Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας για τη μπαταρία του πακέτου MP3

Οι φορητές συσκευές όπως οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 , τα PMP , τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet Internet κ.λπ., έχουν συνήθως επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Το πρόβλημα με οποιαδήποτε ηλεκτροχημική κυψέλη είναι ότι αποικοδομούνται με την πάροδο του χρόνου με κάθε κύκλο φόρτισης / εκκένωσης - τελικά θα πρέπει να αντικατασταθούν. Είναι επομένως καλή ιδέα να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία που είναι εγκατεστημένη στη φορητή σας συσκευή. Η βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων της φορητής σας συσκευής μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο μακροχρόνια μπαταρία, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να τσιμπήσετε πάρα πολύ. Για να διατηρήσετε τη ζωή της μπαταρίας σας, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να μεγιστοποιήσετε τη δύναμή σας! Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά για απλά τσιμπήματα και περισσότερο για εκτεταμένες ρυθμίσεις βελτιστοποίησης

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας μπαταρίας

  1. Κρατήστε το φορητό σας δροσερό. Η θερμότητα είναι ένας γνωστός φονέας μπαταρίας. Εάν αφήσετε τη συσκευή που τροφοδοτείται από μπαταρίες κάπου που ζεσταίνεται, τότε θα διαπιστώσετε ότι χάνει γρήγορα την ισχύ της. Αν σας αρέσει να ακούτε το MP3 player σας στο αυτοκίνητο για παράδειγμα, τότε φροντίστε να το τοποθετήσετε κάπου δροσερό (όπως στον κορμό) όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
  2. Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις οθόνης. Η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης σας στο μέγιστο θα μειώσει σημαντικά την μπαταρία σας. Ακόμα και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που συνήθως περιλαμβάνουν φορητές συσκευές είναι συνήθως πολύ φωτεινές και έτσι μπορείτε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη ρύθμιση για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Εάν η συσκευή σας έχει μια επιλογή προφύλαξης οθόνης, τότε προσπαθήστε να μειώσετε το χρόνο που παρήλθε προτού αφαιρεθεί η οθόνη - αυτό θα εξοικονομήσει ακόμα περισσότερη ενέργεια.
  3. Πλήκτρο κράτησης / κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στα περισσότερα φορητά και βοηθά να σταματήσει η τυχαία πίεση των χειριστηρίων ενώ βρίσκεστε σε μια τσέπη ή μια τσάντα. Θα διασφαλίσει ότι η άχρηστη ισχύς δεν χρησιμοποιείται όταν η συσκευή σας δεν είναι σε χρήση - όπως η οθόνη ενεργοποιείται από ατύχημα, η οποία είναι μεγάλη αποστράγγιση της μπαταρίας σας.
    1. Αν έχετε ένα iPod και έχετε πρόβλημα να το ακούσετε ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον οδηγό μας σχετικά με τα καλύτερα iPod περιβραχιόνια
  1. Χρησιμοποιήστε λίστες αναπαραγωγής αντί για παράλειψη κομματιών. Μπορείτε να παραλείψετε τα κομμάτια κάθε 30 δευτερόλεπτα; Η ισχύς της μπαταρίας καταναλώνεται περισσότερο παρακάμπτοντας τα κομμάτια από το να ακούτε μόνο τα τραγούδια σας. Για να μειώσετε τον αριθμό των φορών που παρακάμπτουν τα κομμάτια, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής που είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την οργάνωση της μουσικής σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
  2. Τύποι ακουστικών / ακουστικών. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο αναπαραγωγής της μπαταρίας σας μεταξύ των φορτίων είναι ο τύπος ακουστικών / ακουστικών που χρησιμοποιείτε. Τα ακουστικά χαμηλής ποιότητας για παράδειγμα έχουν συνήθως χαμηλότερο κέρδος σε σύγκριση με τα υψηλής ποιότητας και γι 'αυτό θα πρέπει να αυξήσετε την ένταση του ήχου στο φορητό σας για να ακούσετε τραγούδια. Αυτό χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ μπαταρίας και έτσι μειώνει τη διάρκεια ζωής της μεταξύ των φορτίων.
  3. Ενημέρωση του υλικολογισμικού. Αυτός είναι συχνά ένας τρόπος που παραβλέπει τη βελτίωση της απόδοσης της χρήσης της τροφοδοσίας από το MP3 player. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του φορητού υπολογιστή σας για να δείτε αν υπάρχει νέα ενημέρωση υλικολογισμικού. Αν ναι, διαβάστε τις σημειώσεις έκδοσης για να δείτε αν έχουν υπάρξει βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας ή βελτιώσεις βελτιστοποίησης μπαταρίας.
  1. Χρησιμοποιήστε μορφές συμπιεσμένου ήχου. Οι περισσότερες (αν όχι όλες) φορητές συσκευές που έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου και βίντεο θα έχουν μνήμη cache που έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του επεξεργαστή και της απόδοσης δεδομένων. Η χρήση μιας συμπιεσμένης μορφής ήχου , όπως MP3, AAC, WMA κ.λπ., θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας καθώς η μνήμη cache δεν θα πρέπει να ανανεώνεται με νέα δεδομένα τόσο συχνά όσο όταν χρησιμοποιείτε μη συμπιεσμένη μορφή.