Κάνετε τον εαυτό σας τέλεια Δεσμευτική

Τα μυθιστορήματα βιβλίου είναι τέλεια δεμένα

Η τέλεια σύνδεση είναι η μέθοδος της βιβλιοδεσίας στην οποία ένα εύκαμπτο συγκολλητικό προσδίδει ένα κάλυμμα χαρτιού στη σπονδυλική στήλη των συναρμολογημένων υπογραφών ενός βιβλίου ή περιοδικού. Η τέλεια πρόσδεση και η συρραφή ραφής είναι οι δύο πιο δημοφιλείς τεχνικές δέσμευσης.

Η τέλεια δέσμευση περιλαμβάνει τη σύγκριση όλων των σελίδων ή των υπογραφών ενός βιβλίου, τη σκλήρυνση και την ισοπέδωση της ακμής της περιοχής της σπονδυλικής στήλης, και στη συνέχεια την εφαρμογή μιας εύκαμπτης κόλλας και την τοποθέτηση ενός καλύμματος χαρτιού στη σπονδυλική στήλη.

Μακεδονικά μυθιστορήματα είναι ένα παράδειγμα τέλειας δέσμευσης. Τα φυλλάδια, οι τηλεφωνικοί κατάλογοι και ορισμένα περιοδικά χρησιμοποιούν επίσης τέλειες μεθόδους σύνδεσης. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους σύνδεσης, η τέλεια σύνδεση είναι ανθεκτική και έχει χαμηλό έως μεσαίο κόστος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δημοσιεύσεις με πάχος αρκετές ίντσες.

Χαρακτηριστικά της τέλειας δέσμευσης

Ένα τέλειο δεσμευμένο βιβλίο έχει μια επίπεδη σπονδυλική στήλη. Εάν το βιβλίο είναι αρκετά παχύ, το κάλυμμα μπορεί να αποτυπωθεί στην σπονδυλική στήλη με το όνομα της έκδοσης. Πολλοί εμπορικοί εκτυπωτές προσφέρουν τέλεια δέσμευση στους πελάτες τους.

Κατά την προετοιμασία των ψηφιακών αρχείων για μια τέλεια βιβλιοδεσία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσαρμογή για το ερπυσμό που εμφανίζεται όταν το βιβλίο είναι ραμμένο με σέλα. Επειδή οι σελίδες στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, αντί να είναι ενσωματωμένες, δεν υπάρχει ερπυσμός σε τέλεια σύνδεση.

Μια παραλλαγή της παραδοσιακής τέλεια πρόσδεσης είναι η δεσμευτική Eurobind όπου το κάλυμμα είναι κολλημένο μόνο στις πλευρές της σπονδυλικής στήλης, έτσι ώστε ένα τέλειο δεσμευμένο βιβλίο να μπορεί να ανοίξει επίπεδο. Επίσης, μερικά βιβλία συνδυάζουν κόλλα με υπογραφές που είναι ραμμένες μαζί για ανθεκτικότητα.

Do-It-Yourself Τέλεια Βιβλιοδεσία

Μπορείτε να δεσμεύσετε τα δικά σας βιβλία χρησιμοποιώντας μια DIY έκδοση τέλειου δεσμού. Θα χρειαστείτε μια λευκή κόλλα βαρέως τύπου, με αρκετούς κλιπς αρκετά μεγάλους για να στερεώσετε τις υπογραφές του βιβλίου, γυαλόχαρτο, βαμβακερά βύσματα και δύο επίπεδες ξύλινες ράβδους ανάδευσης χρωμάτων.

Πριν ξεκινήσετε, διπλώστε προσεκτικά τις σελίδες του βιβλίου. Αν εκτυπώσατε σε χαρτί επιστολόχαρτου και το βιβλίο σας θα είναι 5,5 έως 8,5 ίντσες, διπλώνετε τακτικά το χαρτί μεγέθους γραμμάτων στο μισό.

  1. Συναρμολογήστε τις διπλωμένες υπογραφές του βιβλίου με τη σωστή σειρά. Σπρώξτε τους προς τη σπονδυλική στήλη για μια ομαλή άκρη.
  2. Τοποθετήστε ένα ξύλινο ραβδί στο μπροστινό μέρος των συναρμολογημένων σελίδων και το ένα στην πλάτη τοποθετημένο κοντά στη σπονδυλική στήλη, χωρίς όμως να αγγίζετε. Τοποθετήστε τους σφιγκτήρες πάνω από τη σπονδυλική στήλη και τα ξύλινα ραβδιά. Σφίξτε καλά τα πάντα.
    1. Τα ραβδιά εμποδίζουν τους σφιγκτήρες να σχηματίζουν εσοχές στις σελίδες του βιβλίου.
  3. Τραβήξτε τις άκρες της σπονδυλικής στήλης με γυαλόχαρτο. Αυτό βοηθά τη συγκόλληση να κολλήσει στο χαρτί. Μετακινήστε τα κλιπ όπως απαιτείται, ενώ εργάζεστε, αλλά μην ξεμπλοκάρετε το βιβλίο.
  4. Χρησιμοποιήστε τα βαμβακερά επιχρίσματα για να εφαρμόσετε ένα γενναιόδωρο στρώμα κόλλας στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης των σελίδων.
  5. Περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα για να στεγνώσει η κόλλα.
  6. Εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση κόλλας στη σπονδυλική στήλη.
  7. Περιμένετε να στεγνώσει τελείως η κόλλα.
  8. Αφαιρέστε τους σφιγκτήρες.
  9. Συνδέστε ένα προ-διπλωμένο κάλυμμα πάνω στο βιβλίο ή χρησιμοποιήστε ένα χάρακα για να κάνετε δύο πτυχές στο κάλυμμα σε ίδια απόσταση με το πάχος της σπονδυλικής στήλης. Παρέχει μια τακτοποιημένη πτυχή γύρω από την περιοχή της σπονδυλικής στήλης.
  10. Εφαρμόστε ξανά κόλλα στη σπονδυλική στήλη και πιέστε το κάλυμμα στη θέση του.
  1. Ανασηκώστε το βιβλίο χρησιμοποιώντας τα ξύλινα ραβδιά και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το κάλυμμα.
  2. Αφαιρέστε τους σφιγκτήρες και τα ραβδιά.
  3. Τραβήξτε το κάλυμμα με λεπίδα ξυραφιού ή μαχαίρι χρησιμότητας για μια καθαρή άκρη.