Το iPad Mini 2 αναθεώρηση: Πρώτο Tablet της Apple

Το iPad Mini 2 Races Πέρα από το πρωτότυπο Mini και Rivals το iPad Air

Μπορεί να μοιάζει με ένα iPad Mini, αλλά το νέο 7,9 ιντσών iPad Mini με οθόνη Retina δεν λειτουργεί σαν ένα. Και σίγουρα δεν παράγει μια εμπειρία Mini.

Το αρχικό iPad Mini είχε τις ίδιες δυνατότητες με το iPad 4 , συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 4G LTE, μιας φωτογραφικής μηχανής iSight 5 MP και της πρόσβασης στο Siri . Αλλά τροφοδοτήθηκε από τον ίδιο επεξεργαστή με το iPad 2, το οποίο ήταν σαν να βάλετε τον κινητήρα της Honda Civic σε ένα Corvette. Φαινόταν όμορφο, και θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά, αλλά δεν ήταν ακριβώς ζουμ πέρα ​​από κανέναν στην εθνική οδό.

Αυτό άλλαξε με την έκδοση του iPad Mini 2013. Αν το πρόσφατα κυκλοφόρησε το iPad Air είναι το νεότερο Corvette της Apple, το iPad Mini με οθόνη Retina είναι η Porsche της Apple.

iPad Mini 2 Χαρακτηριστικά

Το iPad Air εναντίον του iPad Mini 2

iPad Mini 2 Πλήρης κριτική

Το iPad Mini 2 αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό σε μια μεταβαλλόμενη αγορά. Όταν κυκλοφόρησε το πρωτότυπο Mini, τα 7-ιντσών δισκία απολάμβαναν τις εκδόσεις του διαγωνισμού των 10 ιντσών. Τόσο το Kindle Fire HDX της Amazon όσο και το Nexus 7 της Google έκλεισαν το χάσμα σε ταμπλέτες 10 ιντσών, παρέχοντας γραφικά Retina Display και επεξεργαστές γρήγορου τετραπλού πυρήνα και κάνοντας το μεγαλύτερο μέγεθος διαφοράς παρά την απόδοση.

Αλλά παρά τα κέρδη που πραγματοποίησαν οι Amazon και Google, το iPad Mini 2 έρχεται ακόμα σε απόδοση όπως η Porsche της βιομηχανίας. Μην αφήνετε τους επεξεργαστές τετραπλού πυρήνα να σας ξεγελάσουν. Το A7 του 64-bit dual-core iPad Mini 2 ξεπερνά σημαντικά το Nexus 7 χρησιμοποιώντας το σημείο αναφοράς GeekBench 3 και ενώ το GeekBench 3 δεν λειτουργεί στο Kindle Fire HDX , το A7 ξεπερνά τις άλλες συσκευές Android που χρησιμοποιούν το ίδιο 2,2 GHz Επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800.

Με άλλα λόγια, το νέο Mini είναι γρήγορο. Αστραπή γρήγορα. Και πολύ γρηγορότερα από το αρχικό Mini, το οποίο χρησιμοποίησε τον επεξεργαστή A5 του iPad 2, ότι είναι εύκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά αν περιηγείστε στον ιστό, με σελίδες που εμφανίζονται σχεδόν αμέσως ή παίζοντας GT Racing 2, και τα άλματα σε αγώνες σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορα από το iPad Mini του περασμένου έτους. Το τσιπ 64-bit A7 στο iPad Mini 2 χρονομετρείται ελαφρώς πιο αργά από το πρόσφατα κυκλοφορούν iPad Air, που εκτελείται στα ίδια 1,28 GHz του iPhone 5S σε σύγκριση με 1,4 GHz του iPad Air, αλλά τα πακέτα Retina Display 2048x1536 πακέτα σε περισσότερα εικονοστοιχεία -per-inch (PPI) στην οθόνη 7,9 ιντσών, με 326 PPI στο νέο Mini σε σύγκριση με το 264 PPI στον αέρα.

Στην πραγματικότητα, η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ του iPad Mini 2 και του iPad Air είναι το μέγεθος του tablet και το δάγκωμα που βγάζουν από το πορτοφόλι σας. Η διαφορά απόδοσης είναι τόσο μικρή που απαιτεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να πει τη διαφορά και για να σημειώσετε τη διαφορά στις οθόνες, θα χρειαστεί να κρατήσετε τα δισκία δυσάρεστα κοντά στα μάτια σας. Το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης του iPad Air διευκολύνει τη χρήση του για παραγωγικότητα, αλλά το iPad Mini 2 προσφέρει περισσότερη κινητικότητα.

Λόγω της προσθήκης της οθόνης Retina, το iPad Mini 2 είναι 3 χιλιοστά παχύτερο και ζυγίζει περισσότερο από το πρωτότυπο. Και αν νομίζετε ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή για να παρατηρήσετε, έχετε απόλυτο δίκιο. Κρατώντας τα προς τα εμπρός και δίπλα-δίπλα, μπορείτε να πείτε μόνο τη διαφορά ενεργοποιώντας τα και χρησιμοποιώντας τα. Το νέο iPad Mini κάνει το ντεμπούτο του στα 399 δολάρια για το μοντέλο Wi-Fi των 16 GB, σε σύγκριση με την αρχική τιμή των 329 δολαρίων του πρωτοτύπου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τι παίρνετε για τα επιπλέον 70 δολάρια, είναι μια συμφωνία. Αυτό δεν είναι μια αποδυναμωμένη εμπειρία. Αυτό είναι ένα iPad, ίσο με το μεγαλύτερο αδελφό του, και σε ορισμένες πτυχές, ακόμα καλύτερα.

Οδηγός αγοραστή στο iPad

Apple's (ή το καθένα) Πρώτο Tablet με 5 Αστέρια

Ίσως φαίνεται δύσκολο να δώσω στο iPad Mini 2 πέντε πλήρη αστέρια αφού έδωσα το iPad Air μόλις 4.5, αλλά ήταν πραγματικά πολύ εύκολο. Εάν υπήρχε ποτέ ένα tablet με πέντε αστέρια, είναι το iPad Mini 2. Υποφέρει από το ίδιο θανατηφόρο ελάττωμα με το iPad Air - ένα λειτουργικό σύστημα iOS 7 κάπως buggy (για το Apple) - αλλά αυτό το ελάττωμα γίνεται όλο και καλύτερα με την πάροδο του χρόνου καθώς η Apple κυκλοφορεί ενημερώσεις και, τελικά, το iOS 7 προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Και ενώ προσπαθώ να αναθεωρήσω κάθε tablet με βάση τα δικά του πλεονεκτήματα και όχι να τα συγκρίνω με τον προκάτοχό του, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το γιγαντιαίο άλμα που έκανε το iPad Mini 2 πάνω από το αρχικό iPad Mini. Το νέο Mini διπλασιάζει την ανάλυση, δηλαδή τέσσερις φορές τα εικονοστοιχεία, και είναι τέσσερις φορές ταχύτερη από το πρωτότυπο με γραφικά που είναι περίπου οκτώ φορές πιο γρήγορα. Και το κάνει αυτό ενώ διατηρεί την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας και περίπου το ίδιο μέγεθος και βάρος.

Τεχνικές προδιαγραφές, ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του νεώτερου Mini και του ανταγωνισμού είναι ότι ενώ ο ανταγωνισμός μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό του, το νέο Mini ικετεύει να χρησιμοποιηθεί. Θα ανακαλύψετε τους λόγους για να το χρησιμοποιήσετε. Όταν ολοκληρώσετε τον έλεγχο στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες, θα θελήσετε να μείνετε online και να περιηγηθείτε σε περισσότερα. Θα αναστατωθείτε ότι οι φίλοι σας δεν ενημερώνουν το Facebook περισσότερο, δίνοντάς σας περισσότερες δικαιολογίες για να το παραλάβετε. Εύκολο να κρατάτε με το ένα χέρι, αρκετά ελαφρύ που μόλις γνωρίζετε ότι είναι εκεί και ένα από τα ταχύτερα δισκία στον πλανήτη, θα νιώσετε εξίσου άνετα να το κρεμάσετε στον καναπέ σας ή να φορολογήσετε τον επεξεργαστή A7 στο γραφείο σας.

Αυτό είναι ένα δισκίο 5 αστέρων.