Εργασία με εξωτερικές αναφορές

Το μεγαλύτερο μέρος της χρησιμοποιημένης δυνατότητας στο CAD

Οι Εξωτερικές Αναφορές (XREF) είναι μία από τις πιο σημαντικές έννοιες που πρέπει να κατανοήσουμε σε ένα περιβάλλον CAD. Η ιδέα είναι αρκετά απλή: συνδέστε ένα αρχείο με άλλο, έτσι ώστε τυχόν αλλαγές στο αρχείο προέλευσης να εμφανιστούν και στο αρχείο προορισμού. Κάθε τεχνολογία CAD. Ξέρω ότι μπορεί να εξηγήσει αυτή τη βασική ιδέα για μένα, αλλά εξακολουθώ να βλέπω ότι οι Xrefs αγνοούνται ή κακοποιούνται, σε τακτική βάση. Ας δούμε λεπτομερώς τι ακριβώς είναι τα Xrefs και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τη ζωή σας πιο απλή.

Επεξήγηση του Xrefs

Εντάξει, τι ακριβώς είναι ένα Xref και γιατί θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα; Λοιπόν, φανταστείτε ότι έχετε ένα σύνολο 300 σχεδίων και το μπλοκ τίτλου καλεί τον αριθμό των αρχείων (δηλαδή 1 από 300, 2 από 300, κ.λπ.) Αν έχετε τοποθετήσει το μπλοκ τίτλου σε κάθε σχέδιο ως απλό κείμενο, τότε όταν προσθέστε ένα άλλο σχέδιο στο σετ σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε κάθε αρχείο και να τροποποιήσετε τους αριθμούς φύλλων κάθε φορά. Σκεφτείτε για λίγο. Θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα σχέδιο, να περιμένετε να φορτωθεί, να μεγεθυνθεί το κείμενο που θέλετε να αλλάξετε, να το τροποποιήσετε, να σμικρύνετε ξανά και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε και να κλείσετε το αρχείο. Πόσο διαρκεί αυτό, ίσως δύο λεπτά; Δεν είναι τόσο μεγάλη για μια συμφωνία για ένα αρχείο, αλλά αν χρειαστεί να κάνετε 300 από αυτούς, αυτό είναι δέκα ώρες του χρόνου που θα ξοδέψετε μόνο για να αλλάξετε ένα κομμάτι του κειμένου.

Ένα Xref είναι μια γραφική εικόνα ενός εξωτερικού αρχείου που εμφανίζεται και εκτυπώνεται μέσα στο σχέδιό σας ακριβώς σαν να έχει σχεδιαστεί μέσα σε αυτό το αρχείο. Σε αυτό το παράδειγμα, εάν δημιουργήσατε ένα μοναδικό μπλοκ τίτλου και εισήγαγε το "στιγμιότυπο γραφικών" ενός Xref σε κάθε ένα από αυτά τα 300 σχέδια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερώσετε το αρχικό αρχείο και το xref στα άλλα 299 σχέδια ενημερώνονται αμέσως. Αυτά είναι δύο λεπτά έναντι δέκα ωρών χρόνου σύνταξης. Αυτό είναι τεράστια εξοικονόμηση.

Πώς λειτουργεί το Xrefs

Κάθε σχέδιο έχει δύο χώρους στους οποίους μπορείτε να εργαστείτε: χώρος μοντέλου και διάταξης. Ο χώρος μοντέλου είναι ο τόπος όπου σχεδιάζετε αντικείμενα με το πραγματικό τους μέγεθος και συντονίζετε τη θέση τους, ενώ ο χώρος διάταξης είναι ο χώρος όπου μπορείτε να μεγεθύνετε και να ρυθμίσετε τον τρόπο εμφάνισης του σχεδίου σας σε ένα φύλλο χαρτιού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ό, τι σχεδιάζετε στο χώρο μοντέλου του πηγαίου σας αρχείου μπορεί να αναφέρεται σε ένα μοντέλο ή χώρο διάταξης του αρχείου προορισμού, αλλά οτιδήποτε σχεδιάζετε στο χώρο διάταξης δεν μπορεί να αναφέρεται σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο. Τοποθετήστε απλά: οτιδήποτε θέλετε να αναφερθείτε πρέπει να δημιουργηθεί στο χώρο του μοντέλου, ακόμα και αν σχεδιάζετε να το εμφανίσετε στο χώρο διάταξης.

1. Δημιουργήστε ένα νέο σχέδιο ( αυτό είναι το αρχείο προέλευσης )
2. Σχεδιάστε τα στοιχεία που θέλετε να αναφέρετε στο χώρο μοντέλου του νέου αρχείου και αποθηκεύστε το
3. Ανοίξτε οποιοδήποτε άλλο αρχείο ( αυτό είναι το αρχείο προορισμού σας )
4. Εκτελέστε την εντολή Xref και περιηγηθείτε στη θέση όπου αποθηκεύσατε το αρχείο προέλευσης
5. Εισάγετε την αναφορά σε μια θέση συντεταγμένων 0,0,0 ( ένα κοινό σημείο σε όλα τα αρχεία )

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Όλα όσα σχεδιάσατε στην πηγή, εμφανίζονται τώρα στο αρχείο ή τα αρχεία προορισμού και κάθε αλλαγή που κάνετε στο σχέδιο προέλευσης εμφανίζεται αυτόματα σε κάθε αρχείο που το αναφέρει.

Κοινές χρήσεις Xrefs

Οι χρήσεις για τα Xrefs περιορίζονται μόνο από τη δική σας φαντασία, αλλά κάθε βιομηχανία AEC έχει κάποιες αρκετά συνηθισμένες χρήσεις γι 'αυτούς. Για παράδειγμα, στον κόσμο της υποδομής, είναι συνηθισμένο να συνδέονται πολλά σχέδια μαζί σε μια γραμμική "αλυσίδα" έτσι ώστε οι μεταβολές σε κάθε επίπεδο της αλυσίδας να εμφανίζονται κατάντη. Είναι συνηθισμένο να αναφέρετε το υπάρχον σχέδιο κατάστασης στο σχέδιο ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε τα προτεινόμενα χαρακτηριστικά του ιστότοπού σας πάνω από τα αντικείμενα που έχετε επιλέξει. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, μπορείτε να αναφέρετε το σχέδιο ιστότοπου στο σχέδιο χρησιμότητας, ώστε να μπορείτε να δέσετε τον υπονόμο σας στο νέο σας σχέδιο και τους υπάρχοντες σωλήνες, επειδή η αναφορά θα εμφανίσει και τα δύο σχέδια ως μέρος της αλυσίδας.

Στον αρχιτεκτονικό τομέα, τα κατώτερα σχέδια αναφέρονται συνήθως σε άλλα σχέδια, όπως HVAC και ανακλώμενα σχέδια οροφής, έτσι ώστε οποιεσδήποτε αλλαγές στο κατώτατο όριο να εμφανίζονται αμέσως σε αυτά τα σχέδια, καθιστώντας ευκολότερη την προσαρμογή των σχεδίων εν πτήσει. Σε όλες τις βιομηχανίες, τα μπλοκ τίτλων και άλλες κοινές πληροφορίες σχεδίασης σχεδιάζονται τακτικά ξεχωριστά και αναφέρονται σε κάθε σχέδιο του σχεδίου που έχει ως στόχο να κάνει απλές τροποποιήσεις ενός σημείου σε στοιχεία κοινά σε κάθε σχέδιο.

Τύποι Xrefs

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι ( Συνημμένο και Επικάλυψη ) για την εισαγωγή αναφορών σε ένα αρχείο προορισμού και είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά, ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η σωστή μέθοδο για να χρησιμοποιήσετε σε ποια περίσταση.

Συνημμένο : μια προσαρτημένη αναφορά σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε πολλές αναφορές μαζί για να δημιουργήσετε ένα εφέ "αλυσίδας". Αν αναφερθείτε σε ένα αρχείο που περιέχει άλλα πέντε αρχεία, τότε τα περιεχόμενα και των έξι αρχείων θα εμφανιστούν στο ενεργό σχέδιο. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό όταν προσπαθείτε να σχεδιάσετε διαφορετικά συστήματα το ένα πάνω στο άλλο, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα πολλαπλών ανθρώπων να δουλεύουν σε διαφορετικά αρχεία ταυτόχρονα. Με άλλα λόγια, ο Τομ μπορεί να δουλέψει στο "Σχέδιο Α", ο Ντικ στο "Σχέδιο Β" και ο Χάρι στο "Σχέδιο Γ". Αν κάθε ένας είναι συνημμένος σε αυτή τη σειρά, τότε Dick μπορεί αμέσως να δει κάθε αλλαγή που κάνει ο Tom και ο Χάρις βλέπει τις αλλαγές τόσο από τον Tom όσο και από τον Dick.

Επικάλυψη : μια αναφορά επικάλυψης δεν αλυρίζει τα αρχεία σας μαζί. εμφανίζει μόνο αρχεία βαθιά βαθιά. Αυτό είναι χρήσιμο όταν οι αναφορές πηγών για κάθε αρχείο δεν χρειάζεται να εμφανίζονται σε κάθε αρχείο που έρχεται μετά από αυτό. Στο παράδειγμα του Tom, Dick και Harry, ας υποθέσουμε ότι ο Dick πρέπει να δει το έργο του Tom για να ολοκληρωθεί το σχέδιό του, αλλά ότι ο Χάρι νοιάζεται μόνο για το τι σχεδιάζει ο Dick. Σε μια τέτοια περίπτωση και η επικάλυψη είναι ο σωστός τρόπος να πάτε. Όταν οι αναφορές Dick στο αρχείο του Tom ως αναφορά επικάλυψης, θα εμφανιστεί μόνο σε αυτό το αρχείο και αγνοείται από τα "upstream" σχέδια, όπως το Harry's. Τα Xrefs είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον εξορθολογισμό της εργασίας CAD και την εξασφάλιση συνεπούς σχεδιασμού σε πολλά αρχεία. Πιστέψτε με, είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι τις μέρες που έπρεπε να ανοίξετε κάθε αρχείο στο σύνολο σχεδίου σας και να κάνετε τις ίδιες αλλαγές σε κάθε σχέδιο, ακόμα και για τις μικρότερες τροποποιήσεις στο σχέδιό σας. Μιλήστε για χάσιμο αμέτρητων ωρών ανθρώπων!

Έτσι, πώς χρησιμοποιεί η εταιρεία σας Xrefs; Είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας σας ή τους αποφεύγετε;