Πώς να χρησιμοποιήσετε στήλες στις σελίδες iWork της Apple

Οι στήλες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια επαγγελματική εμφάνιση σε υλικά μάρκετινγκ όπως φυλλάδια και φυλλάδια. Είναι επίσης μια αναγκαιότητα εάν δημιουργείτε ένα ενημερωτικό δελτίο . Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να χάσετε με περίπλοκα κόλπα μορφοποίησης . Είναι εύκολο να εισαγάγετε πολλές στήλες στα έγγραφα των σελίδων σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές μορφοποίησης στήλης σελίδων για να εισαγάγετε έως και 10 στήλες σε ένα έγγραφο σε λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού. Για να εισαγάγετε πολλές στήλες, απλώς ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιθεώρηση στη γραμμή εργαλείων.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Διάταξη.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διάταξη.
  4. Στο πεδίο Στήλες, πληκτρολογήστε τον αριθμό των στηλών που θέλετε.

Όταν έχετε πολλές στήλες στο έγγραφό σας, μπορείτε να εισάγετε κείμενο όπως θα κάνατε κανονικά. Όταν φτάσετε στο τέλος μιας στήλης, το κείμενο θα μεταφερθεί αυτόματα στην επόμενη στήλη.

Μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε το πλάτος των στηλών σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε διπλό κλικ σε οποιαδήποτε τιμή στη λίστα της στήλης και εισάγετε έναν νέο αριθμό. Αυτό θα προσαρμόσει το πλάτος όλων των στηλών στο έγγραφό σας. Αν θέλετε να ορίσετε διαφορετικά πλάτη για τις στήλες σας, απλώς καταργήστε την επιλογή της επιλογής "Ίσα πλάτος στήλης".

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την υδρορροή ή το διάστημα μεταξύ κάθε στήλης. Κάντε διπλό κλικ σε οποιαδήποτε τιμή στη λίστα Gutter και εισάγετε έναν νέο αριθμό.