Πώς να πουλήσετε το παλιό σας Android Smartphone ή Tablet

01 του 06

Τι να κάνετε με την παλιά συσκευή;

Getty Images

Έχετε ένα νέο smartphone ή ψάχνετε για αναβάθμιση; Ή πρέπει να αντικαταστήσετε το tablet σας; Μην ρίχνετε μόνο την παλιά συσκευή σας σε συρτάρι και αφήστε τη να συλλέξει σκόνη. Αποκτήστε κάποια αξία από αυτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφορτίσετε εύκολα τα παλιά σας ηλεκτρονικά είδη σε αντάλλαγμα για μετρητά, πιστωτικές κάρτες ή και κάρτες δώρων. Δεν θέλετε να πουλήσετε; Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το παλιό σας smartphone ή tablet, όπως η δωρεά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ή μπορείτε να επανατοποθετήσετε την παλιά συσκευή Android . Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάποια χρήματα ή να κάνετε εμπόριο στην παλιά σας συσκευή για μια νέα, διαβάστε παρακάτω.

02 του 06

Προετοιμάστε την παλιά συσκευή σας

Πριν κάνετε οτιδήποτε, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες από τη συσκευή σας. Ας ελπίσουμε ότι ήδη δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών, των επαφών και άλλων δεδομένων σας τακτικά. Εάν όχι, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και στην επαναφορά και ενεργοποιήστε τη "δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου". Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και της κάρτας μνήμης σας, αν έχετε ένα, και στη συνέχεια αφαιρέστε το από το τηλέφωνο. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, η οποία θα επιστρέψει τη συσκευή σας στην αρχική της κατάσταση. Αφού γίνει αυτό, αφαιρέστε την κάρτα SIM, επειδή περιέχει επίσης προσωπικά δεδομένα. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του τηλεφώνου σας σημαίνει επίσης ότι μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε αυτά τα δεδομένα στη νέα συσκευή σας .

03 του 06

Κάντε την έρευνά σας

Android screenshot

Αφού σκουπίσετε τη συσκευή σας καθαρά, ξεκινήστε να ερευνάτε πόσα θα πουλήσει. Επισκεφθείτε μερικούς ιστότοπους λιανικής πώλησης, όπως το Amazon και το eBay, και δείτε πόση συσκευή σας περιλαμβάνεται. Να είστε βέβαιος να παράγει επίσης τα έξοδα αποστολής. Αν πουλάτε ένα smartphone, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τον μεταφορέα. Το εύστοχα ονομάζεται Τι είναι η εφαρμογή μου στο τηλέφωνο είναι επίσης ένας καλός πόρος.

04 του 06

Επιλέξτε τον ιστότοπό σας

Android screenshot

Τώρα που έχετε μια τιμή στο μυαλό, επιλέξτε έναν ιστότοπο για τη λίστα της συσκευής σας. Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν το Craigslist, το eBay, το Amazon και το Gazelle. Και υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές. Οι περισσότεροι έχουν επίσης εφαρμογές συνοδείας, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την καταχώρισή σας και να την παρακολουθήσετε απευθείας από το smartphone σας. Ενώ η Craigslist δεν παράγει το δικό της app, μερικοί προγραμματιστές τρίτων έχουν δημιουργήσει τις δικές τους, εύχρηστες και ελκυστικές εφαρμογές, όπως το Mokriya.

Δώστε προσοχή στα τέλη. Craigslist είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να παραδώσετε το προϊόν απευθείας στον πωλητή και οι απάτες αφθονούν, οπότε προσέξτε. Οι περισσότεροι άλλοι ιστότοποι, όπως το eBay, χρεώνουν ένα τέλος για να παραγγείλουν ή να πουλήσουν το προϊόν σας, οπότε πρέπει να το συμπεριφέρετε και αυτό. Μπορεί να αξίζει τον κόπο για την ευκολία, όμως, επειδή μπορείτε εύκολα να πάρετε πληρωμές μέσω του PayPal ή του Πορτοφολιού Google. Η προσφορά δωρεάν αποστολής θα κάνει την καταχώρισή σας πιο ελκυστική, αλλά θα απομακρύνει το κέρδος σας. Αξίζει επίσης να αναζητήσετε Facebook και κοινοτικές ομάδες όπου μπορείτε να πουλήσετε ή να εμπορευτείτε μεταχειρισμένα προϊόντα.

05 του 06

Δοκιμάστε μια εφαρμογή

Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές που σας βοηθούν να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε τοπικούς αγοραστές, όπως το Carousell, το LetGo και το OfferUp. Οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι να καταγράψουν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα έξοδα αποστολής. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone ή το tablet σας για να τραβήξετε φωτογραφίες της παλιάς συσκευής και να τα ανεβάσετε εύκολα στην προτιμώμενη εφαρμογή σας. Από την άλλη πλευρά, η σύσταση μιας συνάντησης με έναν ξένο, ο οποίος μπορεί να μην εμφανιστεί, δεν είναι τόσο βολικός όσο η απόρριψη ενός φακέλου στο γραμματοκιβώτιο. Όλα καταλήγουν στην προτίμηση. Μερικές από αυτές τις εφαρμογές προσφέρουν επίσης μια επιλογή παράδοσης.

06 του 06

Εξετάστε ένα εμπόριο

δημόσια εικόνα τομέα

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανταλλάξετε την παλιά συσκευή σας. Το Amazon διαθέτει ένα πρόγραμμα όπου μπορείτε να ανταλλάξετε παλιά προϊόντα για κάρτες δώρων. Οι περισσότεροι ασύρματοι μεταφορείς προσφέρουν κάποιο είδος εμπορικού προγράμματος, όπου μπορείτε να πάρετε μια έκπτωση σε ένα νέο smartphone ή μια πιστωτική κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα.

Ανεξάρτητα από το τι επιλέγετε, είναι πάντα καλό να δώσετε στην παλιά συσκευή σας ένα νέο σπίτι, αντί να το στείλετε στο χώρο υγειονομικής ταφής ή να το αφήσετε να μαλακώσει στο πίσω μέρος ενός συρταριού. Ευτυχισμένη πώληση!