Αναθεώρηση iRig: Παίξτε την κιθάρα σας μέσω του iPad σας

Ένας τρόπος για να κρατήσετε τις μπριζόλες σας στην κιθάρα είναι να το παίξετε μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια των εμπορικών διακοπών, αλλά με όλα τα εργαλεία σε ένα άλλο δωμάτιο, αυτό σημαίνει ότι είτε δεν έχετε ακούσει ούτε ακούτε κιθάρα. Η λύση? Το iRig από την IK Multimedia.

Χαρακτηριστικά iRig

Το iRig και το AmpliTube συνδυάζονται για να κάνουν έναν επεξεργαστή μεγάλων εφέ

Το iRig σάς επιτρέπει να συνδέσετε την κιθάρα σας στο iPad σας και να το χρησιμοποιήσετε ως προσομοιωτή ενισχυτή. Μπορείτε ακόμη να αποδώσετε τον ήχο στα ακουστικά, τα εξωτερικά ηχεία, το σύστημα PA ή ακόμα και τον ενισχυτή κιθάρας σας.

Και το χέρι-χέρι με το iRig είναι το AmpliTube, μια δωρεάν εφαρμογή από το IK Multimedia που μπορείτε να κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών . Το AmpliTube παρέχει τα διάφορα εφέ, όπως η καθυστέρηση, η μείωση του θορύβου και η παραμόρφωση, και μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα εφέ μέσα στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του χορού, του wah και του phaser. Αυτά τα αποτελέσματα κυμαίνονται στην τιμή από 2,99 έως 4,99 δολάρια, πράγμα που είναι αρκετά οικονομικό σε σύγκριση με την αγορά των πραγματικών πεντάλ, και το τελικό αποτέλεσμα μετατρέπει το iPad σε εικονική πλακέτα πεντάλ εφέ.

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο για το Amplitube από ένα πακέτο εφέ. Περιλαμβάνει έναν δέκτη κιθάρας, ένα μετρονόμο και έναν καταγραφέα, με δυνατότητα αγοράς ενός καταγραφέα 8 κομματιών. Και ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να εισάγετε τραγούδια από τη βιβλιοθήκη iTunes, να παίζετε μαζί τους και ακόμη και να τα αντιγράφετε σε ένα κομμάτι στο 8 κομμάτι. Έχετε προβλήματα στην εκμάθηση ενός συγκεκριμένου riff; Μπορείτε να επιβραδύνετε ακόμη και το τραγούδι κάτω και να πάρετε το χρόνο σας με αυτό.

Υπάρχουν πολλά που να αρέσει στο iRig, ξεκινώντας από τον ήχο. Ο προσαρμογέας διαθέτει προενισχυτή, ο οποίος παρέχει πολύ καθαρό ήχο καλής ποιότητας στο AmpliTube. Και ενώ δεν θα σφάλλετε το πεντάλ διαστρεβλώσεως μέσα στην εφαρμογή με ένα πραγματικό πεντάλ, θα ανταγωνιστεί τα περισσότερα πακέτα πολλαπλών εφέ. Για το τίμημα, το iRig είναι δύσκολο να νικήσει, και για όσους θέλουν να φέρουν τα αποτελέσματά τους και τον ενισχυτή μαζί τους χωρίς να ασκούν πολλά εργαλεία παντού, είναι πολλά.

Οι μικρές ενοχλήσεις του AmpliTube δεν σας επιβραδύνουν

Το μόνο πράγμα που θα άλλαζα για το ίδιο το iRig είναι το καλώδιο. Μετρώντας μόνο έξι ίντσες, είναι απλά πολύ μικρό. Θα προτιμούσα πολύ να έχω το iPad μου σε ένα τραπέζι και τον προσαρμογέα στο έδαφος.

Το AmpliTube είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο ήχος που παράγει είναι υπέροχος όταν θεωρείτε ότι πληρώνετε μερικά δολάρια για ένα πεντάλ εφέ που μπορεί να σας κοστίσει $ 100 στο κατάστημα μουσικής. Αλλά η διεπαφή δεν έχει την ίδια χάρη. Οι πολυάριθμες κουμπιά που θα συναντήσετε στα προσομοιωμένα πακέτα ενισχυτών και εφέ δεν θα σας αφήσουν να τα περιστρέψετε σωστά και ενώ μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα εφέ σε μια υποδοχή, δεν μπορείτε να σύρετε ένα εφέ από τη μία υποδοχή στην άλλη. Έτσι, εάν θέλετε να προσθέσετε μείωση θορύβου στην κορυφή της παραγγελίας, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα ξανά.

Αλλά αυτές οι ενοχλήσεις είναι σχετικά ήσσονος σημασίας λαμβάνοντας υπόψη ό, τι παίρνετε. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ποιότητα του ήχου, και σε αυτό το σημείωμα, το iRig και το AmpliTube παραδίδουν.