Εξατομικεύστε το Mac σας αλλάζοντας εικονίδια επιφάνειας εργασίας

01 από 02

Εξατομικεύστε το Mac σας αλλάζοντας εικονίδια επιφάνειας εργασίας

Η αλλαγή των προεπιλεγμένων εικονιδίων των μονάδων δίσκου σας είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για την προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η επιφάνεια εργασίας του Mac σας μοιάζει πολύ με το σπίτι σας. πρέπει να είναι εξατομικευμένη για να φανεί σαν να είναι η δική σας θέση. Η αλλαγή των εικονιδίων επιφάνειας εργασίας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να φέρετε μια αφή από εσάς στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας και είναι τόσο εύκολη όσο μερικά κλικ του ποντικιού.

Πού να πάρετε τα εικονίδια για το Mac σας

Αν πρόκειται να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας σας, θα χρειαστείτε μερικά νέα εικονίδια. Αυτό σημαίνει είτε να αντιγράψετε υπάρχοντα εικονίδια είτε να δημιουργήσετε το δικό σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε την αντιγραφή εικονιδίων από μια από τις πολλές συλλογές εικονιδίων που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε στο Mac σας.

Ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε τα εικονίδια Mac είναι να κάνετε αναζήτηση στη φράση «εικονίδια Mac» στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης. Αυτό θα επιστρέψει πολλές τοποθεσίες που έχουν συλλογές εικονιδίων για Mac. Δύο από τις τοποθεσίες που επισκέπτονται συχνά είναι το Iconfactory και το Deviantart. Αφού έχω εξοικειωθεί με αυτούς τους ιστότοπους, ας τις χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα για το πώς να αλλάξουμε ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας του Mac.

Ακόμα καλύτερα, οι δύο παραπάνω τοποθεσίες προσφέρουν εικονίδια σε διαφορετικές μορφές, απαιτώντας σας να χρησιμοποιήσετε ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους για να εγκαταστήσετε τα εικονίδια στο Mac σας.

Το Iconfactory παραδίδει τα εικονίδια του με τη μορφή κενών φακέλων που έχουν το εικονίδιο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε αυτά. Μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε τα εικονίδια σε άλλους φακέλους και δίσκους, χρησιμοποιώντας τα βήματα που θα περιγράψουμε σε λίγο.

Ο Deviantart, από την άλλη πλευρά, συνήθως προμηθεύει εικονίδια στο τοπικό αρχείο ICNS του Mac , το οποίο απαιτεί έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο για να τα χρησιμοποιήσει.

Κάντε λήψη των Σετ εικονιδίων

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο από τα σύνολα εικονιδίων freeware, ένα από το The Iconfactory, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να αντικαταστήσουμε τα βαρετά εικονίδια κίνησης προεπιλογής που χρησιμοποιεί το Mac και το άλλο από το Deviantart, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να αντικαταστήσουμε κάποια από τα Mac εικονίδια φακέλου. Πρώτα επάνω είναι το εικονίδιο του Doctor Who. Ως μέρος αυτού του συνόλου, υπάρχει μια εικόνα του TARDIS. Όπως κάθε γνωστός γιατροί γνωρίζει, το TARDIS είναι το όχημα που ταξιδεύει ο χρόνος που χρησιμοποιεί ο γιατρός για να πάρει μέσα. Θα κάνει ένα μεγάλο εικονίδιο δίσκου για το Drive Time Machine σας . Πάρτε το; TARDIS, Time Machine!

Το δεύτερο σετ εικονιδίων που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Folder Icons Pack από το deleket, διαθέσιμο από το Deviantart, το οποίο περιέχει περίπου 50 εικονίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διάφορους φακέλους στην επιφάνεια εργασίας σας.

Μπορείτε να βρείτε τα δύο σύνολα εικονιδίων κάνοντας κλικ στα ονόματά τους παρακάτω. Έχω συμπεριλάβει επίσης δύο επιπλέον σύνολα εικονιδίων, σε περίπτωση που τα σύνολα παραδειγμάτων δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Ο γιατρός ποιος

Πακέτα εικονιδίων φακέλων από το deleket

Ανανέωση του Snow Leopard

Studio Ghibli

Οι παραπάνω σύνδεσμοι θα σας οδηγήσουν σε μια σελίδα που περιγράφει τα εικονίδια. Μπορείτε να κατεβάσετε τα εικονίδια στο Mac σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της Apple κάτω από τις εικόνες των εικονιδίων στο σετ (Iconfactory) ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Λήψη στα δεξιά των εικόνων εικονιδίων (Deviantart).

Κάθε σύνολο εικονιδίων θα μεταφορτωθεί ως αρχείο εικόνας δίσκου (.dmg), το οποίο θα μετατραπεί αυτόματα σε φάκελο μόλις ολοκληρωθεί η λήψη. Θα βρείτε τους δύο φακέλους εικονιδίων στο φάκελο "Λήψεις" (ή τον προεπιλεγμένο φάκελο για λήψεις, εάν τα αποθηκεύσετε κάπου αλλού) με τα ακόλουθα ονόματα:

Για να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σετ εικονιδίων για να αλλάξετε είτε ένα εικονίδιο φακέλου είτε ένα εικονίδιο μονάδας δίσκου στην επιφάνεια εργασίας σας, διαβάστε την παρακάτω.

02 του 02

Αλλαγή εικονιδίων φάκελο Mac σας

Η προβολή μικρογραφιών του τρέχοντος εικονιδίου για τον επιλεγμένο φάκελο εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου Get Info. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να αλλάξετε το φάκελο ή τα εικονίδια της μηχανής αναζήτησης του Mac, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε το νέο εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να το επικολλήσετε ή να το σύρετε πάνω στο παλιό. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά υπάρχουν δύο μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τη μορφή του εικονιδίου πηγής που επιλέξατε.

Θα ξεκινήσουμε αλλάζοντας το εικονίδιο που χρησιμοποιείται για μία από τις μονάδες Mac σας .

Επιλέξτε το εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως νέο εικονίδιο μονάδας δίσκου. Θα χρησιμοποιήσουμε το εικονίδιο Doctor Who που κατεβάσαμε στην προηγούμενη σελίδα.

Αντιγραφή του νέου εικονιδίου

Μέσα στο φάκελο "Εικονίδια", θα βρείτε 8 φακέλους, καθένα με ένα μοναδικό εικονίδιο και ένα όνομα φακέλου που σχετίζεται με αυτό. Εάν εξετάσετε τους 8 φακέλους, θα δείτε ότι είναι κενά φάκελοι, χωρίς υπο-περιεχόμενο.

Αυτό που κάθε φάκελος έχει, ωστόσο, είναι ένα εικονίδιο που έχει αντιστοιχιστεί. Αυτό είναι το εικονίδιο που βλέπετε όταν βλέπετε το φάκελο στο Finder.

Για να αντιγράψετε το εικονίδιο από ένα φάκελο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

  1. Ανοίξτε το φάκελο Doctor Who Mac, που βρίσκεται στο φάκελο "Downloads".
  2. Ανοίξτε το φάκελο "Εικόνες".
  3. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο 'The TARDIS' και επιλέξτε Get Info από το αναδυόμενο μενού.
  4. Στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών που ανοίγει, θα δείτε μια μικρογραφία του εικονιδίου του φακέλου στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.
  5. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρογραφιών μία φορά για να την επιλέξετε.
  6. Πατήστε την εντολή + c ή επιλέξτε 'Αντιγραφή' από το μενού Επεξεργασία.
  7. Το εικονίδιο έχει αντιγραφεί τώρα στο πρόχειρο του Mac σας.
  8. Κλείστε το παράθυρο Λήψη πληροφοριών.

Αλλαγή του εικονιδίου της μονάδας Mac σας

  1. Στην επιφάνεια εργασίας, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου του οποίου το εικονίδιο θέλετε να αλλάξετε.
  2. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Λήψη πληροφοριών.
  3. Στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών που ανοίγει, θα δείτε μια μικρογραφία του τρέχοντος εικονιδίου της μονάδας στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρογραφιών μία φορά για να την επιλέξετε.
  5. Πατήστε εντολή + v ή επιλέξτε 'Επικόλληση' από το μενού Επεξεργασία.
  6. Το εικονίδιο που αντιγράψατε προηγουμένως στο πρόχειρο θα επικολληθεί στο εικονίδιο του επιλεγμένου σκληρού δίσκου ως το νέο του εικονίδιο.
  7. Κλείστε το παράθυρο Λήψη πληροφοριών.
  8. Ο σκληρός δίσκος θα εμφανίσει τώρα το νέο εικονίδιο.

Αυτό είναι όλο που υπάρχει στην αλλαγή των εικονιδίων Desktop και Drive. Στη συνέχεια, αλλάζοντας ένα εικονίδιο φακέλου χρησιμοποιώντας ένα εικονίδιο με μορφή αρχείου .icns.

Μορφές εικονιδίων ICNS

Η μορφή εικόνας εικονιδίου Apple υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία τύπων εικονιδίων, από μικρά εικονίδια 16x16 εικονοστοιχείων έως 1024x1024 εικονίδια που χρησιμοποιούνται με υπολογιστές Mac που είναι εξοπλισμένες με Retina. Τα αρχεία ICNS είναι ένας πρακτικός τρόπος αποθήκευσης και διανομής εικονιδίων Mac, αλλά το ένα μειονέκτημα τους είναι ότι η μέθοδος αντιγραφής ενός εικονιδίου από το αρχείο ICNS σε ένα φάκελο ή μονάδα είναι ελαφρώς διαφορετική και όχι τόσο γνωστή.

Για να δείξετε πώς να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια μορφοποίησης ICNS με το Mac σας, θα χρησιμοποιήσουμε ένα δωρεάν πακέτο εικονιδίων από το Deviantart που παρέχεται με τη μορφή ICNS για να αλλάξετε το εικονίδιο ενός φακέλου στο Mac σας.

Αλλάξτε το εικονίδιο Φάκελος Mac

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε ένα εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από το Σετ εικονιδίων φακέλων που έχετε κατεβάσει από τη σελίδα μία αυτού του άρθρου.

Σύρετε και καταργήστε τα εικονίδια ICNS

Μέσα στον φάκελο folder_icons_set_by_deleket που κατεβάσατε, θα βρείτε τρεις διαφορετικούς φακέλους, που ονομάζονται ICO, Mac και PNG. Αυτά αντιπροσωπεύουν τρεις κοινές μορφές που χρησιμοποιούνται για εικονίδια. Ενδιαφέρουμε για αυτά που βρίσκονται μέσα στο φάκελο Mac.

Μέσα στο φάκελο Mac, θα βρείτε 50 διαφορετικά εικονίδια, το καθένα από τα οποία είναι αρχείο .icns.

Για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσω το εικονίδιο Generic Green.icns για να αντικαταστήσω το γενικό εικονίδιο φακέλου Mac που χρησιμοποιείται σε ένα φάκελο με τίτλο Εικόνες που φιλοξενεί φωτογραφίες που χρησιμοποιώ αποκλειστικά για τον ιστότοπο About: Macs. Έχω επιλέξει το απλό εικονίδιο του πράσινου φακέλου επειδή θα ξεχωρίσει στον γονικό φάκελο που φιλοξενεί το φάκελο Εικόνες, καθώς και όλα τα άρθρα που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα μου Σχετικά.

Μπορείτε, φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα εικονίδια στη συλλογή για να χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε από τους δικούς σας φακέλους Mac.

Αλλαγή εικονιδίου φακέλου ενός Mac Με ένα εικονίδιο ICNS

Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο του οποίου το εικονίδιο θέλετε να αλλάξετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Λήψη πληροφοριών από το αναδυόμενο μενού.

Στο παράθυρο Λήψη πληροφοριών που ανοίγει, θα δείτε μια μικρογραφία του τρέχοντος εικονιδίου του φακέλου στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου. Κρατήστε το παράθυρο Get Info ανοιχτό.

Στο folder_icons_pack_by_deleket, ανοίξτε το φάκελο Mac.

Επιλέξτε ένα εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. στην περίπτωσή μου, είναι το όνομα Generic Green.icns.

Σύρετε το επιλεγμένο εικονίδιο στο παράθυρο "Λήψη πληροφοριών" και ανοίξτε το εικονίδιο στη μικρογραφία εικονιδίου στην επάνω αριστερή γωνία. Όταν το νέο εικονίδιο σύρεται πάνω από την τρέχουσα μικρογραφία, θα εμφανιστεί ένα πράσινο σύμβολο συν. Όταν δείτε το πράσινο σύμβολο συν, αφήστε το κουμπί του ποντικιού ή του τραπεζιού.

Η νέα εικόνα θα αντικαταστήσει την παλιά.

Αυτό είναι; γνωρίζετε τώρα τις δύο μεθόδους αλλαγής εικονιδίων στο Mac: τη μέθοδο αντιγραφής / επικόλλησης για εικονίδια που έχουν ήδη συνδεθεί σε αρχεία, φακέλους και μονάδες δίσκου και τη μέθοδο drag-and-drop για εικονίδια στη μορφή .icns.

Εντάξει, πηγαίνετε στη δουλειά και διασκεδάστε να αλλάζετε την εμφάνιση του Mac σας ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σας.