Πώς να παραγγείλετε μια απευθείας οδήγηση από το Google Maps

Αυτές οι δύο εφαρμογές smartphone ενσωματώνονται για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Σκεφτείτε τις κορυφαίες εφαρμογές μεταφοράς στο τηλέφωνό σας. Είτε είστε χρήστης Android είτε iPhone, είναι πολύ πιθανό να έχετε τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες δύο εφαρμογές στο ακουστικό σας: Google Maps και Uber .

Σίγουρα, οι Χάρτες Google ενδέχεται να μην είναι η προεπιλεγμένη επιλογή πλοήγησης σε συσκευές που λειτουργούν με iOS, αλλά είναι ακόμα πολύ δημοφιλής στους χρήστες iPhone. Και ενώ το Uber απέχει πολύ από το μόνο που μοιράζεται το αυτοκίνητο, το download download που είναι διαθέσιμο στους χρήστες smartphone, παραμένει το πιο δημοφιλές.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι δύο εφαρμογές υψηλού προφίλ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν από κοινού. Οι Χάρτες Google και η υπηρεσία διανομής βόλεϊ Uber έχουν προσφέρει κάποιο επίπεδο ολοκλήρωσης εδώ και αρκετό καιρό - έχετε τη δυνατότητα να δείτε την τιμή και το χρόνο των διαφόρων επιλογών Uber μαζί με τις επιλογές μεταφοράς από το 2014.

Ωστόσο, πιο πρόσφατα οι δύο εταιρείες επέκτειναν αυτή την εταιρική σχέση για να σας επιτρέψουν να κάνετε κράτηση με το Uber απευθείας από την εφαρμογή Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μεταβείτε στην εφαρμογή Uber αφού τραβήξετε τις οδηγίες σας στους Χάρτες, συγκρίνοντας τις επιλογές σας, προβάλλοντας τις τιμές και διευθετώντας την υπηρεσία αυτή. Η διαδικασία της κράτησης γίνεται απρόσκοπτα, χωρίς να απαιτείται πολύ χειρωνακτική εργασία στο τέλος σας.

Ακολουθεί μια απλή ανάλυση του πώς να το κάνετε αυτό στο τηλέφωνό σας:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Χάρτες Google στο iPhone ή τη συσκευή σας Android.
  2. Καταχωρίστε τη διεύθυνση ή το όνομα του επιθυμητού προορισμού σας.
  3. Πλοηγηθείτε στην καρτέλα "Βόλτες" μέσα στην εφαρμογή "Χάρτες Google", όπου θα δείτε τις διάφορες επιλογές τύπου Uber, ενδεχομένως μαζί με επιλογές άλλων υπηρεσιών όπως η Lyft.
  4. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε κράτηση για μια εκδρομή Uber, πατήστε Απλά από την καρτέλα υπηρεσιών οδήγησης (κάτω από τον συγκεκριμένο τύπο της Uber βόλτα που σας αρέσει). Μόλις ζητήσετε τη βόλτα, μπορείτε να δείτε εάν και πότε ένας οδηγός το έχει αποδεχτεί και, στη συνέχεια, να δείτε την πρόοδο του αυτοκινήτου στο δρόμο προς εσάς και προς τον προορισμό σας.

Σίγουρα, αυτό δεν σας εξοικονομήσει βουνά του χρόνου, αλλά είναι μια ωραία, εύκολη ολοκλήρωση που ξυρίζει λίγα δευτερόλεπτα από τη διαδικασία της κράτησης μιας βόλτας κατόπιν ζήτησης από το τηλέφωνό σας. Και δεδομένου ότι οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν να συγκρίνετε πόσο καιρό θα σας μεταφέρουν διάφορες επιλογές μεταφοράς (μαζί με τη σύγκριση των διαφορετικών τιμών για υπηρεσίες κοινής χρήσης), η χρήση αυτής της εφαρμογής πλοήγησης ενδέχεται να μην οδηγήσει σε παραγγελία μιας διαδρομής Uber-a Lyft ή του μετρό να είστε γρηγορότεροι ή φθηνότεροι, για παράδειγμα.

Μια άλλη επιλογή: Παραγγείλετε ένα Uber απευθείας από το Facebook Messenger

Εκτός από την παραγγελία μιας διαδρομής Uber απευθείας από την εφαρμογή Χάρτες Google στο smartphone σας, μπορείτε να παραγγείλετε μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger . Στην πραγματικότητα, μπορείτε να παραγγείλετε μια βόλτα Uber ή Lyft με αυτή την επιλογή.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Facebook Messenger στη συσκευή σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger στο smartphone σας.
  2. Πατήστε σε οποιοδήποτε νήμα συνομιλίας με την εφαρμογή.
  3. Αφού βρεθείτε σε ένα νήμα συνομιλίας, στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας θα δείτε μια σειρά εικονιδίων. Θέλετε να κάνετε κλικ σε αυτό που μοιάζει με τρεις κουκίδες (αυτό θα φέρει επιπλέον επιλογές). Αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο τριών σημείων, θα εμφανιστεί στην οθόνη "Αίτηση για βόλτα" μαζί με μερικές άλλες επιλογές.
  4. Αγγίξτε την επιλογή Αίτηση ολίσθησης και στη συνέχεια επιλέξτε μεταξύ Lyft ή Uber εάν είναι διαθέσιμες και οι δύο επιλογές.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να παραγγείλετε μια βόλτα. Εάν δεν έχετε συνδέσει ακόμη το λογαριασμό σας Lyft ή Uber με το Facebook Messenger, θα χρειαστεί να συνδεθείτε (ή να εγγραφείτε εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό σε καμία υπηρεσία).

Ίσως αναρωτιέστε γιατί θα θέλατε να ζητήσετε μια βόλτα μέσω του Facebook Messenger κατά πρώτο λόγο. Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να μοιραστείτε την πρόοδό σας με κάποιον με τον οποίο θέλετε να συναντήσετε, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα σχέδιά σας. Επίσης, δεν θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί καθυστερείτε - για παράδειγμα, θα γνωρίζουν ότι υπάρχει κακή επισκεψιμότητα.