Χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου GIMP

Μάθετε πώς να καταργήσετε την επιλογή και άλλες συντομεύσεις GIMP

Η Sue Chastain παρέχει ένα μεγάλο άρθρο που μοιράζεται τις αγαπημένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για το Photoshop και πιστεύαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε κάποιες εύχρηστες συντομεύσεις για τους χρήστες του GIMP . Το GIMP έχει μεγάλο αριθμό προκαθορισμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου και προηγουμένως κάλυψα όλες τις συντομεύσεις για την παλέτα "Εργαλεία". Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε τις δικές σας συντομεύσεις πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας τον συντάκτη συντόμευσης του GIMP ή χρησιμοποιώντας τις δυναμικές συντομεύσεις πληκτρολογίου του GIMP.

Αυτές είναι μόνο μια επιλογή από ορισμένες χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη ροή εργασίας σας. Έχω αντιμετωπίσει προσωπικά προβλήματα με συντομεύσεις που συνδυάζουν τα πλήκτρα Shift και Ctrl επειδή το πλήκτρο Shift εμφανίζεται να αγνοείται όταν πιέζεται επίσης το πλήκτρο Ctrl . Ωστόσο, χρησιμοποιώ ένα ισπανικό πληκτρολόγιο. Έχω ρυθμίσει τις δικές μου συντομεύσεις χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή συντομεύσεων του GIMP για να το ξεπεράσω.

Αποεπιλέξτε

Το GIMP προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων επιλογής , αλλά θα θέλετε να καταργήσετε την επιλογή μιας επιλογής μετά την ολοκλήρωση της εργασίας σας. Αντί να χρησιμοποιήσετε Επιλογή > Καμία για να αφαιρέσετε το περίγραμμα των μυρμηγκιών, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Shift + Ctrl + A. Τα μυρμήγκια των μυρμηγκιών μπορούν επίσης να υποδηλώνουν μια πλωτή επιλογή και αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή. Μπορείτε είτε να προσθέσετε ένα νέο στρώμα για να αγκυρώσετε την επιλογή είτε να μεταβείτε στο Layer > Layer Anchor ( Ctrl + H ) για να το συγχωνεύσετε με το επόμενο στρώμα προς τα κάτω.

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή διαστήματος για την καταγραφή εγγράφων

Χρησιμοποιώντας τις γραμμές κύλισης προς τα δεξιά και το κάτω μέρος του παραθύρου για να περιστρέψετε την εικόνα όταν κάνετε μεγέθυνση, μπορεί να είναι αργή. Αλλά υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος - πρέπει μόνο να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο διαστήματος και ο κέρσορας θα αλλάξει στο δρομέα κίνησης. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί του ποντικιού σας και να σύρετε την εικόνα μέσα στο παράθυρο για να μετακινηθείτε σε ένα διαφορετικό τμήμα της εικόνας. Και μην ξεχνάτε την παλέτα πλοήγησης οθόνης, εάν θέλετε να έχετε καλύτερη αίσθηση του γενικού πλαισίου του τμήματος της εικόνας που εργάζεστε επί του παρόντος. Αυτή η επιλογή μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ρυθμιστεί στο "Εναλλαγή στο εργαλείο μετακίνησης" στην ενότητα "Εικόνα Windows" των προτιμήσεων του GIMP.

Μεγέθυνση και σμίκρυνση

Αυτές είναι συντομεύσεις που κάθε χρήστης του GIMP πρέπει να πάρει στη συνήθεια να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει να επιταχύνει τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε με τις εικόνες σας. Προσφέρουν έναν άλλο γρήγορο τρόπο ζουμ και πλοήγησης σε μια εικόνα χωρίς να μεταβείτε στο μενού Προβολή ή να μεταβείτε στο εργαλείο ζουμ αν έχετε ανοιχτή την παλέτα πλοήγησης οθόνης.

Συμπληρώστε τις συντομεύσεις

Συχνά θα διαπιστώσετε ότι θέλετε να προσθέσετε ένα στερεό γεμάτο σε ένα στρώμα ή μια επιλογή. Μπορείτε να το κάνετε γρήγορα από το πληκτρολόγιο αντί να μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία.

Προεπιλεγμένα χρώματα

Το GIMP ορίζει το χρώμα του προσκηνίου στο μαύρο και το χρώμα φόντου σε λευκό από προεπιλογή και μπορεί να εκπλήσσει πόσο συχνά θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δύο χρώματα. Απλά πατήστε το πλήκτρο D για να επαναφέρετε γρήγορα αυτά τα χρώματα. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε εύκολα τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου πατώντας το πλήκτρο X.