Τι είναι το φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (PMP);

Μάθετε τι είναι ένα φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και πώς να χρησιμοποιήσετε ένα

Ο όρος φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων (συχνά μικρóτερη απó τη PMP) ορίζει οποιονδήποτε τύπο φορητής ηλεκτρονικής συσκευής ικανής να χειρίζεται ψηφιακά μέσα. Ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής, οι τύποι αρχείων πολυμέσων που μπορούν να αναπαραχθούν περιλαμβάνουν: ψηφιακή μουσική, ηχητικά βιβλία και βίντεο.

Οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων συχνά αποκαλούνται γενικά ως παίκτες MP4 για να περιγράψουν τις δυνατότητες πολυμέσων τους. Αλλά, αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την ιδέα ότι είναι απλά συμβατά με τη μορφή MP4. Παρεμπιπτόντως, ο όρος PMP έρχεται επίσης σε αντίθεση με έναν άλλο ψηφιακό όρο μουσικής, το DAP (ψηφιακό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου), το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για την περιγραφή συσκευών αναπαραγωγής MP3 που μπορούν να χειριστούν μόνο τον ήχο.

Παραδείγματα συσκευών που χαρακτηρίζονται ως φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων

Εκτός από τις φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, υπάρχουν και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν επίσης να διαθέτουν εγκαταστάσεις αναπαραγωγής πολυμέσων, χαρακτηρίζοντάς τους ως PMP. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ποιες είναι οι βασικές χρήσεις ενός αφιερωμένου φορητού προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων;

Με την αύξηση της δημοτικότητας των smartphones, οι πωλήσεις αποκλειστικών PMP έχουν μειωθεί αναπόφευκτα. Ωστόσο, επειδή είναι συχνά πολύ μικρότερες από τα smartphones, μπορεί να είναι ευκολότερο να απολαμβάνετε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας ενώ βρίσκεστε σε κίνηση - κάποιοι ακόμη έρχονται με κλιπ για εύκολη προσάρτηση σε ένα μανίκι ή τσέπη.

Άλλα χαρακτηριστικά φορητών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων

Εκτός από τις δημοφιλείς χρήσεις που αναφέρονται παραπάνω, οι PMP μπορούν επίσης να έχουν και άλλες χρήσιμες διευκολύνσεις. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: