Χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας Mac ανταποκρίνεται στην αδράνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας για να θέσετε τον Mac σε αδράνεια , να απενεργοποιήσετε την οθόνη και να περιστρέψετε τους σκληρούς σας δίσκους , για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας για τη διαχείριση του UPS (Αδιάλειπτης τροφοδοσίας).

01 από 07

Κατανόηση του τι σημαίνει "ύπνος" σημαίνει σε Mac

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας είναι μέρος της ομάδας Hardware.

Πριν κάνετε οποιεσδήποτε προσαρμογές στο παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας, είναι καλή ιδέα να καταλάβετε ακριβώς τι σημαίνει να βάζετε το Mac σας στον ύπνο.

Ύπνος: Όλοι οι Mac

Ύπνος: Mac Portables

Η διαδικασία διαμόρφωσης του παραθύρου προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας είναι η ίδια σε όλους τους Mac.

Εκκινήστε το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προτιμήσεις συστήματος" στο Dock ή επιλέξτε "Προτιμήσεις συστήματος" από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Εξοικονόμηση ενέργειας" στην ενότητα "Υλικό" του παραθύρου "Προτιμήσεις συστήματος".

02 του 07

Ρύθμιση του χρόνου αναμονής του υπολογιστή

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να ορίσετε τον χρόνο αδράνειας του ύπνου.

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας περιέχει ρυθμίσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στον μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, στην μπαταρία και στο UPS, εάν υπάρχουν. Κάθε στοιχείο μπορεί να έχει τις δικές του μοναδικές ρυθμίσεις, που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη χρήση ενέργειας και τις επιδόσεις της Mac σας με βάση τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτείται ο Mac σας.

Ρύθμιση του χρόνου αναμονής του υπολογιστή

  1. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού "Ρυθμίσεις για" για να επιλέξετε την πηγή ενέργειας (Προσαρμογέας τροφοδοσίας, Μπαταρία, UPS) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας. (Εάν διαθέτετε μόνο μία πηγή ενέργειας, δεν θα έχετε αναπτυσσόμενο μενού.) Αυτό το παράδειγμα είναι για τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα ρεύματος.
  2. Ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε, μπορεί να έχετε ένα αναπτυσσόμενο μενού Βελτιστοποίησης που περιέχει τέσσερις επιλογές: Καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, Κανονική, Καλύτερη απόδοση και Προσαρμοσμένη. Οι τρεις πρώτες επιλογές είναι προκαθορισμένες ρυθμίσεις. η επιλογή Προσαρμογή σάς επιτρέπει να κάνετε αλλαγές με μη αυτόματο τρόπο. Εάν υπάρχει το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε 'Προσαρμοσμένο'.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα 'Sleep'.
  4. Ρυθμίστε το πλήκτρο 'Βάλτε τον υπολογιστή σε αναστολή όταν είναι ανενεργό για' στο επιθυμητό χρόνο. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα λεπτό έως τρεις ώρες, καθώς και το "Never". Η σωστή ρύθμιση εξαρτάται από εσάς και επηρεάζεται ιδιαίτερα από το είδος της εργασίας ρουτίνας που κάνετε στον υπολογιστή σας. Η ρύθμιση του σε "Χαμηλή" θα προκαλέσει τη συχνότητα του Mac να μπαίνει συχνά στον ύπνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ξυπνήσει ο Mac σας προτού συνεχίσετε να εργάζεστε. Η ρύθμιση του σε 'Υψηλή' αναιρεί την εξοικονόμηση ενέργειας που είναι δυνατόν όταν κοιμάται. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την επιλογή 'Ποτέ' μόνο εάν αφιερώνετε το Mac σε μια συγκεκριμένη λειτουργία που απαιτεί να είναι πάντοτε ενεργή, όπως η χρήση ως διακομιστής ή κοινόχρηστος πόρος σε περιβάλλον κατανεμημένων υπολογιστών. Έχω ρυθμίσει το Mac να πάει στον ύπνο μετά από 20 λεπτά αδράνειας.

03 του 07

Ρύθμιση ώρας αναμονής για εμφάνιση

Η επικάλυψη του χρόνου λειτουργίας ύπνου οθόνης και ο χρόνος ενεργοποίησης της προφύλαξης οθόνης μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις.

Η οθόνη του υπολογιστή σας μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή ενέργειας, καθώς και μια αποστράγγιση μπαταρίας για φορητούς υπολογιστές Mac. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας για να ελέγξετε τη θέση της οθόνης σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Ρύθμιση ώρας αναμονής για εμφάνιση

  1. Ρυθμίστε την επιλογή 'Βάλτε τις οθόνες σε κατάσταση ηρεμίας όταν ο υπολογιστής είναι ανενεργός για' ολισθητήρα στην επιθυμητή ώρα. Αυτός ο ρυθμιστής έχει κάποια αλληλεπίδραση με άλλες δύο λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας. Κατ 'αρχάς, ο ρυθμιστής δεν μπορεί να ρυθμιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το ρυθμιστικό' Put the computer to sleep ', επειδή όταν ο υπολογιστής πηγαίνει για ύπνο, θα θέσει επίσης την οθόνη σε αδράνεια. Η δεύτερη αλληλεπίδραση είναι με την προφύλαξη οθόνης σας εάν ενεργοποιηθεί. Εάν ο χρόνος έναρξης της προφύλαξης οθόνης είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο αναμονής οθόνης, η προφύλαξη οθόνης δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε την οθόνη να πάει σε ύπνο πριν ξεκινήσει η προφύλαξη οθόνης. θα δείτε μόνο μια μικρή προειδοποίηση σχετικά με το ζήτημα στον πίνακα προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας. Έβαλα τη δική μου σε 10 λεπτά.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε προφύλαξη οθόνης, ίσως θέλετε να ρυθμίσετε ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προστασίας οθόνης. Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας θα εμφανίσει ένα κουμπί "Προστασίας οθόνης" όποτε η οθόνη σας έχει ρυθμιστεί να τεθεί σε αναστολή πριν ενεργοποιηθεί η προφύλαξη οθόνης.
  3. Για να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις οθόνης οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί "Εξοικονόμηση οθόνης" και, στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην ενότητα "Εξοικονόμηση οθόνης: Χρήση του παραθύρου προτίμησης για επιφάνεια εργασίας και οθόνη προφύλαξης οθόνης" για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης της προφύλαξης οθόνης.

04 του 07

Βάζοντας τους σκληρούς σας δίσκους σε κατάσταση αναμονής

Η ρύθμιση των σκληρών δίσκων σας σε ύπνο μετά από μια περίοδο αδράνειας μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας σας επιτρέπει να κοιμάστε ή να περιστρέφετε τους σκληρούς σας δίσκους όποτε είναι δυνατόν. Ο ύπνος του σκληρού δίσκου δεν επηρεάζει τον ύπνο της οθόνης. Δηλαδή, το αυτοκίνητό σας που περιστρέφεται ή ξυπνάει από το ύπνο του σκληρού δίσκου δεν θα επηρεάσει τον ύπνο της οθόνης, είτε σε εγρήγορση είτε στην εγγραφή ως δραστηριότητα για να κρατήσει την οθόνη ξύπνια.

Η τοποθέτηση του σκληρού σας δίσκου στον ύπνο μπορεί να εξοικονομήσει σημαντική ενέργεια, ειδικά εάν έχετε ένα Mac με πολλούς σκληρούς δίσκους εγκατεστημένους. Το μειονέκτημα είναι ότι οι σκληροί δίσκοι μπορούν να περιστραφούν από τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας πολύ προτού ο υπολογιστής Mac ξυπνήσει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ενοχλητική αναμονή ενώ οι σκληροί δίσκοι γυρίζουν πίσω. Ένα καλό παράδειγμα είναι η εγγραφή ενός μεγάλου εγγράφου σε έναν επεξεργαστή κειμένου. Ενώ γράφετε το έγγραφο, δεν υπάρχει δραστηριότητα σκληρού δίσκου, οπότε το Mac σας θα περιστρέψει όλους τους σκληρούς δίσκους. Όταν πηγαίνετε για να αποθηκεύσετε το έγγραφό σας, το Mac σας φαίνεται να παγώνει, επειδή οι σκληροί δίσκοι πρέπει να γυρίσουν πίσω πριν να ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου Αποθήκευση. Είναι ενοχλητικό, αλλά από την άλλη πλευρά, εξοικονομήσατε κάποια ενέργεια. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποια θα είναι η συμφωνία. Έβαλα τους σκληρούς δίσκους μου να πάνε για ύπνο, αν και μερικές φορές ενοχλούνται από την αναμονή.

Ρυθμίστε τους σκληρούς σας δίσκους σε κατάσταση αναμονής

  1. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε τους σκληρούς δίσκους σας σε κατάσταση νάρκης, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή 'Βάλτε το σκληρό δίσκο (οι) στον ύπνο όταν είναι δυνατό'.

05 του 07

Επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας

Επιλογές για υπολογιστή Mac. Οι φορητοί υπολογιστές Mac θα εμφανίζουν πρόσθετες επιλογές.

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας προσφέρει πρόσθετες επιλογές διαχείρισης ενέργειας στο Mac σας .

Επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας

  1. Επιλέξτε την καρτέλα "Επιλογές".
  2. Υπάρχουν δύο επιλογές "ξυπνήστε από τον ύπνο", ανάλογα με το μοντέλο του Mac σας και τον τρόπο ρύθμισής του. Η πρώτη, η "Πρόσβαση διαχειριστή δικτύου Wake for Ethernet", υπάρχει στους περισσότερους Mac Macs. Το δεύτερο, "Ξύπνημα όταν το μόντεμ εντοπίζει ένα δαχτυλίδι", υπάρχει μόνο σε υπολογιστές Mac που διαμορφώνονται με μόντεμ. Αυτές οι δύο επιλογές επιτρέπουν στο Mac να ξυπνήσει για συγκεκριμένη δραστηριότητα σε κάθε θύρα.

    Κάντε τις επιλογές σας τοποθετώντας ή αφαιρώντας τα σημάδια ελέγχου από αυτά τα στοιχεία.

  3. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Mac έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν στο κουμπί λειτουργίας να κοιμάται τον υπολογιστή. Αν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, ένα μόνο πάτημα του κουμπιού τροφοδοσίας θα θέσει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναμονής, ενώ η παρατεταμένη παύση του κουμπιού τροφοδοσίας θα απενεργοποιήσει το Mac.

    Κάντε τις επιλογές σας τοποθετώντας ή αφαιρώντας τα σημάδια ελέγχου από αυτά τα στοιχεία.

  4. Οι φορητοί υπολογιστές Mac έχουν τη δυνατότητα να "μειώνουν αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης πριν από τον ύπνο οθόνης". Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια καθώς και να σας δώσει μια οπτική ένδειξη ότι ο ύπνος πρόκειται να συμβεί.

    Κάντε τις επιλογές σας τοποθετώντας ή αφαιρώντας τα σημάδια ελέγχου από αυτά τα στοιχεία.

  5. Η επιλογή "Επανεκκίνηση αυτόματα μετά από διακοπή ρεύματος" είναι διαθέσιμη σε όλους τους Mac. Αυτή η επιλογή είναι βολική για όσους χρησιμοποιούν το Mac ως διακομιστές. Για γενική χρήση, δεν συνιστώ να ενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, επειδή οι αποτυχίες τροφοδοσίας συνήθως έρχονται σε ομάδες. Μια διακοπή ρεύματος μπορεί να ακολουθείται από επαναφορά ισχύος, ακολουθούμενη από άλλη διακοπή ρεύματος. Προτιμώ να περιμένω μέχρι να φανεί σταθερή η ισχύς πριν γυρίσετε ξανά τους υπολογιστές μας Mac.

    Κάντε τις επιλογές σας τοποθετώντας ή αφαιρώντας τα σημάδια ελέγχου από αυτά τα στοιχεία.

Υπάρχουν άλλες επιλογές που μπορεί να υπάρχουν, ανάλογα με το μοντέλο Mac ή τα περιφερειακά που είναι συνδεδεμένα. Οι πρόσθετες επιλογές είναι συνήθως αρκετά αυτονόητες.

06 του 07

Εξοικονόμηση ενέργειας: Ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας για UPS

Μπορείτε να ελέγξετε πότε θα κλείσει ο υπολογιστής Mac σας κατά την τροφοδοσία του UPS.

Εάν διαθέτετε ένα UPS (Αδιάλειπτη τροφοδοσία ρεύματος) συνδεδεμένο με το Mac σας, ενδέχεται να έχετε πρόσθετες ρυθμίσεις που θα ελέγχουν τον τρόπο διαχείρισης του UPS κατά τη διάρκεια μιας διακοπής λειτουργίας. Προκειμένου να υπάρχουν οι επιλογές του UPS, ο υπολογιστής σας Mac πρέπει να συνδεθεί απευθείας σε ένα UPS και το UPS πρέπει να συνδεθεί στον υπολογιστή Mac μέσω θύρας USB .

Ρυθμίσεις για UPS

  1. Από το αναπτυσσόμενο μενού "Ρυθμίσεις για", επιλέξτε "UPS".
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'UPS'.

Υπάρχουν τρεις επιλογές για τον έλεγχο όταν ο υπολογιστής σας Mac θα τερματίσει όταν βρίσκεται σε λειτουργία UPS. Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό είναι μια ελεγχόμενη διακοπή λειτουργίας, παρόμοια με την επιλογή του 'Shut Down' από το μενού της Apple.

Επιλογές τερματισμού

Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία επιλογές από τη λίστα. Ο Mac σας θα τερματιστεί όταν πληρούνται οι όποιες από τις προϋποθέσεις της επιλεγμένης επιλογής.

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή ή τις επιλογές της UPS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  2. Ρυθμίστε το ρυθμιστικό για κάθε στοιχείο που επιλέξατε για να καθορίσετε το χρονικό πλαίσιο ή τις εκατοστιαίες τιμές.

07 του 07

Εξοικονόμηση ενέργειας: Προγραμματισμός της εκκίνησης και των χρόνων ύπνου

Μπορείτε να προγραμματίσετε τους χρόνους εκκίνησης, ύπνου, επανεκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας για να προγραμματίσετε τις ώρες για να ξεκινήσετε ή να ξυπνήσετε από τον υπολογιστή σας για Mac, καθώς επίσης και για να μεταβείτε στον ύπνο του Mac σας.

Ο καθορισμός ενός χρόνου εκκίνησης μπορεί να είναι χρήσιμος όταν έχετε ένα πρόγραμμα ρουτίνας που κρατάτε, όπως η έναρξη εργασίας με το Mac σας κάθε πρωί της εργάσιμης ημέρας στις 8 π.μ. Με τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος, ο Mac σας θα είναι ξύπνιος και έτοιμος να πάει όταν βρίσκεστε.

Ο καθορισμός ενός προγράμματος εκκίνησης είναι επίσης μια καλή ιδέα αν έχετε μια ομάδα αυτοματοποιημένων εργασιών που εκτελούνται κάθε φορά που ξεκινάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το Mac σας κάθε φορά που ενεργοποιείτε το Mac σας. Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι τύποι εργασιών χρειάζονται λίγο χρόνο για να ολοκληρωθούν, η εκκίνηση του Mac σας αυτόματα προτού να αρχίσετε να εργάζεστε στο Mac εξασφαλίζει ότι αυτές οι εργασίες ρουτίνας έχουν ολοκληρωθεί και ο Mac σας είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Προγραμματισμός του χρόνου έναρξης και ύπνου

  1. Στο παράθυρο παραθύρου παραθύρων προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας, κάντε κλικ στο κουμπί "Πρόγραμμα".
  2. Το φύλλο που πέφτει κάτω θα περιέχει δύο επιλογές: 'Ρύθμιση ώρας εκκίνησης ή αφύπνισης' και 'Ρύθμιση χρόνου αναμονής, επανεκκίνησης ή τερματισμού λειτουργίας'.

Ορίστε χρόνο έναρξης ή αφύπνισης

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Έναρξη ή Ξυπνήστε".
  2. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ημέρα, καθημερινές, Σαββατοκύριακα ή κάθε μέρα.
  3. Καταχωρίστε την ώρα της ημέρας για να ξυπνήσετε ή να ξεκινήσετε την εκκίνηση.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "ΟΚ" όταν τελειώσετε.

Ορίστε χρόνο αναμονής, επανεκκίνησης ή τερματισμού

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο κουτάκι δίπλα στο μενού 'Sleep, Restart, ή Shutdown'.
  2. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να κοιμηθεί, να επανεκκινήσετε ή να τερματίσετε τη λειτουργία του Mac.
  3. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ημέρα, καθημερινές, Σαββατοκύριακα ή κάθε μέρα.
  4. Καταχωρίστε την ώρα της ημέρας για να συμβεί το συμβάν.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "ΟΚ" όταν τελειώσετε.