Αφαίρεση του κέντρου μεταφόρτωσης του Microsoft Office από τα Windows 10

Εάν διαθέτετε Office 2010, 2013 ή 2016, ίσως να γνωρίζετε για το Κέντρο μεταφόρτωσης του Microsoft Office . Εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου όπου βρίσκονται το ρολόι και άλλες εφαρμογές φόντου. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να κρατάτε καρτέλες στα έγγραφά σας μόλις μεταφορτωθούν στο OneDrive. Είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό αν μεταφορτώνετε πολλαπλά έγγραφα ταυτόχρονα. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι λίγο περιττό. Επομένως, θα σας δείξουμε πώς να καταργήσετε την περιοχή ειδοποιήσεων από τη γραμμή εργασιών σας, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο Κέντρο μεταφόρτωσης.

Πώς λειτουργεί?

Το κέντρο μεταφόρτωσης σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε μεταφορτώσεις και λήψεις εγγράφων κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού με το λογαριασμό σας OneDrive. Θα σας ενημερώσει επίσης αν οι μεταφορτώσεις ήταν επιτυχείς, απέτυχαν ή ήταν αδιάκοπες για οποιονδήποτε λόγο.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για τα έγγραφά σας πολύ εύκολα και με ασφάλεια. Όταν αποθηκεύετε ένα έγγραφο, θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας και κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο, τα αρχεία θα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο λογαριασμό One Drive.

Ας αρχίσουμε

Τώρα, ας πούμε ότι έχετε ήδη αναβαθμίσει τον υπολογιστή σας στα παράθυρα 10. Θα παρατηρήσετε το νέο κέντρο ειδοποιήσεων που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για ορισμένα πράγματα αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ενοχληθεί όταν εργάζεστε με πολλά έγγραφα που είναι συνεχώς μεταφορτώνονται και συγχρονίζονται με την υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων σας στο διαδίκτυο. Αν είστε σαν εμένα και ενοχλήστε με αυτό, ίσως θελήσετε να καταργήσετε το Κέντρο μεταφόρτωσης του Microsoft Office από τα Windows 10.

Κατάργηση μόνο για την τρέχουσα περίοδο σύνδεσης

Εάν απλά θέλετε να απαλλαγείτε από το εικονίδιο για την τρέχουσα συνεδρία σας στον υπολογιστή σας, αντί να το καταργήσετε Για να απαλλαγείτε από το Κέντρο μεταφόρτωσης για την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας των Windows, πρέπει να ξεκινήσετε αναβαθμίζοντας τον διαχειριστή εργασιών. Κάντε αυτό πατώντας "Ctrl + Alt + Del" και στη συνέχεια κάντε κλικ στον διαχειριστή εργασιών ή στο "Ctrl + Shift + Esc". Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε την καρτέλα "Διεργασίες" και να αναζητήσετε "MSOSYNC.EXE". Κάντε κλικ σε αυτό για να το επισημάνετε και πατήστε "Διαγραφή" για να το σταματήσετε να εκτελείται. Στη συνέχεια, αναζητήστε το "OSPPSVC.EXE" και κάντε το ίδιο πράγμα.

Κατάργηση μόνιμα

Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του Κέντρου μεταφόρτωσης του Office και κάντε δεξί κλικ. Θα δείτε ένα αναδυόμενο μενού. επιλέξτε "Ρυθμίσεις".

Σημείωση: Ένας άλλος τρόπος για να φτάσετε στο Κέντρο μεταφόρτωσης του Office είναι να κάνετε κλικ στο μενού "Έναρξη" και να επιλέξετε "Όλες οι εφαρμογές" και στη συνέχεια "Εργαλεία του Microsoft Office 2016." Στο Office 2010 και στο 2013, βρίσκεται στο "Microsoft Office 2010/2013".

Τώρα, μόλις φτάσετε στο Κέντρο μεταφόρτωσης, πατήστε "Ρυθμίσεις" στη γραμμή εργαλείων.

Θα δείτε ένα νέο πλαίσιο μενού για τις "Ρυθμίσεις του Κέντρου μεταφόρτωσης του Microsoft Office". Μεταβείτε στις "Επιλογές εμφάνισης" και, στη συνέχεια, βρείτε το εικονίδιο "Εμφάνιση εικονιδίου στην περιοχή ειδοποιήσεων" και βεβαιωθείτε ότι έχετε καταργήσει την επιλογή αυτού του πλαισίου. Πατήστε "OK" για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να βγείτε από το μενού.

Τώρα πατήστε το "X" στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου Κέντρου μεταφόρτωσης.

Λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίηση του Κέντρου μεταφόρτωσης του Office από τις ειδοποιήσεις σας δεν σημαίνει ότι δεν έχετε πρόσβαση σε αυτό. Απλά χρησιμοποιήστε το μενού Έναρξη για να πλοηγηθείτε πίσω σε αυτό.