Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου του OS X

Το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου το κάνει όλα

Το Disk Utility, μια δωρεάν εφαρμογή που περιλαμβάνεται στο Mac, είναι ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων, εύχρηστο για εργασία με σκληρούς δίσκους και εικόνες δίσκου. Μεταξύ άλλων, το Disk Utility μπορεί να διαγράψει, να μορφοποιήσει, να επιδιορθώσει και να διαμερίσει σκληρούς δίσκους, καθώς και να δημιουργήσει συστοιχίες RAID . Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν κλώνο οποιουδήποτε δίσκου, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας εκκίνησης.

Το Disk Utility είχε πάντα κάποιες αλλαγές που έγιναν σε αυτό με κάθε έκδοση του Mac OS, αλλά όταν η Apple κυκλοφόρησε το OS X El Capitan, το Disk Utility έλαβε ένα μεγάλο makeover. Λόγω της έκτασης των αλλαγών στο Disk Utility, παρουσιάζουμε οδηγούς και για τους δύο υπολογιστές Mac που χρησιμοποιούν OS X Yosemite και παλαιότερα, καθώς και για εκείνους που χρησιμοποιούν το OS X El Capitan και αργότερα.

Τα πρώτα πέντε παρακάτω στοιχεία καλύπτουν τη χρήση του βοηθητικού προγράμματος Disk με το OS X El Capitan και αργότερα, ενώ τα υπόλοιπα καλύπτουν το Disk Utility με το OS X Yosemite και νωρίτερα.

Επισκευάστε τις μονάδες Mac σας με την πρώτη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος δίσκου

Οι πρώτες βοήθειες ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα, όπως φαίνεται από το πράσινο σημάδι επιλογής. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η δυνατότητα του Disk Utility για επιδιόρθωση ζητημάτων δίσκου υποβλήθηκε σε αναμόρφωση με το OS X El Capitan. Η νέα λειτουργία του πρώτου βοηθήματος της εφαρμογής του βοηθητικού προγράμματος Disk Utility μπορεί να επαληθεύσει και να επιδιορθώσει δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στο Mac σας, αλλά αν τα προβλήματά σας είναι με τη μονάδα εκκίνησης, θα πρέπει να κάνετε μερικά επιπλέον βήματα.

Μάθετε τα μέσα και τα άκρα του Disk Utility First Aid στο OS X El Capitan και αργότερα ... Περισσότερα »

Μορφοποιήστε μια μονάδα δίσκου Mac χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου (OS X El Capitan ή νεότερη έκδοση)

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η έκδοση του βοηθητικού προγράμματος Disk που περιλαμβάνεται στο OS X El Capitan και σε νεότερες εκδόσεις του Mac OS έχει σχεδιαστεί για την κατάργηση των δυνατοτήτων και την αλλαγή λειτουργίας ορισμένων λειτουργιών.

Όταν πρόκειται για τη μορφοποίηση μιας μονάδας δίσκου συνδεδεμένης στο Mac, τα βασικά στοιχεία παραμένουν τα ίδια. Ωστόσο, δείτε αυτό το σε βάθος οδηγό για να λάβετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη μορφοποίηση της μονάδας δίσκου σας ... Περισσότερα »

Διαμερίστε μια μονάδα δίσκου Mac χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου (OS X El Capitan ή νεότερη έκδοση)

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η διανομή μιας μονάδας δίσκου σε πολλαπλούς τόμους εξακολουθεί να εξυπηρετείται από το Disk Utility, αλλά υπήρξαν αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός διαγράμματος πίτας για την απεικόνιση του καταμερισμού του πίνακα κατατμήσεων ενός δίσκου.

Συνολικά, είναι ένα χρήσιμο οπτικό, αν και λίγο διαφορετικό από το διάγραμμα στοιβαγμένων στηλών που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες εκδόσεις του Disk Utility.

Εάν είστε έτοιμοι να χωρίσετε μια μονάδα σε πολλαπλούς τόμους, βουτήξτε και ρίξτε μια ματιά ... Περισσότερα »

Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του τόμου Mac (OS X El Capitan ή αργότερα)

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η αλλαγή μεγέθους ενός τόμου χωρίς απώλεια δεδομένων εξακολουθεί να είναι δυνατή χρησιμοποιώντας το Disk Utility, όμως η διαδικασία έχει υποστεί αρκετές αλλαγές που μπορούν να αφήσουν πολλούς χρήστες να ξύνουν τα κεφάλια τους.

Αν χρειαστεί να μεγεθύνετε ή να συρρικνώσετε έναν τόμο χωρίς απώλεια δεδομένων, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους κανόνες για την αλλαγή μεγέθους ... Περισσότερα »

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για να κλωνοποιήσετε τη μονάδα δίσκου Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Disk Utility είχε πάντα τη δυνατότητα να αντιγράψει ολόκληρο το δίσκο και να δημιουργήσει έναν κλώνο του όγκου στόχου. Το Disk Utility ονομάζει αυτή τη διαδικασία μια Επαναφορά και ενώ η λειτουργία εξακολουθεί να υπάρχει, έχει επίσης υποστεί αρκετές αλλαγές.

Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν κλώνο της μονάδας Mac σας, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό τον οδηγό πρώτα ... Περισσότερα »

Διαμορφώστε τη μονάδα σκληρού δίσκου χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ο βασικός σκοπός του Disk Utility είναι να διαγράψει και να διαμορφώσει τους σκληρούς δίσκους των Mac. Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε ένα δίσκο, πώς να επιλέξετε διαφορετικές επιλογές διαγραφής για να καλύψετε τυχόν ανάγκες ασφάλειας, πώς να διαμορφώσετε μια μονάδα δίσκου, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μηδενισμού δεδομένων και δοκιμής της μονάδας κατά τη μορφοποίηση και, τέλος, πώς να μορφοποιήσετε ή να διαγράψετε μια μονάδα εκκίνησης . Περισσότερο "

Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου: Διαμερίστε τον σκληρό σας δίσκο με το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Βοηθητικό πρόγραμμα δισκέτων κάνει κάτι περισσότερο από τη διαμόρφωση ενός σκληρού δίσκου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να χωρίσετε μια μονάδα δίσκου σε πολλαπλούς τόμους . Μάθετε πώς με αυτόν τον οδηγό. Θα μάθετε επίσης τη διαφορά μεταξύ σκληρών δίσκων , τόμων και διαμερισμάτων. Περισσότερο "

Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου: Προσθήκη, διαγραφή και αλλαγή μεγέθους υφιστάμενων τόμων

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η έκδοση του Disk Utility που συνοδεύει το OS X 10.5 έχει μερικές αξιοσημείωτες νέες δυνατότητες, συγκεκριμένα τη δυνατότητα προσθήκης, διαγραφής και αλλαγής μεγέθους διαμερισμάτων σκληρού δίσκου χωρίς πρώτα να διαγραφεί ο σκληρός δίσκος. Εάν χρειάζεστε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο διαμέρισμα ή θέλετε να χωρίσετε ένα διαμέρισμα σε πολλά τμήματα, μπορείτε να το κάνετε με το Disk Utility, χωρίς να χάσετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα δίσκου.

Η αλλαγή μεγέθους των τόμων ή η προσθήκη νέων διαμερισμάτων με το Disk Utility είναι αρκετά απλή, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τους περιορισμούς και των δύο επιλογών.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε την αλλαγή μεγέθους ενός υπάρχοντος τόμου , καθώς και τη δημιουργία και τη διαγραφή κατατμήσεων , σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να χάσουμε υπάρχοντα δεδομένα. Περισσότερο "

Χρήση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου για την επιδιόρθωση των σκληρών δίσκων και των δικαιωμάτων δίσκου

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Disk Utility έχει τη δυνατότητα να επιδιορθώνει πολλά συνηθισμένα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν κακή λειτουργία ή δυσλειτουργία της μονάδας δίσκου. Το Disk Utility μπορεί επίσης να επιδιορθώσει ζητήματα άδειας αρχείων και φακέλων που ενδέχεται να αντιμετωπίσει το σύστημα. Η επιδιόρθωση των αδειών είναι μια ασφαλής επιχείρηση και αποτελεί συχνά μέρος της συνήθους συντήρησης για το Mac σας. Περισσότερο "

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του δίσκου εκκίνησης

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Έχετε ακούσει πιθανώς την προτροπή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του δίσκου εκκίνησης πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε ενημέρωση συστήματος. Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα και κάτι που συνιστώ συχνά, αλλά μπορείτε να αναρωτηθείτε πώς να το κάνετε.

Η απάντηση είναι: Οποιοσδήποτε τρόπος θέλετε, εφ 'όσον το κάνετε. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να εκτελέσετε το αντίγραφο ασφαλείας. Το Disk Utility διαθέτει δύο χαρακτηριστικά που το καθιστούν καλό υποψήφιο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός δίσκου εκκίνησης . Κατ 'αρχάς, μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας που είναι εκκινήσιμο, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως δίσκο εκκίνησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και δεύτερον, είναι δωρεάν. Το έχετε ήδη, επειδή περιλαμβάνεται στο OS X. Περισσότερα »

Χρησιμοποιήστε το Βοηθητικό πρόγραμμα δισκέτας για να δημιουργήσετε έναν πίνακα RAID 0 (Ριπή)

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το RAID 0, επίσης γνωστό ως ριγέ, είναι ένα από τα πολλά επίπεδα RAID που υποστηρίζονται από το OS X και το Disk Utility. Το RAID 0 σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε δύο ή περισσότερους δίσκους ως ένα σετ με ριγέ . Μόλις δημιουργήσετε το ριγωτό σετ, ο Mac σας θα το δει ως μια ενιαία μονάδα δίσκου . Αλλά όταν το Mac σας γράφει δεδομένα στο σύνολο με ράγες RAID 0 , τα δεδομένα θα διανεμηθούν σε όλες τις μονάδες που συνθέτουν το σετ. Επειδή κάθε δίσκος έχει λιγότερη ενέργεια, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να γράψετε τα δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για την ανάγνωση δεδομένων. αντί να χρειάζεται ένας και μόνος δίσκος να αναζητήσει και στη συνέχεια να στείλει ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων, πολλαπλοί δίσκοι εκπέμπουν κάθε μέρος του ρεύματος δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, τα σετ ραβδώσεων RAID 0 μπορούν να παρέχουν μια δυναμική αύξηση στην απόδοση του δίσκου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απόδοση του OS X στον Mac σας. Περισσότερο "

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για να δημιουργήσετε μια συστοιχία RAID 1 (Mirror)

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το RAID 1 , γνωστό και ως καθρέφτης ή κατοπτρισμός, είναι ένα από τα πολλά επίπεδα RAID που υποστηρίζονται από το OS X και το Disk Utility. Το RAID 1 σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε δύο ή περισσότερους δίσκους ως καθρέφτη. Μόλις δημιουργήσετε το σύνολο αντικατοπτρισμών, ο υπολογιστής σας Mac θα το δει ως μια ενιαία μονάδα δίσκου. Αλλά όταν το Mac σας γράφει δεδομένα στο mirrored set, θα αντιγράψει τα δεδομένα σε όλα τα μέλη του σετ. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται από απώλειες εάν αποτύχει οποιεσδήποτε μονάδες σκληρού δίσκου στη σειρά RAID 1. Στην πραγματικότητα, όσο οποιοδήποτε μέλος του σετ παραμένει λειτουργικό, το Mac θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα παρέχει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα σας. Περισσότερο "

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για να δημιουργήσετε μια σειρά RAID JBOD

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ένα σύνολο ή ένας πίνακας JBOD RAID, γνωστός και ως συνεργαζόμενο RAID, είναι ένα από τα πολλά επίπεδα RAID που υποστηρίζονται από το OS X και το Disk Utility .

Το JBOD σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια μεγάλη μονάδα δίσκου εικονικού δίσκου συνδυάζοντας δύο ή περισσότερες μικρότερες μονάδες μαζί. Οι επιμέρους σκληροί δίσκοι που αποτελούν ένα JBOD RAID μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη και κατασκευαστές. Το συνολικό μέγεθος του JBOD RAID είναι το συνδυασμένο σύνολο όλων των επιμέρους δίσκων στο σετ. Περισσότερο "