Αποθηκεύστε τη μπαταρία του Mac - Ξετυλίξτε τα πιάτα του δίσκου σας

Βάλτε τη μονάδα σκληρού δίσκου σε κατάσταση αναμονής για εξοικονόμηση ενέργειας μπαταρίας

Έχω χρησιμοποιήσει το MacBook Pro 15 ιντσών μου εν κινήσει περισσότερο από το συνηθισμένο πρόσφατα και με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψα ότι έχω προβλήματα χρήσης μπαταριών. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την μπαταρία. το πρόβλημα είναι εγώ. Έμεινα έκπληκτος για το πόσο γρήγορα χρησιμοποιώ την ισχύ της μπαταρίας στο MacBook Pro μου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε την απόδοση της μπαταρίας του φορητού σας Mac , που κυμαίνεται από το προφανές (τοποθετήστε το Mac σε κατάσταση αναμονής ή απενεργοποιήστε το όταν δεν τον χρησιμοποιείτε) στο ανόητο (μεταβείτε σε παλιότερες εκδόσεις εφαρμογών και OS X, η θεωρία είναι ότι οι παλαιότερες εφαρμογές δεν έχουν τόσα χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να ασκούν λιγότερη πίεση στο CPU).

Λυπούμαστε, δεν πρόκειται να εγκαταστήσω το MacWord, ακόμα κι αν μπορούσα.

Υπάρχουν πολλοί ρεαλιστικοί τρόποι για να διαχειριστείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή Mac, και σε αυτό το σημείο, θα ρίξουμε μια ματιά σε μια μέθοδο που ξεχνάμε συχνά.

Περιστρεφόμενες μονάδες σκληρού δίσκου Ισχύς μπαταρίας Sap

Αν και η Apple προσφέρει SSD (Solid State Drives) σε πολλές από τις φορητές συσκευές Mac, ο παλαιός σκληρός δίσκος εξακολουθεί να είναι το πιο κοινό μέσο αποθήκευσης. Οι σκληροί δίσκοι έχουν πολλά να τους πάνε. κοστίζουν λιγότερο ανά GB δεδομένων και μπορούν να κατέχουν πολύ περισσότερα δεδομένα από οποιαδήποτε από τις τυπικές μονάδες SSD που είναι επί του παρόντος διαθέσιμες.

Αλλά οι σκληροί δίσκοι έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα για τους φορητούς χρήστες: χρησιμοποιούν πολύ ενέργεια. Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα σε σκληρό δίσκο, τα πιατέλα του πρέπει να περιστρέφονται. αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας του κινητήρα ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του αναρροφώντας χυμό για να κρατήσει τις πιατέλες περιστρεφόμενες σε υψηλές ταχύτητες. συνήθως 5.400 ή 7.200 RPM.

Το OS X μπορεί να βάλει τους σκληρούς δίσκους στον ύπνο, ουσιαστικά λέγοντάς του να σβήσουν τον κινητήρα και να αφήσουν τα πιατέλα να στραφούν προς τα κάτω.

Αυτό εξοικονομεί πολύ ενέργεια, παρόλο που σημαίνει επίσης ότι όταν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα στο σκληρό δίσκο, θα πρέπει να περιμένετε να γυρίσει τις πλάτες της πίσω στην ταχύτητα.

Θα ήταν ωραίο αν το OS X σας έδωσε κάποιες επιλογές για το πότε θα γίνουν οι δίσκοι, αλλά η μόνη ενσωματωμένη επιλογή στο παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας είναι να "τοποθετήσετε τους σκληρούς δίσκους όταν είναι δυνατόν". Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει αυτή η επιλογή είναι να βγάλετε μια μονάδα δίσκου για ύπνο αν δεν υπάρχει πρόσβαση για 10 λεπτά.

Αυτό είναι πάρα πολύ μια αναμονή για το γούστο μου? κάπου μεταξύ 3 και 7 λεπτών θα προσφέρει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αλλαγή χρόνου αναμονής δίσκου

Αλλάζοντας πόσο καιρό το Mac σας περιμένει πριν την περιστροφή των σκληρών δίσκων είναι αρκετά απλή? χρειάζεται απλώς να κάνετε μια μικρή αλλαγή στο βοηθητικό πρόγραμμα pmset, το οποίο το OS X χρησιμοποιεί για διαχείριση ενέργειας. Για να κάνουμε την αλλαγή, θα χρησιμοποιήσουμε το Terminal , την αξιόπιστη εφαρμογή επιλογής που χρησιμοποιούμε για να τροποποιήσουμε πολλές από τις προεπιλεγμένες συμπεριφορές του OS X.

Το Pmset σάς επιτρέπει να κάνετε αλλαγές όταν ο Mac σας εκτελείται με μπαταρία ή όταν λειτουργεί με εναλλασσόμενο ρεύμα. Θα αλλάξουμε μόνο το προφίλ διαχείρισης ενέργειας για το Mac που λειτουργεί με μπαταρίες. Αυτό θα το κάνουμε χρησιμοποιώντας τη σημαία "-b" στην εντολή pmset. Σε αυτό το παράδειγμα, θα ρυθμίσουμε την περίοδο αναμονής του δίσκου σε 7 λεπτά.

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή τερματικού:
    sudo pmset -b disksleep 7
  3. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Θα σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε enter ή επιστροφή. Ο κωδικός πρόσβασης δεν θα εμφανιστεί, οπότε μην ανησυχείτε όταν δεν εμφανίζεται κανένα κείμενο καθώς πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Όταν τρέχετε με μπαταρία, ο υπολογιστής σας Mac θα περιμένει για 7 λεπτά αδράνειας πριν την περιστροφή των σκληρών δίσκων.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση όσες φορές επιθυμείτε, οπότε μην ανησυχείτε αν χρειάζεται να ρυθμίσετε τον χρόνο αναμονής ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Mac.

Παρεμπιπτόντως, εάν ρυθμίσετε τον χρόνο αναμονής στο μηδέν, οι σκληροί δίσκοι δεν θα σβήσουν ποτέ.

Δημοσίευση: 2/24/2012

Ενημερώθηκε: 8/27/2015