Πώς να διεκδικήσετε τις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων iPhone

Τα διεθνή ταξίδια είναι συναρπαστικά, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, το διεθνές ταξίδι σας μπορεί να περιλαμβάνει χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων iPhone που προσθέτουν έως εκατοντάδες ή χιλιάδες επιπλέον μηνιαίους λογαριασμούς τηλεφώνου σας. Αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, όπως αποδεικνύουν οι πολλές ιστορίες φρίκης των δεδομένων iPhone που κυκλοφορούν σε αυτόν τον ιστότοπο.

Αλλά ακριβώς επειδή αυτές οι χρεώσεις εμφανίζονται στο λογαριασμό σας δεν σημαίνει ότι είστε κολλημένοι μαζί τους. Αυτές οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν να αμφισβητήσετε τις χρεώσεις και, εάν είστε επίμονες και τυχεροί, ίσως δεν πρέπει να τους πληρώσετε.

Τι προκαλεί μεγάλους λογαριασμούς περιαγωγής

Από προεπιλογή, τα μηνιαία σχέδια που αγοράζουν οι χρήστες iPhone για την πραγματοποίηση κλήσεων και τη χρήση δεδομένων στα τηλέφωνά τους προορίζονται μόνο για τη χώρα τους. Εκτός αν έχετε συγκεκριμένα ένα σχέδιο με διεθνή χαρακτηριστικά, η πραγματοποίηση κλήσεων ή η χρήση δεδομένων εκτός της χώρας προέλευσής σας δεν αποτελεί μέρος της μηνιαίας αμοιβής σας. Ως αποτέλεσμα, όταν μεταβαίνετε σε άλλη χώρα και αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας, βρίσκεστε αμέσως σε λειτουργία "περιαγωγής" (δηλαδή περιαγωγής εκτός της χώρας καταγωγής σας και εκτός του οικείου δικτύου σας). Οι εταιρείες τηλεφωνίας χρεώνουν υπερβολικές χρεώσεις για κλήσεις και δεδομένα ενώ βρίσκονται σε κατάσταση περιαγωγής - και αυτό προκαλεί τους συγκλονιστικά υψηλότακτους λογαριασμούς μετά από ταξίδια.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό; Βεβαιωθείτε ότι έχετε το διεθνές σχέδιο της AT & T

Πώς να καταπολεμήσετε τους λογαριασμούς περιαγωγής IPhone

Ένας ανώνυμος αναγνώστης παρείχε αυτές τις συμβουλές, τις οποίες βρήκα αρκετά ικανοποιητικές για να περάσω:

1) Δημιουργήστε μια σαφή και καθαρή λίστα με τις ακόλουθες πληροφορίες:

2) Συγκεντρώστε όλα τα έγγραφά σας για να υποστηρίξετε την παραπάνω λίστα, δηλαδή το αρχικό συμβόλαιο τηλεφώνου σας, το νομοσχέδιο που αμφισβητείτε κ.λπ.

3) Σε ένα άλλο φύλλο χαρτιού, γράψτε ακριβώς γιατί αμφισβητείτε τον λογαριασμό (δεν έχω τα χρήματα, δεν μπορώ να πληρώσω, είναι γελοίο, κλπ. ΔΕΝ είναι αποδεκτοί λόγοι). Αποδεκτοί λόγοι περιλαμβάνουν λανθασμένες χρεώσεις, παραπλανητικές πληροφορίες ή συμβουλές κ.λπ.

4) Καταγράψτε το σχέδιο επίθεσης. Για παράδειγμα, η εξυπηρέτηση πελατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. εάν αυτό αποτύχει να επικοινωνήσει με τους καταναλωτές / προστασία; εάν αποτύχει, αναζητήστε νομικές συμβουλές.

5) Γράψτε ένα σχέδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπεριλάβετε όλα τα σχετικά στοιχεία του λογαριασμού, το αμφισβητούμενο ποσό, τους λόγους για τους οποίους αμφισβητείτε και ποια ανάλυση επιθυμείτε.

Αναφέρετε τι βήμα θα πάρετε εάν διαπιστώσετε ότι η απάντησή τους δεν είναι ικανοποιητική. Μην απειλείτε, ενημερώστε. Για παράδειγμα, "έχω επικοινωνήσει με τις υποθέσεις καταναλωτών και εν αναμονή μιας απαράδεκτης απάντησης θα συνεχίσω το θέμα περαιτέρω". Επίσης, συμπεριλάβετε την παρακάτω γραμμή προς το τέλος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας: "Θα ήθελα να συνεχίσω όλη την αλληλογραφία που σχετίζεται με το θέμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να έχω ακριβές και πλήρες αρχείο των συνομιλιών μας".

6) Διαβάστε ξανά το σχέδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μην απειλείτε, χρησιμοποιείτε καταχρηστική ή ακατάλληλη γλώσσα. Πάρτε κάποιον άλλο για να το διαβάσετε και να δώσετε ανατροφοδότηση. Είναι ευγενικό, σταθερό και σαφές; Εξηγήσατε ακριβώς τι αμφισβητείτε και γιατί; Λέξεις όπως η παραπλανητική, εξωφρενική, αηδιασμένη είναι όλες οι ισχυρές και υποβλητικές λέξεις, τις συμπεριλάβετε αν είναι εφαρμόσιμες και κατάλληλες.

7) Στείλτε το email σας στο τμήμα παραπόνων και περιμένετε μια απάντηση. Αν καλέσουν, δηλώστε απλώς ότι δεν θα συζητήσετε το θέμα μέσω τηλεφώνου και ότι όλη η αλληλογραφία θα πρέπει να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως υποδεικνύεται. Εάν δεν έχετε λάβει απάντηση μετά από 5 εργάσιμες ημέρες, στείλτε ξανά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

8) Όταν οι απαντήσεις της εταιρείας αποφασίζουν αν η απάντησή τους είναι

  1. αποδεκτό και λογικό (πήρατε αυτό που ήθελε)
  2. απαράδεκτες αλλά εύλογες (σας έχουν προσφέρει μια αξιοπρεπή συμφωνία)
  3. απαράδεκτες και παράλογες (δεν θα διαπραγματευτούν).

Τώρα πρέπει να αποφασίσετε αν θα πάρετε μόνο το # 1 ή το # 1 και το # 2. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε πότε αξίζει να αποδεχθείτε. Μπορεί να μην υπάρχει τιμή, έχετε κατά νου, αλλά μια αρχή.

9) Αν δεν λάβετε ικανοποιητική απάντηση, ενημερώστε την εταιρεία για αυτό. Εξηγήστε γιατί δεν είναι αρκετά καλό και πάλι τους ενημερώστε ότι παίρνετε το θέμα σε υποθέσεις καταναλωτών. Τώρα καταθέστε μια καταγγελία μέσω του σώματος των καταναλωτών και παραλάβετε την από εκεί.

10) Τέλος, ζητήστε νομικές συμβουλές και ακολουθήστε τις. (Αρχή!)

Διατηρήστε αρχείο όλων (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε για την αρχή του. Θα χτυπήσετε μερικά οδοστρωμάτια, βασίζονται σε σας που παραιτούνται. Να είστε ήρεμοι, ευγενικοί και λογικοί.

Πολλές ευχαριστίες στον αναγνώστη που έστειλε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: 8 τρόποι για να βελτιώσετε τις οδικές μετακινήσεις σας με το iPhone και τις εφαρμογές

Τρόποι αποφυγής των χρεώσεων περιαγωγής δεδομένων

Ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί η αμφισβήτηση ενός λογαριασμού για την περιαγωγή δεδομένων είναι να αποφευχθεί η περιαγωγή στην πρώτη θέση. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πάρετε ένα διεθνές σχέδιο δεδομένων από την τηλεφωνική εταιρεία σας πριν φύγετε στο ταξίδι σας. Απλά επικοινωνήστε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας και μπορούν να σας βοηθήσουν.

Εναλλακτικά, για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποφυγής αυτών των λογαριασμών, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, διαβάστε 6 τρόπους αποφυγής μεγάλων λογαριασμών περιαγωγής δεδομένων iPhone .