Αναθεώρηση Lenovo IdeaCenter A730

Η κατώτατη γραμμή

22 Ιανουαρίου 2014 - Η Lenovo πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές εσωτερικές αναβαθμίσεις στο σύστημα all-in-one IdeaCentre A730, ενώ παράλληλα κατάφερε να διατηρήσει το σύστημα αρκετά προσιτό. Η νέα οθόνη 2560x1440 είναι η βασική βελτίωση που την τοποθετεί σε ισότιμη βάση με τους πρωταρχικούς ανταγωνιστές της, αλλά το γεγονός ότι μπορούν να συμπεριλάβουν το Blu-ray και τα ειδικά γραφικά για την τιμή είναι εντυπωσιακά. Ακόμη και με το κομψό σχεδιασμό και τη βελτιωμένη εμφάνιση, το A730 διατηρεί ακόμα ένα σημαντικό μειονέκτημα στο σκληρό δίσκο χαμηλής ταχύτητας που παρεμποδίζει την απόδοση. Πολλοί καταλαβαίνω αγοραστές χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους για να αγοράσουν στη συνέχεια ένα κιτ SSD για να αντικαταστήσει τη μονάδα δίσκου για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται κάποια τεχνική ικανότητα.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Lenovo IdeaCentre A730

22 Ιανουαρίου 2014 - Το IdeaCentre A730 της Lenovo είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο IdeaCentre A720. Το σύστημα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη 27 ιντσών με ένα μέτριο λεπτό πλαίσιο προβολής και μια μεγάλη μεταλλική βάση που στεγάζει τα κύρια εξαρτήματα του υπολογιστή. Ο σχεδιασμός του μεντεσέ επιτρέπει την ολίσθηση της οθόνης κοντά στο επίπεδο, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν συχνά την οθόνη αφής. Ενώ το εξωτερικό του συστήματος δεν έχει αλλάξει πολύ, οι εσωτερικές πτυχές έχουν αλλάξει δραματικά.

Το IdeaCentra A730 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί επεξεργαστές κινητής τηλεφωνίας, όπως η προηγούμενη έκδοση, αλλά έχουν ενημερωθεί για το νέο επεξεργαστή Quad Core Intel Core i7-4700MQ βασισμένο σε Haswell. Αυτό παρέχει μια πολύ μικρή ώθηση στις επιδόσεις, αλλά μια σημαντική αύξηση της απόδοσης και της θερμότητας. Όσον αφορά την ισχύ επεξεργασίας, θα πρέπει να παρέχει επαρκείς επιδόσεις για το μεγαλύτερο μέρος των χρήσεων. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί με απαιτητικές εργασίες, όπως η εργασία με επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα εξακολουθεί να πέφτει πίσω από ένα σύστημα που χρησιμοποιεί επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα Intel Core i5. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 8GB μνήμης DDR3 που παρέχει μια ομαλή συνολική εμπειρία με τα Windows.

Η μόνη πτυχή που δεν αναβαθμίστηκε καθόλου είναι η αποθήκευση. Το σύστημα εξακολουθεί να βασίζεται σε παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Φορτάζεται με ένα πρότυπο σκληρού δίσκου ενός terabyte που παρέχει ένα δίκαιο αποθηκευτικό χώρο. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή η μονάδα περιστρέφεται με τον ρυθμό περιστροφής 5400rpm που μειώνει την απόδοση σε σύγκριση με τους δίσκους που γυρίζουν με ταχύτερη ταχύτητα 7200rpm. Υπάρχει μια επιλογή για ένα αναβαθμισμένο μοντέλο που διαθέτει μια υβριδική μονάδα SSD με 8GB κρυφή μνήμη SSD. Αυτό θα ενισχύσει τις ταχύτητες εκκίνησης των Windows και τα αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά εξακολουθεί να μην είναι τόσο γρήγορη όσο μια πλήρης μονάδα SSD ή μία με μεγαλύτερη ρύθμιση κρυφής μνήμης. Εάν χρειάζεστε επιπλέον χώρο, υπάρχουν τέσσερις θύρες USB 3.0 για χρήση με μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης υψηλής ταχύτητας. Τρεις από αυτές βρίσκονται στο πίσω μέρος του συστήματος για να βοηθήσουν στην απόκρυψη του καλωδίου και ένα είναι στην αριστερή πλευρά για εύκολη πρόσβαση. Η Lenovo δεν έχει εγκαταλείψει τις μονάδες οπτικού δίσκου και περιλαμβάνει ακόμη ένα combo για Blu-ray, ώστε το σύστημα να μπορεί να αναπαράγει τη μορφή ταινίας υψηλής ευκρίνειας ή να έχει τη δυνατότητα εγγραφής ή αναπαραγωγής μέσων DVD και CD.

Το σύστημα προβολής για το IdeaCentre A730 έλαβε επίσης αναβάθμιση. Όπου το παρελθόν μοντέλο ήταν διαθέσιμο μόνο με οθόνη ανάλυσης 1920x1080, η Lenovo προσφέρει τώρα μοντέλα για ένα μικρό μόνο κομμάτι κόστους περισσότερο που χρησιμοποιεί την ανάλυση οθόνης 2560x1440. Στην πραγματικότητα, προτείνω να μην πάρει το μοντέλο χαμηλότερης ανάλυσης σε αυτό το σημείο καθώς το κόστος αναβάθμισης των 100 δολαρίων είναι κάτι περισσότερο από το αξίζει. Η οθόνη προσφέρει μια πολύ φωτεινή εικόνα με εξαιρετικά επίπεδα χρώματος και αντίθεσης. Είναι ακόμα μια χωρητική οθόνη αφής που είναι πολύ ευαίσθητη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το περίπτερο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γωνιών που διευκολύνουν τη χρήση. Τα γραφικά έχουν επίσης αναβαθμιστεί σε επεξεργαστή γραφικών NVIDIA GeForce GT 745M. Αυτό παρέχει κάποια απόδοση 3D, ώστε να μπορείτε να παίξετε μερικά παιχνίδια σε επίπεδα χαμηλότερης ανάλυσης και λεπτομέρειας, θα εξακολουθεί να αγωνίζεται με πολλά παιχνίδια στις αναλύσεις οθόνης 1080p. Λειτουργεί καλά με 1280x720. Ο αποκλειστικός επεξεργαστής προσφέρει ένα ευρύτερο εύρος επιτάχυνσης για μη 3D προγράμματα όπως το Photoshop ή πολλές κατανεμημένες εφαρμογές πληροφορικής.

Η τιμολόγηση των λιστών για το IdeaCentre A730 είναι μεταξύ $ 1800 και $ 2000. Αυτό είναι πολύ πάνω από αυτό που οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να βρουν τα συστήματα σε τιμές. Οι καταναλωτές μπορούν γενικά να βρουν τα συστήματα μεταξύ $ 1400 και $ 1600 ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης και το σκληρό δίσκο που είναι εγκατεστημένο. Η πιο συνηθισμένη τιμή είναι $ 1500. Η Lenovo αντιμετωπίζει δύο πρωταρχικούς ανταγωνιστές για το A730 στην Apple iMac 27 ιντσών και το Dell XPS 27 Touch. Τώρα το σύστημα της Apple δεν διαθέτει οθόνη αφής, αλλά διαθέτει πλήρεις επεξεργαστές κατηγορίας επιφάνειας εργασίας και επιλογές για μονάδες στερεάς κατάστασης ή σύντηξης που την προσφέρουν πολύ πιο γρήγορες επιδόσεις, κάτι που είναι επωφελές για όσους αναζητούν εργασία όπως επεξεργασία επιτραπέζιων βίντεο. Το XPS 27 Touch της Dell είναι πολύ πιο κοντά στα χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιεί οθόνη αφής και προσφέρει επεξεργαστές επιτραπέζιων υπολογιστών για μεγαλύτερη απόδοση, αλλά θυσιάζει τις δυνατότητες προσαρμογής της γωνίας προβολής και καταλήγει σε υψηλότερη τιμή εάν συμπεριλάβετε έναν παρόμοιο επεξεργαστή γραφικών, πιο γρήγορο αποθηκευτικό χώρο και μια μονάδα δίσκου Blu-ray που κάνει το Lenovo μια καλύτερη συνολική αξία.