Τρόπος απενεργοποίησης της πρόληψης εκτέλεσης δεδομένων για Explorer.exe

Αποτροπή μηνυμάτων σφάλματος και προβλημάτων συστήματος

Η Πρόληψη εκτέλεσης δεδομένων (DEP) είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό που διατίθεται στους χρήστες των Windows XP με εγκατεστημένο τουλάχιστον το επίπεδο του Service Pack 2.

Καθώς δεν υποστηρίζει πλήρως το λογισμικό και το υλικό, υποστηρίζει πλήρως το DEP, μπορεί συχνά να είναι η αιτία ορισμένων ζητημάτων συστήματος και μηνυμάτων σφαλμάτων.

Για παράδειγμα, το σφάλμα ntdll.dll εμφανίζεται μερικές φορές όταν το explorer.exe, μια ζωτικής σημασίας διαδικασία των Windows, δυσκολεύεται να συνεργαστεί με το DEP. Αυτό ήταν ένα ζήτημα με μερικούς επεξεργαστές μάρκας AMD.

Πώς να απενεργοποιήσετε το DEP για την αποτροπή μηνυμάτων σφάλματος και προβλημάτων συστήματος

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να απενεργοποιήσετε το DEP για explorer.exe.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιδόσεις και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου , κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Σύστημα και μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  3. Κάτω από το πλαίσιο επιλογής ή επιλέξτε το εικονίδιο του πίνακα ελέγχου , κάντε κλικ στο σύνδεσμο System (Σύστημα) .
  4. Στο παράθυρο " Ιδιότητες συστήματος" , κάντε κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους ".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στην περιοχή Επιδόσεις της καρτέλας Για προχωρημένους . Αυτό είναι το πρώτο κουμπί Ρυθμίσεις.
  6. Στο παράθυρο Επιλογές επιδόσεων που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόληψη εκτέλεσης δεδομένων . Μόνο οι χρήστες των Windows XP με επίπεδο εξυπηρετητή 2 ή υψηλότερο θα βλέπουν αυτήν την καρτέλα.
  7. Στην καρτέλα " Πρόληψη εκτέλεσης δεδομένων ", επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση του DEP για όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες εκτός από αυτά που επιλέγω.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη ....
  9. Στο παράθυρο διαλόγου " Άνοιγμα " που προκύπτει, μεταβείτε στον κατάλογο C: \ Windows ή οτιδήποτε άλλο είναι εγκατεστημένο το Windows XP στο σύστημά σας και κάντε κλικ στο αρχείο explorer.exe από τη λίστα. Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε σε διάφορους φακέλους πριν φτάσετε στη λίστα αρχείων. Το Explorer.exe θα πρέπει να αναφέρεται ως ένα από τα πρώτα αρχεία στην αλφαβητική λίστα.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK στην προειδοποίηση προληπτικής εκτέλεσης δεδομένων που θα εμφανιστεί.
    1. Πίσω στην καρτέλα " Πρόληψη εκτέλεσης δεδομένων " στο παράθυρο " Επιλογές απόδοσης" , θα πρέπει να δείτε την Εξερεύνηση των Windows στη λίστα, δίπλα σε ένα πλαίσιο ελέγχου.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές απόδοσης .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν εμφανιστεί το παράθυρο Applet Control Panel Control Panel που σας προειδοποιεί ότι οι αλλαγές σας απαιτούν επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε το σύστημά σας για να διαπιστώσετε αν η απενεργοποίηση της πρόληψης εκτέλεσης δεδομένων για το explorer.exe επιλύει το ζήτημά σας.

Εάν η απενεργοποίηση του DEP για explorer.exe δεν λύσει το πρόβλημά σας, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις DEP σε κανονικό επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω βήματα, αλλά στο βήμα 7, επιλέξτε Ενεργοποίηση του DEP για κύριο κουμπί προγραμμάτων και υπηρεσιών μόνο για Windows .