Αναθεώρηση επιτραπέζιων υπολογιστών HP 110-010xt προϋπολογισμού

Δεν είναι πλέον δυνατή η εύρεση της σειράς επιτραπέζιων υπολογιστών HP 110, καθώς έχουν διακοπεί από την HP. Προσφέρουν ακόμα πιο πρόσφατα επιτραπέζια συστήματα Pavilion χαμηλού κόστους. Αν ψάχνετε για ένα νέο υπολογιστικό γραφείο προϋπολογισμού, ελέγξτε έξω τους καλύτερους επιτραπέζιους υπολογιστές μου κάτω από $ 400 για μια πιο πρόσφατη λίστα. Θυμηθείτε ότι όλα αυτά τα συστήματα δεν περιλαμβάνουν οθόνη, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε και τις καλύτερες οθόνες LCD 24 ιντσών για οθόνη χαμηλού κόστους για την ολοκλήρωση του συστήματος.

Η κατώτατη γραμμή

30 Σεπτεμβρίου 2013 - Το HP 110-010xt προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία όταν πρόκειται για συστήματα προϋπολογισμού, επιτρέποντας στους πελάτες να προσαρμόζουν το σύστημα τη στιγμή της αγοράς. Ενώ αυτό είναι σίγουρα ένα ωραίο χαρακτηριστικό, καταλήγει να πέφτει επίπεδη καθώς οι περισσότερες από τις επιλογές αναβάθμισης καταλήγουν να κοστίζουν περισσότερο τον καταναλωτή από ό, τι αν το έκαναν μόνοι τους μετά την αγορά. Τουλάχιστον αυτός είναι ένας από τους λίγους παραδοσιακούς πύργους της επιφάνειας εργασίας που διαθέτει Wi-Fi που οι ανταγωνιστές του φαίνεται να αγνοούν.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - HP 110-010xt

30 Σεπτεμβρίου 2013 - Τα 110 της HP είναι τα τελευταία μοντέλα χαμηλού κόστους των υπολογιστών γραφείου που διατηρούν την παραδοσιακή εμφάνιση πύργου γραφείου. Το HP 110-010xt είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο ακριβά από τα συστήματα με μια πλήρη πλατφόρμα Intel που δεν ποτίζεται για να δημιουργήσει μια ακόμα πιο προσιτή επιλογή αλλά με πολύ περιορισμένες επιδόσεις. Πρόκειται για ένα προσαρμόσιμο σύστημα το οποίο σημαίνει ότι οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν μια σειρά προδιαγραφών κατά τη στιγμή της παραγγελίας.

Όπως πολλά συστήματα προϋπολογισμού, το HP 110-010xt χρησιμοποιεί μια ελαφρώς παλαιότερη πλατφόρμα όταν πρόκειται για επεξεργαστές. Το βασικό σύστημα τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Pentium G2020T, ο οποίος βασίζεται στο ίδιο Ivy Bridge με τους επεξεργαστές Intel Core i 3ης γενιάς. Δεν έχει την ίδια ταχύτητα ρολογιού ή Hyper-Threading που το Core i3 παρέχει ακόμα ικανοποιητική απόδοση για τον μέσο χρήστη που χρησιμοποιεί κυρίως τον υπολογιστή του για να περιηγηθεί στον ιστό, να παρακολουθήσει μέσα και να χρησιμοποιήσει λογισμικό παραγωγικότητας. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στους επεξεργαστές Core i3, αλλά η τιμή είναι αρκετά υψηλή. Το σύστημα διαθέτει 4GB μνήμης που παρέχει μια αρκετά καλή εμπειρία με τα Windows 8. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύστημα έχει δύο υποδοχές μνήμης και είναι διαμορφωμένο με μια ενιαία μονάδα 4GB που σημαίνει ότι είναι αρκετά εύκολο να αναβαθμίσετε τη μνήμη αγοράζοντας και προσθέτοντας μια δεύτερη μονάδα μνήμης 4GB.

Η αποθήκευση για το HP 110-010xt είναι αρκετά χαρακτηριστική για ένα επιτραπέζιο σύστημα στο σημείο εκκίνησης του. Διαθέτει σκληρό δίσκο 500GB για την αποθήκευση δεδομένων εφαρμογών και αρχείων πολυμέσων. Τα περισσότερα συστήματα κινούνται προς τα μεγαλύτερα terabyte δίσκους, αλλά οι ετικέτες τιμών προσεγγίζουν τα $ 400 από τα $ 350. Η HP προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης της μονάδας σε ένα terabyte για $ 50 η οποία εξακολουθεί να διατηρεί την τιμή λίγο κάτω από $ 400 και είναι η συνιστώμενη αναβάθμιση του συστήματος. Γιατί; Επειδή το σύστημα εξακολουθεί να βασίζεται στις παλαιότερες περιφερειακές θύρες USB 2.0 και όχι στο νεότερο USB 3.0, αυτό σημαίνει ότι η εξωτερική αποθήκευση δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο μια εσωτερική μονάδα δίσκου. Η HP περιλαμβάνει επίσης έναν καυστήρα DVD δύο επιπέδων για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Το HP 110-010xt χρησιμοποιεί τα γραφικά Intel HD 2500 που είναι ενσωματωμένα στον επεξεργαστή Pentium. Πρόκειται για μια σχετικά παλιά έκδοση της λύσης γραφικών της Intel που έχει πολύ περιορισμένες επιδόσεις, ειδικά όταν πρόκειται για τρισδιάστατα γραφικά. Αυτό δεν είναι κάτι που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για τυχερά παιχνίδια στο PC, καθώς αγωνίζεται ακόμα και με παλαιότερα παιχνίδια σε χαμηλές αναλύσεις. Ο επεξεργαστής γραφικών παρέχει κάποια επιτάχυνση για την κωδικοποίηση πολυμέσων όταν χρησιμοποιείται με εφαρμογές με δυνατότητα Quick Sync , αλλά εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στα νεότερα γραφικά της Intel. Τώρα υπάρχει μια διαθέσιμη υποδοχή κάρτας γραφικών PCI-Express στο σύστημα για την εγκατάσταση μιας αποκλειστικής κάρτας γραφικών. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι η παροχή ρεύματος στο σύστημα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, έτσι ώστε μόνο οι πιο βασικές κάρτες γραφικών που δεν χρειάζονται πραγματικά πρόσθετη ισχύ. Στην πραγματικότητα, τα γραφικά δεν είναι ούτε ένα από τα πράγματα που η HP επιτρέπει να αναβαθμιστεί κατά την αγορά.

Η HP ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που άρχισαν να προσφέρουν πρότυπα δικτύωσης Wi-Fi στα επιτραπέζια συστήματα τους. Το HP 110-010xt δεν διαφέρει και διαθέτει ένα ασύρματο δίκτυο 802.11b / g / n το οποίο είναι ακόμα κάπως ασυνήθιστο σε πολλά από τα συστήματα προϋπολογισμού. Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί μόνο το φάσμα 2.4GHz και δεν είναι διπλής ζώνης για να χρησιμοποιεί επίσης 5GHz

Ενώ το σύστημα είναι προσαρμόσιμο μέσω της ιστοσελίδας της HP, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές από τις αναβαθμίσεις που μπορούν να αγοραστούν θα ωθήσουν την τιμή του συστήματος πάνω από $ 400 αρκετά γρήγορα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού ήταν η μνήμη. Για να μετακινηθείτε από 4GB σε 6GB μνήμης κοστίζει $ 60 κατά τη στιγμή της γραφής. Αυτό είναι σχεδόν όσο το κόστος αγοράς ενός νέου κιτ μνήμης 8GB για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα μνήμη. Αυτό καθιστά την επιλογή προσαρμογής λιγότερο χρήσιμη όταν μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρή η αγορά των εξαρτημάτων και η αναβάθμιση μετά την αγορά για πολλά από τα μέρη.

Με μια τιμή εκκίνησης $ 350, το HP 110-010xt είναι ένας από τους λιγότερο ακριβούς παραδοσιακούς επιτραπέζιους υπολογιστές πύργων που διατίθενται στην αγορά. Ο πρωταρχικός ανταγωνισμός σε αυτό το σημείο τιμών προέρχεται από τα ASUS CM1735 και Lenovo H535, τα οποία είναι και λίγο πιο ακριβά και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα AMD παρά την Intel. Το ASUS CM1735 χρησιμοποιεί το A6-3620 που είναι ένας παλαιότερος επεξεργαστής quad-core που προσφέρει λίγο περισσότερη απόδοση και διαθέτει επίσης ένα σκληρό δίσκο terabyte. Το Lenovo H535 χρησιμοποιεί ένα νεότερο A6-5400K με μνήμη 6GB για την καλύτερη απόδοση σε αυτό το εύρος τιμών. Διαθέτει επίσης ένα σκληρό δίσκο μίας terabyte. Αυτό που και η έλλειψη που προσφέρει η HP είναι η ασύρματη δικτύωση.