Μορφή LRC: Προσθέστε στίχους Karaoke Style στη συλλογή μουσικής σας

Τραγουδήστε μαζί με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες μουσικής

Μπορεί να έχετε ήδη προσθέσει στίχους στα τραγούδια σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ετικετών MP3 ή ένα media player λογισμικού που διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή μεταδεδομένων, όπως το iTunes. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι εμφανίζουν όλους τους στίχους με μία κίνηση. Αν προτιμάτε να βλέπετε τις λέξεις που εμφανίζονται στην οθόνη σε στυλ καραόκε, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά αρχεία που βρίσκονται στη μορφή LRC.

Μορφή στυλ καραόκε LRC

Το LRC είναι μια ειδική μορφή που περιέχει όχι μόνο τους στίχους ενός τραγουδιού αλλά και πληροφορίες συγχρονισμού για σωστό συγχρονισμό των λέξεων με την αναπαραγωγή μουσικής ή τραγουδιού. Τα αρχεία που τελειώνουν στο .LRC έχουν συνήθως το ίδιο όνομα με το τραγούδι σας και αποτελούνται από μερικές γραμμές κειμένου με αλφαριθμητικές πληροφορίες. Η χρήση των αρχείων LRC δεν περιορίζεται σε λογισμικό jukebox - οι πιο φορητές συσκευές αυτές τις μέρες, όπως το iPod, το iPhone, το iPad, άλλες συσκευές αναπαραγωγής MP3 και οι PMP υποστηρίζουν τη μορφή LRC, ώστε να μπορείτε να τραγουδήσετε σε στυλ καραόκε ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Προσθήκες LRC

Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία LRC για μερικά τραγούδια, αλλά μια πιο πρακτική προσέγγιση χρησιμοποιεί ένα plugin όπως η δωρεάν εφαρμογή MiniLyrics για το media player λογισμικού σας. Αυτό το πρόσθετο για iTunes, Winamp, Windows Media Player και άλλες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, εμφανίζει κύλιση στίχων που μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί με τον καλλιτέχνη. Κατεβάστε και αποθηκεύστε τους στίχους στα αρχεία τραγουδιών σας και δείτε τους στίχους στην κινητή συσκευή σας Android ή iOS.

Ένα παρόμοιο plugin, στίχοι, συγχρονίζει επίσης τους στίχους με ένα αρχείο ήχου. Διατίθεται ως δωρεάν λήψη για τα Windows Media Player, Winamp και iTunes. Με τα στίχους, μπορείτε να προσθέσετε τους δικούς σας στίχους, αν η βάση δεδομένων δεν τις περιέχει.

Τύποι μορφής LRC

Ελέγξτε για να δείτε ποια μορφή λαμβάνει ο φορέας σας μουσικής. Οι μορφές περιλαμβάνουν: