Μάθετε να απενεργοποιείτε την αυτόματη επανεκκίνηση στα Windows XP

Απενεργοποιήστε την αυτόματη επανεκκίνηση για να αντιμετωπίσετε τα σφάλματα του συστήματος

Τα Windows XP είναι προγραμματισμένα από προεπιλογή για επανεκκίνηση αμέσως μετά από ένα σημαντικό σφάλμα, όπως αυτό που προκαλεί μια μπλε οθόνη του θανάτου (BSOD) . Αυτή η επανεκκίνηση γίνεται πολύ γρήγορα για να καταγράψει το μήνυμα σφάλματος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα όταν επανεμφανίζονται αρκετές επανεκκινήσεις διαδοχικά και πρέπει να δείτε τα μηνύματα σφάλματος για να επιλύσετε το πρόβλημα που προκαλεί τα σφάλματα.

Απενεργοποιήστε την Αυτόματη επανεκκίνηση στα Windows XP

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης για αποτυχίες συστήματος στα Windows XP.

  1. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου στα Windows XP κάνοντας αριστερό κλικ στο κουμπί Έναρξη , ακολουθούμενο από Ρυθμίσεις, και έπειτα επιλέγοντας Πίνακας Ελέγχου .
  2. Στο παράθυρο του πίνακα ελέγχου , ανοίξτε το Σύστημα .
    1. Σημείωση : Στα Microsoft Windows XP, ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του λειτουργικού σας συστήματος , ενδέχεται να μην εμφανιστεί το εικονίδιο του συστήματος. Για να διορθώσετε αυτό, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του Πίνακα Ελέγχου που λέει " Μετάβαση στην κλασική προβολή" .
  3. Στο παράθυρο " Ιδιότητες συστήματος" , κάντε κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους ".
  4. Εντοπίστε την περιοχή εκκίνησης και αποκατάστασης και κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις .
  5. Στο παράθυρο Έναρξη και αποκατάσταση που ανοίγει, εντοπίστε και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου δίπλα στην επιλογή Αυτόματη επανεκκίνηση .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Έναρξη και Ανάκτηση.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο "Ιδιότητες συστήματος".

Τώρα όταν ένα πρόβλημα προκαλεί ένα BSOD ή άλλο σημαντικό σφάλμα που σταματά το σύστημα, ο υπολογιστής δεν θα επανεκκινηθεί αυτόματα. Θα χρειαστεί μια μη αυτόματη επανεκκίνηση.