Προσθέστε προσαρμοσμένες και τυπικές διαχωριστικές βάσεις στο Mac σας

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να προσθέσετε βασικούς διαχωριστήρες αποβάθρας ή για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους διαχωριστές

Η βάση του Mac επιτρέπει τη χρήση διαχωριστικών, οι οποίες είναι κενές μεταξύ των εικονιδίων Dock που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε καλύτερα την αποβάθρα σας. Το απλό τέχνασμα για τη δημιουργία αποστατών χρησιμοποιώντας το Terminal είναι αρκετά γνωστό, αλλά γνωρίζατε ότι μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα εικονίδια που θα χρησιμοποιηθούν ως αποστάτες Dock;

Θα εξετάσουμε και τις δύο μεθόδους δημιουργίας και χρήσης αποστάτες αποβάθρας με το Mac σας.

Η αποβάθρα χρειάζεται καλύτερη οργάνωση

Το Dock είναι ένας πολύ καλός εκτοξευτής εφαρμογών, αλλά οι οργανωτικές του δεξιότητες λείπουν λίγο. Μπορείτε να αναδιατάξετε τα εικονίδια Dock για να τα τοποθετήσετε με τη σειρά που επιθυμείτε, αλλά αυτό συμβαίνει. Όταν έχετε ένα Dock γεμάτο εικονίδια, είναι πάρα πολύ εύκολο να χαθείτε οπτικά και να χάσετε χρόνο ψάχνοντας στο Dock για μια συγκεκριμένη εικόνα.

Αυτό που χρειάζονται οι Dock είναι μερικές οπτικές ενδείξεις για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε και να βρείτε τα εικονίδια Dock. Η βάση έχει ήδη μια οργανωτική ένδειξη: ο διαχωριστής που βρίσκεται μεταξύ της πλευράς εφαρμογής του Dock και της πλευράς του εγγράφου. Θα χρειαστείτε πρόσθετους διαχωριστές εάν θέλετε να οργανώσετε τα στοιχεία Dock σας ανά τύπο.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την συμβουλή, μπορείτε να προσθέσετε ένα κενό εικονίδιο στην αποβάθρα που θα λειτουργεί ως διαχωριστικό. Το εικονίδιο θα προσθέσει ένα μικρό κενό μεταξύ των δύο εικονιδίων Dock της επιλογής σας, παρέχοντας ένα απλό οπτικό συμβόλαιο που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και επιδείνωση.

Το Dock χωρίζεται σε δύο βασικές περιοχές: την πλευρά εφαρμογής που βρίσκεται στα αριστερά του ενσωματωμένου διαχωριστή Dock και την πλευρά του εγγράφου που βρίσκεται στα δεξιά του ενσωματωμένου διαχωριστή Dock. Παρομοίως, υπάρχουν δύο διαφορετικές εντολές τερματικού για τη δημιουργία αποστάτες βάσης: μία για την πλευρά εφαρμογής και μία για την πλευρά του εγγράφου. Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή τερματικού για όποια πλευρά επιθυμείτε να επωφεληθείτε από την προσθήκη ενός αποστάτη.

Αφού προσθέσετε ένα διαχωριστικό, μπορείτε να το αναδιοργανώσετε, όπως και κάθε άλλο εικονίδιο Dock, αλλά δεν μπορείτε να τον μετακινήσετε πέρα ​​από το διαχωριστικό Dock.

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να προσθέσετε διαχωριστικό στην πλευρά εφαρμογής του σταθμού σύνδεσης

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε την ακόλουθη γραμμή εντολών στο τερματικό. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε το κείμενο στο τερματικό ή απλά να πληκτρολογήσετε το κείμενο όπως φαίνεται. Η εντολή είναι μια ενιαία γραμμή κειμένου, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να το σπάσει σε πολλές γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει την εντολή ως μία γραμμή στην εφαρμογή τερματικού.
    1. προεπιλογές εγγραφή com.apple.dock επίμονες εφαρμογές -array-add '{tile-data = {}; τύπος κεραμιδιού = "διαχωριστικό κεραμιδιού"} '
  3. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  4. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό. Εάν πληκτρολογείτε το κείμενο αντί να το αντιγράψετε / επικολλήσετε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε με την περίπτωση του κειμένου.
    1. killall Dock
  5. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  6. Η αποβάθρα θα εξαφανιστεί για μια στιγμή και στη συνέχεια θα ξαναεμφανιστεί.
  7. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό:
    1. έξοδος
  8. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  9. Η εντολή εξόδου θα προκαλέσει τερματισμό της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Terminal.

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να προσθέσετε διαχωριστικό στην πλευρά εγγράφων του σταθμού σύνδεσης

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε την ακόλουθη γραμμή εντολών στο τερματικό. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε το κείμενο στο τερματικό ή απλά να πληκτρολογήσετε το κείμενο όπως φαίνεται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει την εντολή ως μία γραμμή στην εφαρμογή τερματικού.
    1. προεπιλογές γράψτε com.apple.dock persistent-others -array-add '{tile-data = {}; τύπος κεραμιδιού = "διαχωριστικό κεραμιδιού"} '
  3. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  4. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό. Εάν πληκτρολογείτε το κείμενο αντί να το αντιγράψετε / επικολλήσετε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε με την περίπτωση του κειμένου.
    1. killall Dock
  5. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  6. Η αποβάθρα θα εξαφανιστεί για μια στιγμή και στη συνέχεια θα ξαναεμφανιστεί.
  7. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό:
    1. έξοδος
  8. Πατήστε Enter ή Επιστροφή .
  9. Η εντολή εξόδου θα προκαλέσει τερματισμό της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Terminal .

Προσαρμοσμένη διαχωριστική βάση

Είναι δυνατό να δημιουργήσετε το δικό σας διαχωριστικό Dock προσαρμοσμένο είτε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τη δημιουργία εικονιδίων είτε κάνοντας λήψη ενός εικονιδίου που έχετε βρει ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μόλις έχετε ένα εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως διαχωριστικό Dock, θα πρέπει να επιλέξετε μια εφαρμογή που θα λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής για το νέο σας εικονίδιο.

Μόλις εγκατασταθεί το νέο εικονίδιο στην εφαρμογή κεντρικού υπολογιστή, χρειάζεται μόνο να σύρετε την εφαρμογή υποδοχής στη βάση σας για να το χρησιμοποιήσετε ως προσαρμοσμένο διαχωριστικό. Θυμηθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, αλλά μόνο για την ικανότητά της να ενεργεί ως κεντρικός υπολογιστής για το προσαρμοσμένο εικονίδιο που θέλετε να εμφανίζεται στο Dock ως αποστάτης.

Τι χρειάζεται

Ξεκινήστε επιλέγοντας μια εφαρμογή. αυτό μπορεί να είναι ένα που έχετε ήδη εγκαταστήσει στο Mac σας αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποιείτε ή μπορείτε να κατεβάσετε μία από τις πολλές δωρεάν εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Mac App Store .

Αφού επιλέξετε την εφαρμογή, σας προτείνω να μετονομαστείτε, ώστε να γνωρίζετε για ποιο λόγο χρησιμοποιείται. Σας προτείνουμε να καλέσετε το διαμέρισμα Dock Spacer.

Χρειάζεστε επίσης ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο για χρήση. Αυτό το εικονίδιο θα αντικαταστήσει το σύνηθες εικονίδιο της εφαρμογής υποδοχής και, επομένως, θα εμφανιστεί στο Dock μόλις σύρετε την εφαρμογή υποδοχής στη βάση. Το εικονίδιο που επιλέγετε πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη μορφή γνωστή ως .icns. Αυτή είναι η μορφή εγγενών εικονιδίων που χρησιμοποιούνται από εφαρμογές Mac.

Υπάρχουν πολλές πηγές για εικονίδια Mac, συμπεριλαμβανομένου του DeviantArt και του IconFactory. Μόλις εντοπίσετε ένα εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, απλώς κατεβάστε το εικονίδιο και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Προετοιμασία του προσαρμοσμένου εικονιδίου

Εντοπίστε το εικονίδιο που κατεβάσατε. είναι πιθανό να βρίσκεται μέσα στο φάκελο "Downloads". Πολλές από τις εικονικές τοποθεσίες προσφέρουν σύνολα ή οικογένειες εικονιδίων, επομένως το εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπορεί να βρίσκεται μέσα σε ένα φάκελο που έχει ληφθεί.

Μόλις βρείτε το εικονίδιο, επιβεβαιώστε ότι είναι στη μορφή .icns. Στο Finder , θα πρέπει να εμφανίζεται ως το όνομα του εικονιδίου με το. Icns που προσαρτάται σε αυτό. Εάν το Finder έχει οριστεί για να αποκρύψει τις επεκτάσεις αρχείων, μπορείτε να δείτε γρήγορα το πλήρες όνομα αρχείου κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο εικονιδίων και επιλέγοντας Get Info από το αναδυόμενο μενού. Το όνομα του αρχείου θα εμφανιστεί στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών.

Με το αρχείο εικονιδίου που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει την επέκταση .icns, μετονομάστε το αρχείο εικονιδίων σε "Icon.icns" χωρίς τις προσφορές.

Εισαγάγετε το προσαρμοσμένο εικονίδιο στην εφαρμογή κεντρικού υπολογιστή

  1. Εντοπίστε την εφαρμογή υποδοχής που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτήν την εφαρμογή οπουδήποτε θέλετε, αλλά ίσως να την αφήσετε στο φάκελο / Applications . Υποθέτουμε ότι μετονομάσατε την εφαρμογή υποδοχής στο Dock Spacer. αν όχι, αντικαταστήστε το όνομα της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε οποτεδήποτε δείτε το Dock Spacer στο παρακάτω κείμενο.
  2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Dock Spacer και επιλέξτε Εμφάνιση περιεχομένων συσκευασίας από το αναδυόμενο μενού.
  3. Στο φάκελο που εμφανίζεται, ανοίξτε το φάκελο Περιεχόμενα .
  4. Στο φάκελο Περιεχόμενα, ανοίξτε το φάκελο Resources .
  5. Μέσα στο φάκελο "Πόροι" υπάρχει ένα αρχείο με όνομα Icon.icns .
  6. Σύρετε το προσαρμοσμένο εικονίδιο που κατεβάσατε και μετονομάστηκε σε Icon.icns στο φάκελο Resources της εφαρμογής Dock Spacer.
  7. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το αρχείο Icon.icns που υπάρχει ήδη. Κάντε κλικ στο κουμπί Αντικατάσταση .

Προσθέστε την εφαρμογή Modified Spacer Dock στη βάση

  1. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στο φάκελο / Applications και να σύρετε την εφαρμογή Dock Spacer στη βάση .
  2. Τώρα έχετε ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως διαχωριστικό Dock αντί για το κενό διάστημα.

Χρησιμοποιώντας τα νέα διαχωριστικά αποβάθρας

Ένα spacer Dock της εφαρμογής θα εμφανιστεί στην άκρα δεξιά της περιοχής εφαρμογής του Dock. ένα έγγραφο Dock spacer θα εμφανιστεί ακριβώς στα αριστερά του δοχείου απορριμμάτων στο Dock. Μπορείτε να σύρετε είτε τον τύπο αποστάτη στον τελικό του προορισμό.

Εάν χρειάζεστε περισσότερους από έναν αποστάτες Dock, επαναλάβετε τις εντολές Terminal παραπάνω για κάθε νέο διαχωριστικό που θέλετε να προσθέσετε ή χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εικονιδίου Dock που περιγράφεται παραπάνω.

Αφαίρεση διαχωριστικών αποβάθρας

Τα αποστάτες αποβάθρας λειτουργούν όπως όλα τα άλλα εικονίδια Dock. Μπορείτε να τα αφαιρέσετε είτε πατώντας και σύροντας το διαχωριστικό από το Dock είτε κάνοντας δεξί κλικ σε ένα διαχωριστικό και επιλέγοντας Remove from Dock από το αναδυόμενο μενού.