Πώς να διαγράψετε ένα blog Blog Blogspot

Κατεβάστε το περιεχόμενο του παλιού ιστολογίου σας και, στη συνέχεια, απαλλαγείτε από αυτό

Το Blogger ξεκίνησε το 1999 και αγοράστηκε από την Google το 2003. Αυτό είναι πολλά χρόνια κατά τα οποία ίσως έχετε δημοσιεύσει blogs. Επειδή το Blogger σάς επιτρέπει να δημιουργείτε όσα blogs θέλετε, μπορείτε να έχετε ένα ή δύο ιστολόγια που εγκαταλείφθηκαν εδώ και πολύ καιρό και κάθεται εκεί συγκεντρώνοντας σχόλια spam.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα λείψανα σας διαγράφοντας ένα παλιό ιστολόγιο στο Blogger .

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστολογίου σας

Μπορεί να μην θέλετε να διαγράψετε εντελώς το παλιό σας ιστολόγιο. απλά δεν το χρειάζεσαι να σπαταλάς τον ψηφιακό κόσμο. Εκτός αυτού, μπορείτε να το αποθηκεύσετε για νοσταλγία ή για επόμενο.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αναρτήσεων και των σχολίων του ιστολογίου στον υπολογιστή σας, πριν να το εξαλείψετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google και μεταβείτε στη σελίδα διαχειριστή του Blogger.com.
  2. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος που βρίσκεται στο επάνω αριστερό μέρος. Αυτό θα ανοίξει ένα μενού από όλα τα blog σας.
  3. Επιλέξτε το όνομα του ιστολογίου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.
  4. Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις > Άλλο .
  5. Στην ενότητα " Εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ", κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περιεχομένου .
  6. Στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση στον υπολογιστή σας .

Οι αναρτήσεις και τα σχόλιά σας θα μεταφορτωθούν στον υπολογιστή σας ως αρχείο XML.

Διαγράψτε ένα Blog Blogger

Τώρα που έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας για το παλιό ιστολόγιό σας - ή έχετε αποφασίσει να το αποστείλετε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας - μπορείτε να το διαγράψετε.

  1. Συνδεθείτε στο Blogger χρησιμοποιώντας το Λογαριασμό σας Google (ενδέχεται να είστε ήδη εκεί αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα).
  2. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος που βρίσκεται στο επάνω αριστερό μέρος και επιλέξτε το blog που θέλετε να διαγράψετε από τη λίστα.
  3. Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις > Άλλο .
  4. Στην ενότητα Διαγραφή ιστολογίου , δίπλα στην επιλογή Κατάργηση του ιστολογίου σας , κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή blog .
  5. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να εξαγάγετε το ιστολόγιο πριν το διαγράψετε. αν δεν το έχετε κάνει ακόμα αλλά θέλετε τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη Blog. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή αυτού του ιστολογίου .

Αφού διαγράψετε ένα ιστολόγιο, δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο από τους επισκέπτες. Ωστόσο, έχετε 90 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να επαναφέρετε το ιστολόγιό σας. Μετά από 90 ημέρες διαγράφεται μόνιμα - με άλλα λόγια, έχει φύγει για πάντα.

Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε το ιστολόγιο να διαγραφεί πλήρως, δεν χρειάζεται να περιμένετε 90 ημέρες για να διαγραφεί οριστικά.

Για να απαλλαγείτε αμέσως και μόνιμα από ένα διαγραμμένο ιστολόγιο πριν από τις 90 ημέρες, ακολουθήστε τα παρακάτω πρόσθετα βήματα, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αφού διαγραφεί οριστικά ένα ιστολόγιο, η διεύθυνση URL του ιστολογίου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο επάνω αριστερό μέρος.
  2. Στο αναπτυσσόμενο μενού, στην ενότητα " Διαγραμμένα ιστολόγια ", κάντε κλικ στο ιστολόγιο που διαγράψατε πρόσφατα και θέλετε να διαγράψετε οριστικά.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Επαναφέρετε ένα διαγραμμένο ιστολόγιο

Εάν αλλάξετε γνώμη σχετικά με ένα διαγραμμένο ιστολόγιο (και δεν έχετε περιμένει περισσότερες από 90 ημέρες ή έχετε κάνει τα βήματα για να το διαγράψετε οριστικά), μπορείτε να επαναφέρετε το διαγραμμένο ιστολόγιό σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο επάνω αριστερό μέρος της σελίδας Blogger.
  2. Στο αναπτυσσόμενο μενού, στην ενότητα " Διαγραμμένα ιστολόγια ", κάντε κλικ στο όνομα του ιστοτόπου που διαγράψατε πρόσφατα.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί UNDELETE .

Το προηγουμένως διαγραμμένο ιστολόγιό σας θα αποκατασταθεί και θα είναι διαθέσιμο ξανά.