Τι είναι η VSee Video Conferencing;

Ποιος το χρησιμοποιεί και γιατί

Το VSee είναι ένα λογισμικό τηλεδιάσκεψης που επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν και να συνεργάζονται online με πολλούς ανθρώπους κάθε φορά. Είναι φορτωμένο με χρήσιμα χαρακτηριστικά που κάνουν την εργασία από απόσταση ένα αεράκι.

Το πιο σημαντικό, είναι μια επίσημη συνομιλία μέσω βίντεο HIPAA και πλατφόρμα telehealth που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς στην τηλεϊατρική.

Βλέπε με μια ματιά

Bottom Line: Ένα μεγάλο εργαλείο τηλεδιάσκεψης για ανεπίσημες συναντήσεις, ειδικά μεταξύ των γιατρών και των ασθενών. Όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ένα ηλεκτρονικό συνέδριο, το VSee υποστηρίζει επίσης ωραία τη συνεργασία στο διαδίκτυο .

Είναι πολύ χαμηλό εύρος ζώνης , οπότε ακόμα και όσοι βρίσκονται σε πιο αργές συνδέσεις στο Internet μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη βιντεοδιάσκεψη και τη συνεργασία τους στο VSee.

Το VSee χρησιμοποιήθηκε το 2009 και το 2010, όταν η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR) χρειάστηκε να προβάλλει ζωντανή σύνδεση βίντεο με στρατόπεδα προσφύγων Darfurian στο Τσαντ για την Angelina Jolie και την Hillary Clinton. Σήμερα χρησιμοποιείται από αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ξεκινώντας στο VSee

Όπως ανέφερα προηγουμένως, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν το VSee πριν τη χρησιμοποιήσουν. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη και απλή και η εγκατάσταση είναι γρήγορη. Μόλις εγκαταστήσετε το λογισμικό και δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το λογισμικό. Όπως το Skype , μπορείτε να καλέσετε όσους έχουν ήδη ήδη εγκαταστήσει και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό στο VSee. Επίσης, όσοι από το πιο βασικό πακέτο μπορούν να καλέσουν μόνο τους ανθρώπους στην ομάδα τους. Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να προκαλέσει μικρές καθυστερήσεις εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια αυτοσχέδια συνάντηση με κάποιον που δεν είναι ήδη χρήστης VSee.

Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε διπλό κλικ στο όνομα του ατόμου που πρέπει να μιλήσετε στη λίστα διευθύνσεών σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη του ατόμου στο πεδίο αναζήτησης και πατήστε enter. Αυτό είναι χρήσιμο εάν έχετε για παράδειγμα μεγάλο αριθμό επαφών. Μόλις συνδεθεί η κλήση, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συνδιάσκεψη βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με βίντεο με έως και 12 άτομα τη φορά.

Το VSee είναι εξαιρετικά διαισθητικό, οπότε ακόμη και όσοι είναι νέοι σε τηλεδιάσκεψη μπορούν εύκολα να μάθουν να το χρησιμοποιούν.

Τα στοιχεία ελέγχου του λογισμικού είναι εύκολο να βρεθούν καθώς αυτά βρίσκονται όλα στην κορυφή του παραθύρου βίντεο.

Συνεργασία στο συνέδριο βίντεο

Για μένα, η λαμπρότητα του VSee βρίσκεται στις λειτουργίες συνεργασίας του. Το εργαλείο υποστηρίζει την κοινή χρήση εφαρμογών, την κοινή χρήση επιφάνειας εργασίας, την κοινή χρήση ταινιών, τη γενική κοινή χρήση αρχείων, την κοινή χρήση συσκευών USB και επιτρέπει ακόμη και τον απομακρυσμένο έλεγχο της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε το ζουμ κάμερας ενός άλλου υπολογιστή, την κλίση και το pan, για να αποκτήσετε ακριβώς την εικόνα που θέλετε. Επίσης, οι δυνατότητες ανταλλαγής εγγράφων είναι εξαιρετικές, καθώς οι χρήστες του VSee δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο γύρω από μεγάλα αρχεία κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις οθόνες του άλλου, επισημαίνοντας και υπογραμμίζοντας τα έγγραφα που είναι ανοικτά, έτσι ώστε η συνεργασία να είναι εύκολη. Είναι επίσης δυνατή η εγγραφή μιας συνόδου VSee στο σύνολό της, καθιστώντας εύκολη την αναθεώρηση μιας συνάντησης όταν χρειάζεται.

Αξιόπιστο ήχο και βίντεο

Κατά τη δοκιμή, η VSee δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα με ήχο ή βίντεο, επομένως δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, πράγμα που είναι πολύ εντυπωσιακό. Στην πραγματικότητα, βρήκα το VSee να είναι ακόμα καλύτερο από το Skype και το GoToMeeting όταν πρόκειται για ποιότητα ήχου.

Όπως συμβαίνει και με άλλα εργαλεία τηλεδιάσκεψης, οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν την οθόνη βίντεο οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας, διευκολύνοντας την προβολή των συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη ενώ εργάζονται μαζί σε έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη βίντεο δεν χρειάζεται να ελαχιστοποιηθεί ή να κλείσει όταν συνεργάζεται online.

Μια μοναδική εφαρμογή τηλεδιάσκεψης

Το γεγονός ότι το VSee είναι τόσο χαμηλό εύρος ζώνης το ορίζει ξεχωριστά από τους ανταγωνιστές του. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν πιο αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο να μοιράζονται και να λαμβάνουν εύκολα βίντεο με αξιόπιστο τρόπο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να γίνει σε εφαρμογές που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης.

Αλλά δεν είναι μόνο ο συντελεστής εύρους ζώνης που θέτει αυτό το VSee εκτός από τους ανταγωνιστές του. Τα πολλά εργαλεία συνεργασίας της βοηθούν επίσης να καταστήσει την VSee μια εξαιρετική επιλογή για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να φέρουν μαζί τις ομάδες τους μέσα από ένα μεγάλο εργαλείο τηλεδιάσκεψης και συνεργασίας.