Στείλτε τα μηνύματα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ως πολλά μέρη

Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ ως πολλαπλών / εναλλακτικών εξασφαλίζει ότι το μήνυμα εμφανίζεται σωστά είτε σε μορφοποίηση HTML είτε σε απλό κείμενο.

Αποστολή απλού κειμένου ή εμπλουτισμένου κώδικα HTML για μάρκετινγκ;

Πρέπει να στείλετε το ενημερωτικό δελτίο σας σε απλό κείμενο και να εγκαταλείψετε το πλεονέκτημα της μορφοποίησης εμπλουτισμένου HTML; Ή θα έπρεπε να διακινδυνεύσετε ενοχλητικά κάποιους που απειλούν το HTML περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Ευτυχώς, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει μια κομψή και σχεδόν καθολική λύση σε αυτό το δίλημμα: πολλαπλών / εναλλακτικών μηνυμάτων.

Τι είναι το Πολλαπλό / Εναλλακτικό;

Τα αλληλογραφία πολλαπλών / εναλλακτικών μηνυμάτων περιέχουν τόσο απλό κείμενο όσο και τμήμα HTML. Το τμήμα που εμφανίζεται στο χρήστη καθορίζεται από τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και (σε ​​ορισμένες περιπτώσεις) από την επιλογή του.

Εάν ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μπορεί να εμφανίσει μηνύματα HTML, θα εμφανίσει την έκδοση απλού κειμένου. Τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δυνατότητα HTML εμφανίζουν συνήθως την πλούσια έκδοση HTML, αλλά ορισμένοι επιτρέπουν στον χρήστη να αποφασίσει ποια προτιμά. Τα άτομα με προβλήματα όρασης, για παράδειγμα, προτιμούν την έκδοση απλού κειμένου.

Με πολλαπλά μέρη / εναλλακτικά μηνύματα, σχεδόν όλοι παίρνουν το καλύτερο και των δύο κόσμων και δεν χρειάζεται να ζητάτε από τους συνδρομητές την προτίμησή τους και να διατηρείτε δύο ξεχωριστές λίστες συνδρομητών ή ακόμα να περιπλέξετε την κατάτμηση.

Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στο Mutlpart / Alternative;

Το μόνο μειονέκτημα των μηνυμάτων πολλαπλών / εναλλακτικών μηνυμάτων είναι το (ελαφρώς) μεγαλύτερο μέγεθος τους, αλλά καθώς οι δυνατότητες του δικτύου αυξάνονται τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και μέσω φορέων κινητής τηλεφωνίας, αυτό είναι σχεδόν αμελητέο.

Στείλτε τα μηνύματα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ως πολλαπλές / εναλλακτικές

Για να έχετε τα μηνύματά σας μάρκετινγκ ως αλληλεπιδραστικά / εναλλακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζονται πρακτικά οπουδήποτε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο φορέας παροχής υπηρεσιών υποστήριξης υποστηρίζει πολλαπλά μέρη / εναλλακτικά μηνύματα
  2. Συνθέστε τόσο μια πλούσια έκδοση HTML του μηνύματός σας όσο και ένα ισοδύναμο κείμενο απλού κειμένου.
    • Εάν το λογισμικό ή η υπηρεσία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργεί αυτόματα μια έκδοση απλού κειμένου, επαληθεύστε την ποιότητα πριν από την αποστολή.
  3. Στείλτε τους και τα δύο μαζί ως ένα πολλαπλό / εναλλακτικό μήνυμα.

Πώς λειτουργεί το Πολλαπλό / Εναλλακτικό;

Πολλαπλών / εναλλακτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνουν χρήση του προτύπου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου MIME . Τα μεμονωμένα μέρη αποστέλλονται παρόμοια με τα συνημμένα αρχεία, αλλά έτσι ώστε τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να τα αναγνωρίζουν ως εναλλακτικές εκδόσεις. αντί να εμφανίζει όλες τις εκδοχές το ένα μετά το άλλο (ή πιθανώς ως αρχεία διαθέσιμα για λήψη), θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο η προτιμώμενη έκδοση.

Οι εναλλακτικές εκδόσεις σε ένα email πολλαπλών / εναλλακτικών μορφών αλληλογραφίας διαχωρίζονται από έναν δείκτη ορίων, ο οποίος είναι ιδανικός για όλες τις εκδόσεις.

Κάθε έκδοση διαθέτει επίσης έναν τύπο περιεχομένου MIME. Εκεί οι εκδόσεις διαφέρουν. Με αλληλογραφία πολλαπλών / εναλλακτικών διαφημίσεων, οι τύποι περιεχομένου θα είναι συνήθως "κείμενο / απλό" και "κείμενο / html".

Οι τύποι ακολουθούν ο ένας τον άλλον και (εκτός αν οι προτιμήσεις χρήστη καθορίζουν διαφορετικά), τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως εμφανίζουν την τελευταία έκδοση που είναι σε θέση να εμφανίσουν. Αυτό σημαίνει "κείμενο / απλό" ακολουθούμενο από "κείμενο / html" σε πολλαπλά μέρη / εναλλακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράδειγμα πολλαπλών / εναλλακτικών επιλογών

Η πηγή σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί multipart / εναλλακτική μορφοποίηση θα μπορούσε να φαίνεται ως εξής:

Από: Αποστολέας Προς: recipient@example.com Θέμα: Παράδειγμα Ημερομηνία: Fri, 13 Nov 2015 19:36:00 +0000 (GMT) Έκδοση MIME: 1.0 Τύπος περιεχομένου: multipart / alternative; όριο = "Boundary_MA2" - Boundary_MA2 Τύπος περιεχομένου: κείμενο / απλό; CHARSET = ΗΠΑ-ASCII; format = flowed Περιεχόμενο-μεταφορά-κωδικοποίηση: 7BIT Αυτό είναι μόνο μια δοκιμή. --Boundary_MA2 Τύπος περιεχομένου: κείμενο / html; CHARSET = US-ASCII Κωδικοποίηση μεταφοράς περιεχομένου: 7BIT --Boundary_MA2- -

(Ενημερωμένη έκδοση Νοεμβρίου 2015)