείτε φόρουμ, bloggers εφαρμογών και ομάδες σε απευθείας σύνδεση και μιλήστε για την εφαρμογή σας . Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των κοινωνικών μέσων για την προώθηση της εφαρμογής σας.

Μπορείτε επίσης να προωθήσετε την εφαρμογή σας σε διάφορες πλατφόρμες ανίχνευσης εφαρμογών Android. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε περισσότερες κριτικές και αξιολογήσεις στην εφαρμογή σας.

06 του 07

Προσφορά υποστήριξης σε χρήστες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσφέρει έγκαιρη βοήθεια και υποστήριξη στους χρήστες σας. Δημιουργήστε ένα σύστημα στο οποίο μπορείτε να απαντήσετε αμέσως και να αλληλεπιδράσετε με τους χρήστες, επιλύοντας τα θέματα και τις αμφιβολίες τους το νωρίτερο. Εισαγάγετε μια ενότητα FAQ για να απαντήσετε στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης και τηλεφωνική γραμμή συνομιλίας για αυτούς. Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε επίσης πολλαπλές επιλογές πληρωμής για τους χρήστες σας.

07 του 07

Παρακολουθήστε την απόδοση της εφαρμογής σας

Διατηρήστε συνεχή παρακολούθηση της απόδοσης της εφαρμογής σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόσο καλά κάνει στην αγορά. Ακούστε τα σχόλια των χρηστών σας και δείτε ποιους τρόπους μπορείτε να βελτιώσετε επίσης την παρουσίαση της εφαρμογής σας και τη στρατηγική μάρκετινγκ . Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα πληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης κοινωνικών μέσων .

Υπάρχουν δύο βασικά εργαλεία ανάλυσης που είναι εύκολα διαθέσιμα σε εσάς, συγκεκριμένα τα αναλυτικά στοιχεία εντός εφαρμογής και τα αναλυτικά στοιχεία της αγοράς εφαρμογών. Ενώ ο πρώτος παρακολουθεί την εμφάνιση των χρηστών σας από την εφαρμογή σας, ο τελευταίος σας δίνει μια σαφή εικόνα των λήψεων, των αξιολογήσεων και της βαθμολογίας της εφαρμογής σας, των εσόδων και ούτω καθεξής.

Συμπερασματικά

Ενώ τα προαναφερθέντα βήματα δεν αποτελούν απόλυτη εγγύηση για την επιτυχία, είναι μια αρκετά ολοκληρωμένη λίστα που θα σας βοηθήσει να πάρετε μια αρχική θέση στο κατάστημα Google Play, δίνοντάς σας καλές πιθανότητες να εξασφαλίσετε τη μελλοντική επιτυχία της εφαρμογής σας στην αγορά.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτά τα βήματα για να επιτύχετε μια πολύ πιο ομαλή διαδικασία υποβολής και προώθησης εφαρμογών στο Google Play store. Σας ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στην επιχείρησή σας!