Τι είναι ένα Vlog;

Τα Vlogs είναι ιστολόγια που βασίζονται σε βίντεο

Το Vlog αντιπροσωπεύει ένα ιστολόγιο βίντεο ή ένα αρχείο βίντεο και αναφέρεται σε έναν τύπο blog όπου το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου είναι σε μορφή βίντεο.

Οι αναρτήσεις Vlog αποτελούνται από τη δημιουργία ενός βίντεο του εαυτού σας ή ενός γεγονότος, τη μεταφόρτωσή του στο διαδίκτυο και τη δημοσίευσή του μέσα σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι τόσο περιοριστική ...

Τι σημαίνει Vlogging

Στις πρώτες μέρες του blogging, τα vlogs ονομάζονταν podcasts, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται τόσο σε ηχητικές όσο και σε βίντεο αναρτήσεις ιστολογίου. Σήμερα, οι δύο έχουν υιοθετήσει τη δική τους ξεχωριστή ονοματολογία.

Ο όρος vlog χρησιμοποιείται επίσης από streamers βίντεο που δεν χρησιμοποιούν ένα blog, αλλά δημοσιεύουν προγραμματισμένες ενημερώσεις μέσω άλλων μέσων όπως το YouTube . το προφίλ τους συχνά διαφημίζει τους ως vloggers. Ωστόσο, είναι διαθέσιμες και ζωντανές εκπομπές, από ιστότοπους όπως το YouTube και το Facebook, και αυτές θεωρούνται επίσης vlogs.

Επομένως, το vlogging έχει γίνει ένα μείγμα blogging και streaming, με ή χωρίς το άλλο, εφόσον υπάρχουν αυτο-δημιουργημένα βίντεο πρώτου προσώπου.

Ένα vlog μερικές φορές ονομάζεται επίσης videocast ή vodcast. Τα Motovlogs είναι vlogs που γίνονται ενώ οδηγείτε μια μοτοσικλέτα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Vlog

Μπορείτε να vlog οπουδήποτε που υποστηρίζει περιεχόμενο βίντεο, αλλά αυτό δεν είναι μόνο που χρειάζεστε. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε πού θέλετε να δημιουργήσετε ιστολόγια, όπως σε ποιον ιστότοπο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας.

Το YouTube είναι ένας τεράστιος ιστότοπος που φιλοξενεί πολλά περιεχόμενα του vlogger και είναι απολύτως δωρεάν. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εάν χρειάζεστε μια παραδοσιακή πλατφόρμα blog που υποστηρίζει επίσης κείμενα και αναρτήσεις εικόνων.

Είναι απολύτως απαραίτητο να έχετε επίσης μια συσκευή εγγραφής, όπως μια κάμερα web ή μια αποκλειστική κάμερα ( ή ακόμα και το iPhone ) που δεν είναι συνδεδεμένη με έναν υπολογιστή, καθώς και ένα μικρόφωνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σίγουρα οποιοδήποτε είδος υλικού βίντεο και ήχου που προτιμάτε, αλλά για να ξεχωρίζετε ανάμεσα σε άλλα streamers και vloggers, συνιστάται συνήθως να αποκτήσετε τον εαυτό σας κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για μετά την εγγραφή και την εκ των προτέρων δημοσίευση. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα παραδοσιακά σας προγράμματα επεξεργασίας βίντεο αλλά και οποιοδήποτε λογισμικό μετατροπής βίντεο που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το μη επεξεργασμένο περιεχόμενο στο λογισμικό επεξεργασίας.