Τι είναι μια κινητή συσκευή;

Τα smartphones, τα tablet και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι όλες οι κινητές συσκευές

"Κινητή συσκευή" είναι ένας γενικός όρος για κάθε φορητό υπολογιστή ή smartphone. Ο όρος είναι εναλλάξιμος με "χειρός", "φορητή συσκευή" και "φορητό υπολογιστή". Τα tablet, οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες, τα smartphones, τα PDA και οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής με έξυπνες δυνατότητες είναι όλες οι κινητές συσκευές.

Χαρακτηριστικά των κινητών συσκευών

Οι κινητές συσκευές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών είναι:

Τα Smartphones είναι παντού

Τα smartphones έχουν πάρει την κοινωνία μας από τη θύελλα. Εάν δεν έχετε ήδη ένα, θέλετε ένα. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα τηλέφωνα iPhone και Android , συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Google Pixel .

Τα smartphones είναι προηγμένες εκδόσεις παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων, καθώς διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα κινητά τηλέφωνα - όπως τη δυνατότητα λήψης και λήψης τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων κειμένου και φωνητικού ταχυδρομείου, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την περιήγηση στο Internet, την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , να συμμετέχετε σε κοινωνικά μέσα και να ψωνίζετε online.

Μπορούν επίσης να κάνουν λήψη εφαρμογών από το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας κινητό ή Wi-Fi σύνδεση για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του smartphone με πολλούς τρόπους.

Ταμπλέτες

Τα tablet είναι φορητά, όπως οι φορητοί υπολογιστές, αλλά παρέχουν μια διαφορετική εμπειρία. Αντί να τρέχουν παραδοσιακές εφαρμογές φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών, εκτελούν εφαρμογές σχεδιασμένες ειδικά για δισκία. Η εμπειρία είναι παρόμοια, αλλά δεν είναι η ίδια με τη χρήση φορητού υπολογιστή. Τα tablet έρχονται σε όλα τα μεγέθη, από λίγο μεγαλύτερο από ένα smartphone μέχρι το μέγεθος ενός μικρού φορητού υπολογιστή. Αν και μπορείτε να αγοράσετε ένα ξεχωριστό εξάρτημα πληκτρολογίου, τα tablet διαθέτουν εικονικά πληκτρολόγια στην οθόνη για την πληκτρολόγηση και την εισαγωγή πληροφοριών. Χρησιμοποιούν διεπαφές οθόνης αφής και το οικείο ποντίκι αντικαθίσταται με μια βρύση από το δάκτυλο. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές δισκίων tablet, αλλά μεταξύ των καλύτερων κριτικών είναι το Google Pixel C, το Samsung Galaxy Tab S2, το Nexus 9 και το Apple iPad.

E-Readers

Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι εξειδικευμένα δισκία που έχουν σχεδιαστεί για την ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων. Αυτά τα ψηφιακά βιβλία μπορούν να αγοραστούν ή να μεταφορτωθούν δωρεάν από πηγές στο διαδίκτυο. Οι γνωστές γραμμές ηλεκτρονικού αναγνώστη περιλαμβάνουν το Barnes & Noble Nook, το Amazon Kindle και το Kobo, τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορα μοντέλα. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ψηφιακά βιβλία σε δισκία που έχουν εγκατεστημένη μια εφαρμογή ebook. Για παράδειγμα, το iPad της Apple συνοδεύεται από iBooks και υποστηρίζει εφαρμογές που μπορούν να μεταφορτωθούν για να διαβάσουν ψηφιακά βιβλία Nook, Kindle και Kobo.

Άλλες κινητές συσκευές

Ορισμένες φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών για να αυξήσουν την αξία τους στους κατόχους τους. Το iPod touch της Apple είναι ένα iPhone χωρίς το τηλέφωνο. Από κάθε άλλη άποψη, προσφέρει την ίδια εμπειρία. Το προηγμένο Walkman της Sony είναι ένα πολυτελές πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου με εφαρμογές ροής Android. Οι PDA, ο καλύτερος φίλος του επιχειρηματία για χρόνια, έπεσαν υπέρ της εισαγωγής των smartphones, αλλά μερικοί επαναδιατυπώνονται με Wi-Fi πρόσβαση και με στιβαρά σχέδια που τα καθιστούν χρήσιμα για τους στρατιωτικούς και τους ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.