Πώς να προσθέσετε το AdSense στο Blogger

Μπορείτε να προσθέσετε το AdSense σε σχεδόν οποιοδήποτε ιστολόγιο ή τοποθεσία Web, εφόσον ακολουθείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Είναι ιδιαίτερα εύκολο να προσθέσετε το AdSense στο Blogger .

01 από 08

Πριν ξεκινήσεις

Αποτύπωση οθόνης

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Blogger απαιτεί τρία απλά βήματα. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, ονομάστε το ιστολόγιό σας και επιλέξτε ένα πρότυπο. Ένα από αυτά τα βήματα έχει ήδη ολοκληρωθεί εφόσον έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό Google για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, όπως το Gmail.

Μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλά ιστολόγια με το ίδιο όνομα λογαριασμού, οπότε ο λογαριασμός Google που χρησιμοποιείτε για το Gmail είναι ο ίδιος λογαριασμός Google που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για όλα τα ιστολόγιά σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαχωρίσετε τα επαγγελματικά σας blogs που χρησιμοποιείτε για εισόδημα από οποιαδήποτε προσωπικά blogs.

Το πρώτο βήμα είναι απλά να συνδεθείτε στο Blogger και να δημιουργήσετε ένα νέο ιστολόγιο.

02 από 08

Εγγραφή για έναν τομέα (Προαιρετικό)

Αποτύπωση οθόνης

Όταν καταχωρίζετε ένα νέο ιστολόγιο στο Blogger, έχετε την επιλογή να καταχωρίσετε έναν νέο τομέα χρησιμοποιώντας το Google Domains. Εάν επιλέξετε να μην το κάνετε, απλά πρέπει να διαλέξετε μια διεύθυνση "bloglspot.com". Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να προσθέσετε έναν τομέα αργότερα και εάν έχετε ήδη ένα όνομα τομέα από κάποια άλλη υπηρεσία, μπορείτε να κατευθύνετε τον τομέα σας για να δείξετε στο νέο σας blog στο Blogger.

03 του 08

Εγγραφή στο AdSense (αν δεν έχετε ήδη συμβεί)

Αποτύπωση οθόνης

Πριν ολοκληρώσετε τα υπόλοιπα αυτά βήματα, πρέπει να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο AdSense με τον λογαριασμό σας στο Blogger. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό AdSense. Σε αντίθεση με πολλές άλλες υπηρεσίες της Google, αυτό δεν συμβαίνει αυτόματα με την εγγραφή για λογαριασμό.

Μεταβείτε στη διεύθυνση www.google.com/adsense/start.

Η εγγραφή στο AdSense δεν αποτελεί άμεση διαδικασία. Το AdSense θα αρχίσει να εμφανίζεται στο ιστολόγιό σας μόλις καταχωρήσετε και συνδέσετε τους λογαριασμούς, αλλά θα είναι διαφημίσεις για προϊόντα Google και ανακοινώσεις δημόσιας υπηρεσίας. Αυτά δεν πληρώνουν χρήματα. Ο λογαριασμός σας πρέπει να επαληθεύεται χειροκίνητα από την Google προκειμένου να εγκριθεί για πλήρη χρήση του AdSense.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα φορολογικά και επιχειρηματικά σας στοιχεία και να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις του AdSense. Η Google θα επαληθεύσει ότι το ιστολόγιό σας είναι κατάλληλο για το AdSense. (Ότι δεν παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών με πράγματα όπως το άσεμνο περιεχόμενο ή τα παράνομα αντικείμενα προς πώληση.)

Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας, οι διαφημίσεις σας θα αλλάξουν από διαφημίσεις κοινής ωφέλειας σε διαφημίσεις με βάση τα συμφραζόμενα, αν υπάρχουν διαθέσιμες για τις λέξεις-κλειδιά στο ιστολόγιό σας.

04 του 08

Μεταβείτε στην καρτέλα Κέρδη

Αποτύπωση οθόνης

Εντάξει, έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό AdSense και ένα ιστολόγιο Blogger. Ίσως χρησιμοποιείτε ένα blog του Blogger που έχετε ήδη δημιουργήσει (αυτό συνιστάται - δεν κερδίζετε πολλά με ένα ιστολόγιο χαμηλής επισκεψιμότητας που μόλις δημιουργήσατε. Δώστε λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε ένα κοινό.)

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τους λογαριασμούς. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις E arnings στο ιστολόγιό σας που θέλετε.

05 του 08

Συνδέστε τον λογαριασμό σας στο AdSense με τον λογαριασμό σας στο Blogger

Αποτύπωση οθόνης

Αυτό είναι ένα απλό βήμα επαλήθευσης. Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να διαμορφώσετε τις διαφημίσεις σας.

06 του 08

Καθορίστε το σημείο εμφάνισης του AdSense

Αποτύπωση οθόνης

Μόλις επαληθεύσετε ότι θέλετε να συνδέσετε το Blogger με το AdSense, θα πρέπει να καθορίσετε πού θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε gadgets, ανάμεσα σε αναρτήσεις ή και στα δύο μέρη. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να αλλάξετε αυτό αργότερα αν νομίζετε ότι έχετε πάρα πολλά ή πολύ λίγα.

Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε κάποια gadget.

07 του 08

Μεταβείτε στη διάταξη Blog σας

Αποτύπωση οθόνης

Το Blogger χρησιμοποιεί gadget για την εμφάνιση πληροφοριών και διαδραστικών στοιχείων στο ιστολόγιό σας. Για να προσθέσετε ένα gadget του AdSense, πηγαίνετε πρώτα στο Layout. Όταν βρίσκεστε στην περιοχή διαμόρφωσης, θα δείτε τις περιοχές που έχουν οριστεί για gadgets στο πρότυπο σας. Αν δεν διαθέτετε περιοχές gadget, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό πρότυπο.

08 από 08

Προσθέστε το Gadget AdSense

Αποτύπωση οθόνης

Τώρα προσθέστε ένα νέο gadget στη διάταξή σας. Το gadget του AdSense είναι η πρώτη επιλογή.

Το στοιχείο του AdSense θα πρέπει να εμφανίζεται τώρα στο πρότυπό σας. Μπορείτε να αναδιατάξετε τη θέση των διαφημίσεών σας σύροντας τα στοιχεία του AdSense σε μια νέα θέση στο πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του AdSense για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε το μέγιστο αριθμό μπλοκ AdSense που επιτρέπετε.