Πώς να κάνετε τη δική σας εκτύπωση φωτογραφιών

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαγγελματικές εκτυπώσεις φωτογραφιών στο σπίτι

Έχετε μια φωτογραφία. Θέλετε μια εκτύπωση. Ανοίξτε το στο λογισμικό σας και απλά πατήστε το κουμπί εκτύπωσης, σωστά; Μπορεί. Αλλά αν θέλετε η φωτογραφία να φανεί καλή, να την χρειαστείτε σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή μόνο να θέλετε μέρος της εικόνας, υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να γνωρίζετε και να κάνετε για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας. Θα χρειαστείτε τις εικόνες σας, το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, έναν επιτραπέζιο εκτυπωτή, κατά προτίμηση έναν εκτυπωτή φωτογραφιών και φωτογραφικό χαρτί.

Επιλέξτε τις εικόνες

Θα μπορούσε να είναι το ευκολότερο ή το πιο δύσκολο μέρος της εκτύπωσης φωτογραφιών. Εάν έχετε πολλούς από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε, αλλά χρειάζεστε μόνο λίγους, περιορίστε τις επιλογές σας σε αυτές που θέλετε.

Επιλέξτε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Μπορεί να είστε πολύ ευτυχείς να εκτυπώσετε μια φωτογραφία απευθείας από το φάκελο στον υπολογιστή σας. Οι πιθανότητες είναι, θα θελήσετε να κάνετε κάποια επεξεργασία πρώτα, έτσι χρειάζεστε το Adobe Photoshop ή κάποιο άλλο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

Επεξεργαστείτε την εικόνα

Χρησιμοποιήστε το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για να απαλλαγείτε από τα κόκκινα μάτια ή να φωτίσετε μια σκοτεινή φωτογραφία. Οι ανάγκες επεξεργασίας θα διαφέρουν από εικόνα σε εικόνα. Μπορεί να χρειαστεί να περικόψετε τη φωτογραφία για να αφαιρέσετε το περιττό υπόβαθρο ή να τονίσετε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το μέγεθος μιας φωτογραφίας ώστε να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος φωτογραφικού χαρτιού.

Επιλέξτε το χαρτί και τον εκτυπωτή

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χαρτιών έξω για την εκτύπωση φωτογραφιών στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να πάρετε γυαλιστερό, ημι-γυαλιστερό και ματ φινίρισμα. Οι φωτογραφίες σε γυαλιστερό χαρτί μοιάζουν με τις φωτογραφικές εκτυπώσεις που χρησιμοποιούσατε όταν αναπτύξατε ρολά φιλμ. Η εκτύπωση φωτογραφιών χρησιμοποιεί πολλά μελάνια, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα παχύτερα χαρτιά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για φωτογραφίες. Το απλό χαρτί γραφείου δεν λειτουργεί καλά. Το φωτογραφικό χαρτί είναι ακριβό, οπότε προσέξτε να επιλέξετε το σωστό φωτογραφικό χαρτί inkjet .

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους περισσότερους εκτυπωτές inkjet για εκτύπωση φωτογραφιών σε φωτογραφικό χαρτί, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε μια ρύθμιση για την καλύτερη ποιότητα. Πολλοί εκτυπωτές φωτογραφιών διατίθενται στην αγορά τώρα. Αν σκοπεύετε να εκτυπώσετε πολλές φωτογραφίες, ίσως θελήσετε να αγοράσετε έναν εκτυπωτή φωτογραφιών.

Κάντε μια προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ρυθμίστε τις επιλογές εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του εκτυπωτή, τη ρύθμιση του μεγέθους χαρτιού και την επιλογή τυχόν επιβολής ή ειδικών επιλογών διάταξης πριν ανοίξετε τη φωτογραφία στο λογισμικό σας. Μια προεπισκόπηση εκτύπωσης μπορεί να σας ειδοποιήσει εάν η εικόνα σας είναι πολύ μεγάλη για το μέγεθος χαρτιού που έχετε επιλέξει.

Ενδέχεται να μπορείτε να εκτελέσετε άλλες εργασίες σε μια προεπισκόπηση εκτύπωσης. Για παράδειγμα, οι επιλογές προεπισκόπησης εκτύπωσης στο Photoshop περιλαμβάνουν κλιμάκωση, διαχείριση χρωμάτων και προσθήκη περιθωρίου στη φωτογραφία σας.

Εκτυπώστε τη φωτογραφία

Το πιο χρονοβόρο κομμάτι της εκτύπωσης φωτογραφιών είναι ότι είναι έτοιμο για εκτύπωση. Με την εκτύπωση στην επιφάνεια εργασίας , ανάλογα με την ταχύτητα του εκτυπωτή, το μέγεθος της εκτύπωσης και την ποιότητα εκτύπωσης που επιλέγετε, μπορεί να χρειαστούν δευτερόλεπτα ή μερικά λεπτά για να εκτυπωθεί μια φωτογραφία. Όσο μεγαλύτερη είναι η εικόνα, τόσο περισσότερο χρειάζεται. Προσπαθήστε να μην χειριστείτε τη φωτογραφία για λίγα λεπτά αφού τελειώσει η εκτύπωση. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το μελάνι για να αποφύγετε τις λεκέδες.