Ενεργοποιήστε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων του βοηθητικού προγράμματος δίσκου

Ενεργοποίηση του μενού εντοπισμού σφαλμάτων σας δίνει πρόσβαση σε κρυμμένα χαρακτηριστικά

Το Βοηθητικό Disk Utility του OS X έχει ένα κρυφό μενού εντοπισμού σφαλμάτων το οποίο, όταν είναι ενεργοποιημένο, μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε μερικές ακόμα δυνατότητες Disk Utility από αυτές που συνήθως βλέπετε. Ενώ το Disk Utility είχε για λίγο ένα μενού Debug, έγινε ακόμη πιο χρήσιμο με την εμφάνιση του OS X Lion .

Με το OS X Lion, η Apple πρόσθεσε ένα διαμέρισμα Recovery HD στη μονάδα εκκίνησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκκινήσετε από και να εκτελέσετε βοηθήματα όπως το Disk Utility, να εγκαταστήσετε ξανά το OS X και ακόμη και να έχετε πρόσβαση στο Internet για να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να έχετε . Ωστόσο, το διαμέρισμα Recovery HD είναι κρυφό και δεν είναι ορατό από το Disk Utility.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας, με την πάροδο του χρόνου, να έχετε πολλαπλά καταστήματα Recovery HD σε διάφορες μονάδες, καθώς αντιγράφετε δίσκους, αντικαθιστάτε μονάδες δίσκου ή επανεγκαθιστάτε το OS X. Μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να μετακινήσετε το Recovery HD κατάτμηση σε μια νέα μονάδα δίσκου, θα πρέπει ποτέ να αντικαταστήσετε μια μονάδα δίσκου ή απλά να θέλετε να μετακινήσετε τα πράγματα γύρω στις μονάδες δίσκου σας.

Στοιχεία μενού εντοπισμού σφαλμάτων

Το μενού Debug Utilities Debug έχει αρκετές δυνατότητες, αν και οι περισσότεροι έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές σε δοκιμές εφαρμογών που μπορεί να λειτουργούν με το σύστημα αποθήκευσης Mac. Τα περισσότερα στοιχεία είναι καλοήθη, όπως Λίστα όλων των δίσκων ή Λίστα όλων των δίσκων με ιδιότητες. Υπάρχει επίσης έλεγχος για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται μια γραμμή προόδου, ανεξάρτητα από το αν θα ενεργοποιηθεί η αντίστροφη μέτρηση χιλιάδων λεπτών. Η αντίστροφη μέτρηση απλώς αλλάζει τα αρχεία καταγραφής κονσόλας για το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για να εμφανίσει 60.000 δευτερόλεπτα ή χίλια λεπτά. Ο σκοπός είναι απλά να έχετε μια λεπτότερη εμφάνιση σιτηρών όταν συμβαίνουν συμβάντα καταγραφής. Για άλλη μια φορά αυτό είναι πραγματικά μόνο για εκείνους που αναπτύσσουν προϊόντα αποθήκευσης για Mac.

Περισσότερο ενδιαφέρον για τον μέσο χρήστη Mac είναι δύο εντολές στο μενού Debug:

Είναι κατανοητό γιατί η Apple θέλει να κρύψει μερικά από τα διαμερίσματα Recovery HD. Για παράδειγμα, όταν διαμορφώνετε μια μονάδα δίσκου, η διαδικασία δημιουργεί ένα μικρό τμήμα 200 MB που χρειάζεται ο BIOS για την εκκίνηση. Αυτά τα μικρά διαμερίσματα EFI δεν περιέχουν δεδομένα που χρειάζονται οι τελικοί χρήστες και δεν υπάρχει λόγος να είναι ορατά. Αλλά αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο διαμέρισμα OS X Lion και αργότερα στο Recovery HD για να δημιουργήσετε κλώνους ή αντίγραφα ασφαλείας, ενεργοποιώντας το μενού Debug στο Disk Utility είναι ο ευκολότερος τρόπος να δείτε και να εργαστείτε με αυτά τα αόρατα διαμερίσματα.

Debug για OS X Yosemite και νωρίτερα

Με την κυκλοφορία του OS X El Capitan , η Apple αποφάσισε τελικά να αφαιρέσει την υποστήριξη για το κρυφό μενού Debug. Αυτό σημαίνει ότι η περιγραφή των εντολών του Terminal παρακάτω θα λειτουργήσει μόνο για τις εκδόσεις του OS X Yosemite και νωρίτερα.

Ενεργοποιήστε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων στο βοηθητικό πρόγραμμα δίσκων

  1. Κλείστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου αν είναι ανοιχτό.
  2. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών του τερματικού: προεπιλογές γράψτε com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1
  4. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  5. Κλείστε το τερματικό.

Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Disk Utility, θα είναι διαθέσιμο το μενού Debug.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε ξανά το μενού Debug, εκτελέστε τα παρακάτω βήματα.

Απενεργοποιήστε το μενού Debug στο βοηθητικό πρόγραμμα Disk

  1. Κλείστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου αν είναι ανοιχτό.
  2. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών του τερματικού: προεπιλογές γράψτε com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 0
  4. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  5. Κλείστε το τερματικό.

Μην ξεχνάτε ότι η απενεργοποίηση του μενού Debug Utilities Debug δεν επαναφέρει τις εντολές στο μενού στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση. Αν έχετε αλλάξει κάποια από τις ρυθμίσεις, ίσως θέλετε να τις επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση πριν απενεργοποιήσετε το μενού Debug.

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για το OS X El Capitan και αργότερα

Η προβολή κρυφών κατατμήσεων δίσκου μπορεί να εκτελεστεί ακόμα και στο OS X El Capitan ή αργότερα, απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Terminal αντί της εφαρμογής Disk Utility. Για να προβάλετε μια πλήρη λίστα κατατμήσεων μονάδας δίσκου κάντε τα εξής:

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Στο παράθυρο του τερματικού, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών: λίστα disktil
  3. Στη συνέχεια πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Το Terminal θα εμφανίσει όλα τα διαμερίσματα που είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή σας Mac.

Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το μενού Debug Utility Disk. Πηγαίνετε μπροστά και δείτε ποιες δυνατότητες είναι διαθέσιμες στο μενού εντοπισμού σφαλμάτων, πιθανότατα θα βρείτε το πιο χρήσιμο στοιχείο " Εμφάνιση κάθε τμήματος" και " Ενημέρωση αναγκών" του στοιχείου λίστας δίσκων .