Τι είναι η ηλεκτρονική υπογραφή;

Πώς να υπογράφετε PDF και άλλα έγγραφα σε δευτερόλεπτα

Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να ψηφίζουν με τα χρόνια, η υπογραφή σας ήταν ώριμη για διακοπές. Το 2000, οι ΗΠΑ ψήφισαν τον νόμο ESIGN, έναν ομοσπονδιακό νόμο που αναγνωρίζει νομικά τις ηλεκτρονικές υπογραφές και αρχεία, εφόσον όλα τα μέρη συμφωνούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπογραφές και έγγραφα.

Μια ηλεκτρονική υπογραφή είναι μια εικόνα του John Hancock που μπορείτε να εισαγάγετε σε PDF και άλλα έγγραφα αντί να υπογράφετε με ένα στυλό - και δεν απαιτεί σαρωτή. Οι ηλεκτρονικές υπογραφές ή οι ηλεκτρονικές υπογραφές έχουν φέρει επανάσταση στη διαδικασία ώθησης χαρτιού, διευκολύνοντας την υπογραφή εγγράφων από απόσταση και την υποβολή πολλαπλών υπογραφών.

Τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας ηλεκτρονικής υπογραφής και αρκετών υπηρεσιών που απλοποιούν τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων υπογραφής και υπογραφής εγγράφων, όπως συμβάσεις και δανειακές συμβάσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να βρείτε μια συσκευή φαξ ή να σαρώσετε και να αποθηκεύσετε έγγραφα ή να πάρετε όλοι στο ίδιο δωμάτιο.

Αντ 'αυτού, μπορείτε να δημιουργήσετε ή να δημιουργήσετε μια υπογραφή στο διαδίκτυο και να την χρησιμοποιήσετε όποτε τη χρειάζεστε. Το καλύτερο από όλα, υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε υπογραφές, ώστε να έχετε πάντα την ηλεκτρονική σας υπογραφή στα χέρια σας.

Ποιος χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές υπογραφές;

Πολλοί χώροι εργασίας χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπογράφοντες για τους υπαλλήλους του πλοίου λόγω του τεράστιου χαρακτήρα των εμπλεκόμενων εγγράφων (απόδειξη της ιθαγένειας, φοροτεχνικές μορφές κλπ.), Καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι πρέπει να υπογράψουν σύμβαση και να υποβάλουν πληροφορίες σχετικά με τους φόρους και τις πληρωμές.

Οι ηλεκτρονικές υπογραφές είναι επίσης αποδεκτές κατά την υποβολή προσωπικών και εταιρικών φόρων. Οι τραπεζικοί και χρηματοπιστωτικοί τομείς χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπογραφές για νέους λογαριασμούς, δάνεια, στεγαστικά δάνεια και αναχρηματοδότηση, και τα παρόμοια. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις ηλεκτρονικές υπογραφές όταν κάνουν συμφωνίες με τους πωλητές και προσλαμβάνουν εργαζόμενους.

Οπουδήποτε υπάρχει χαρτί, τα έγγραφα μπορούν πιθανώς να ψηφιοποιηθούν, μειώνοντας ταυτόχρονα τα απορρίμματα χαρτιού και εξοικονομώντας χρόνο.

Πώς να υπογράψετε ηλεκτρονικά ένα PDF

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική υπογραφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δωρεάν λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής για να δημιουργήσετε μια υπογραφή PDF, όπως το DocuSign, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα μια υπογραφή. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε τη δική σας χρησιμοποιώντας μια οθόνη αφής ή touchpad ή μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία της γραπτής υπογραφής σας και να την ανεβάσετε.

  1. Το Adobe Reader (δωρεάν) διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Fill & Sign, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια ηλεκτρονική υπογραφή και να συμπληρώνουν φόρμες με κείμενο, σημάδια ελέγχου και ημερομηνίες. Όπως το DocuSign, η Adobe μπορεί να δημιουργήσει μια υπογραφή για εσάς αφού πληκτρολογήσετε το όνομά σας ή μπορείτε να σχεδιάσετε την υπογραφή σας ή να ανεβάσετε μια εικόνα της. Όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτή την υπογραφή στο λογαριασμό σας και να την χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που υπογράφετε ένα PDF. Η Adobe διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για iOS και Android .
  2. Το DocuSign σάς επιτρέπει να υπογράφετε έγγραφα δωρεάν, αλλά να ζητάτε υπογραφές από άλλους ή να στέλνετε υπογραφές μέσω του λογισμικού, πρέπει να εγγραφείτε για συνδρομητική συνδρομή. Έχει επίσης εφαρμογές για κινητά και ενσωμάτωση Gmail και Google Drive .
  3. Το HelloSign σας επιτρέπει να υπογράφετε τρία έγγραφα ανά μήνα δωρεάν και επίσης διαθέτει μια εφαρμογή Chrome που ενσωματώνεται στο Google Drive. Η υπηρεσία έχει επίσης μια επιλογή διαφορετικών γραμματοσειρών.
  4. Οι χρήστες Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Adobe Acrobat Reader DC για την ηλεκτρονική υπογραφή αρχείων PDF ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Προεπισκόπηση, η οποία εμφανίζει PDF, για να σχεδιάσουν μια υπογραφή χρησιμοποιώντας το trackpad. Το trackpad Touch Force, στα MacBooks από το 2016 και μετά, είναι ευαίσθητο στην πίεση, έτσι ώστε μια ηλεκτρονική υπογραφή να μοιάζει περισσότερο με γραπτή υπογραφή. Αν αποθηκεύσετε την υπογραφή σας στην εφαρμογή Προεπισκόπηση, θα συγχρονιστεί με τις άλλες σας συσκευές iOS, ώστε να μπορείτε να τις διαθέτετε στο iPhone και στο iPad σας.

Την επόμενη φορά που θα πρέπει να υπογράψετε ένα σημαντικό ηλεκτρονικό έγγραφο, δοκιμάστε ένα από τα δωρεάν εργαλεία που εμφανίζονται εδώ και ξεχάστε αυτόν τον σαρωτή.