Οι διαφορές μεταξύ του iPad 3 και του iPad 4

Τι νέο υπάρχει με το iPad 4;

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο iPad, το iPad 3 και το iPad 4 μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους. Το iPad 3 ήταν το πρώτο iPad που προσφέρει οθόνη Retina, αλλά εκτός από ένα τσιπ γραφικών μεγάλου μεγέθους για να βοηθήσει στην τροφοδοσία της οθόνης υψηλότερης ανάλυσης, ήταν ως επί το πλείστον ένα iPad 2. Το iPad 4 ήταν το πρώτο iPad που έκανε το ντεμπούτο του σε Fall από την άνοιξη, και με έναν νέο επεξεργαστή, ήταν η πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο iPad από το iPad 2. Θα πάμε πάνω σε μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναβαθμίστηκαν στο iPad 4.

Επεξεργαστή A6X

Εάν η Apple χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα ονομασίας του iPad που χρησιμοποιούν με το iPhone, το iPad 4 θα είχε ονομαστεί το iPad 3S. Και το S θα είναι για την ταχύτητα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του iPad 3 και του iPad 4 είναι ένας επεξεργαστής που παράγει διπλάσια ταχύτητα τόσο με γραφικά όσο και με καθαρή ισχύ επεξεργασίας.

Πολλοί πίστευαν ότι το A6X μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του με το iPad 3, αλλά η Apple δεν ήθελε να θυσιάσει οποιαδήποτε ισχύ μπαταρίας σε ένα iPad που χρειάστηκε όσο το δυνατόν περισσότερο για να παραδώσει την οθόνη Retina. Το A6X καθυστέρησε για να βεβαιωθεί ότι ήταν έτοιμο για μαζική κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης.

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές iPad

Σύνδεσμος αστραπής

Θυμηθείτε τον παλιό συνδετήρα 30 ακίδων; Μπορεί να είναι μόνο λίγα χρόνια από τότε που αντικαταστάθηκε ο σύνδεσμος αστραπής, αλλά μοιάζει με την αρχαία ιστορία. Ο σύνδεσμος αστραπής έτυχε πολλής κακής πίεσης όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, με πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι ήταν απλά μια κίνηση της Apple για να αναγκάσει τους ανθρώπους να αγοράσουν νέα αξεσουάρ. Φλας μπροστά μερικά χρόνια και έχουμε ένα iPad Pro με ηχεία σε κάθε γωνιά, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να μην έχει δουλέψει μαζί με ένα μεγαλύτερο προσαρμογέα στο κάτω μέρος του iPad.

Η έλλειψη ενός συνδέσμου αστραπής μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ενός iPad 3 σε ένα iPad 4. Η έλλειψη ταχύτητας δεν θα εμφανιστεί τόσο πολύ όταν περιηγείστε στο Facebook ή streaming ταινίες , αλλά η έλλειψη ενός συνδέσμου Lightning θα το κάνει πιο δύσκολο να βρείτε αξεσουάρ που ταιριάζουν με το παλαιότερο iPad.

Αναβαθμισμένες κάμερες

Το iPad 3 και το iPad 4 διαθέτουν και μια φωτογραφική μηχανή iSight 5 MP με κάμερες με βασικές λειτουργίες όπως η ανίχνευση προσώπου, ο φωτισμός πίσω και ένα υβριδικό φίλτρο IR. Αυτή η κάμερα είναι βασικά η ίδια με αυτή που βρίσκεται στο iPad Air. Δεν ήταν μέχρι το iPad Air 2 ότι η κάμερα προς τα πίσω έφτασε στα 8 MP, και το νεότερο iPad διαθέτει μια κάμερα 12 MP.

Το iPad 4 βελτίωσε τη φωτογραφική μηχανή με μπροστινή όψη σε μια κάμερα HD 720p, η οποία είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την κάμερα που βρίσκεται μπροστά στο iPad 3. Αλλά αν δεν σχεδιάζετε να κάνετε πολλά selfies, η κάμερα iPad 3 που βρίσκεται μπροστά είναι αρκετά καλή για τηλεδιάσκεψη.

Συγκρίνετε όλα τα διαφορετικά μοντέλα iPad

Καλύτερη Wi-Fi

Το iPad 4 ήταν το πρώτο iPad με κεραία Wi-Fi διπλής ζώνης. Από τεχνική άποψη, αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να συνδεθεί τόσο στα σήματα 802.11n 2,4 GHz όσο και στα 5 GHz. Σε μη τεχνική έννοια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επωφεληθεί από ορισμένα από τα χαρακτηριστικά βελτίωσης της απόδοσης των νεότερων δρομολογητών.

Ο ταχύτερος επεξεργαστής στο iPad 4 είναι υπέροχος, αλλά τις περισσότερες φορές, οι κινητές συσκευές περιορίζονται από τον πιο αδύναμο σύνδεσμό τους. Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα το iPad μπορεί να επεξεργαστεί πληροφορίες, πρέπει πρώτα να πάρει αυτές τις πληροφορίες, έτσι ώστε οι ταχύτερες λήψεις να έχουν σίγουρα μεγάλη διαφορά.

Και ο νικητής είναι...

Το iPad 4 είναι σαφώς ένα καλύτερο tablet, με έναν ταχύτερο επεξεργαστή, αναβαθμισμένο Wi-Fi και μια καλύτερη κάμερα μπροστά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του iPad 3 είναι το γεγονός ότι η Apple χρησιμοποίησε τον ίδιο επεξεργαστή στο iPad Mini που χρησιμοποιήθηκε στο iPad 2. Και αυτός είναι ένας παρόμοιος επεξεργαστής με αυτόν που χρησιμοποιείται στο iPad 3. Αυτό βοήθησε το iPad 3 να έχει συνεχίζοντας την υποστήριξη από την Apple αντί να πηγαίνει το δρόμο του αρχικού iPad, το οποίο δεν ήταν σε θέση να αναβαθμίσει στις νεώτερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για αρκετά χρόνια τώρα.

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο iPad και αποφασίζετε μεταξύ του iPad 3 και του iPad 4, η iPad τέταρτης γενιάς αξίζει σίγουρα κάποια επιπλέον χρήματα. Η πρόσθετη ταχύτητα επεξεργασίας από μόνη της θα βοηθήσει να συμβαδίσει με τις τελευταίες εφαρμογές. Το iPad 3 αρχίζει ήδη να δείχνει την ηλικία του.

Πώς να αγοράσετε ένα φθηνό iPad