Πώς να διαχειριστείτε τις προσθήκες στο Safari Web Browser

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Safari Web σε λειτουργικά συστήματα OS X και macOS Sierra.

Στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, μπορείτε να εγκαταστήσετε plug-ins για να προσθέσετε λειτουργίες και να ενισχύσετε τη δύναμη της εφαρμογής. Ορισμένες, όπως οι βασικές προσθήκες Java, ενδέχεται να προστεθούν στο Safari ενώ άλλες εγκαθίστανται από εσάς. Μια λίστα των προσθηκών που έχουν εγκατασταθεί μαζί με τις περιγραφές και τις πληροφορίες τύπου MIME για κάθε ένα διατηρείται τοπικά στον υπολογιστή σας σε μορφή HTML . Αυτή η λίστα μπορεί να προβληθεί μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης σε μερικά σύντομα βήματα.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 1 λεπτό

Εδώ είναι πώς:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Safari στην αποβάθρα.
  2. Κάντε κλικ στο Βοήθεια στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Εγκατεστημένες προσθήκες .
  4. Θα ανοίξει τώρα μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησης που θα περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις προσθήκες που έχετε εγκαταστήσει, όπως όνομα, έκδοση, αρχείο προέλευσης, συσχετίσεις τύπου MIME, περιγραφές και επεκτάσεις.

Διαχείριση των προσθηκών:

Τώρα που σας δείξαμε πώς μπορείτε να δείτε ποιες προσθήκες είναι εγκατεστημένες, ας προχωρήσουμε στα βήματα που απαιτούνται για να τροποποιήσετε τα δικαιώματα που σχετίζονται με τα εν λόγω προσθήκες.

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με την επιλογή Προτιμήσεις .
  3. Η διεπαφή προτιμήσεων του Safari θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ασφάλεια .
  4. Στο κάτω μέρος των Προτιμήσεων Ασφαλείας του Safari βρίσκεται η ενότητα plug-ins του Internet , η οποία περιέχει ένα πλαίσιο ελέγχου που καθορίζει εάν επιτρέπονται ή όχι οι προσθήκες στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να αποφύγετε την εκτέλεση όλων των προσθηκών, κάντε κλικ σε αυτή τη ρύθμιση μία φορά για να καταργήσετε το σημάδι επιλογής.
  5. Επίσης βρίσκεται σε αυτό το τμήμα ένα κουμπί που φέρει την ένδειξη Ρυθμίσεις Plug-in . Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί.
  6. Όλες οι ενεργές προσθήκες πρέπει τώρα να αναφέρονται, μαζί με κάθε ιστότοπο που είναι ανοιχτός στο Safari. Για να ελέγξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης κάθε προσθήκης με έναν μεμονωμένο ιστότοπο, επιλέξτε το αντίστοιχο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε μία από τις ακόλουθες επιλογές: Ρωτήστε , Αποκλεισμός , Επιτρέψτε (προεπιλογή), Να επιτρέπεται πάντα και Εκτέλεση σε κατάσταση μη ασφαλούς προχωρημένους χρήστες).

Ο, τι χρειάζεσαι: