Πώς να διορθώσετε τα λάθη Ntdll.dll

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα Ntdll.dll

Οι αιτίες των μηνυμάτων λάθους ntdll.dll μπορεί να διαφέρουν πολύ. Ωστόσο, τα περισσότερα λάθη ntdll.dll προκύπτουν από μια κατεστραμμένη ή κατεστραμμένη έκδοση του ίδιου του αρχείου DLL ntdll, από διεφθαρμένα προγράμματα οδήγησης υλικού ή από προβλήματα μεταξύ των Windows και άλλων προγραμμάτων.

Τα λάθη Ntdll.dll μπορεί μερικές φορές να σημαίνουν ότι ένα κομμάτι υλικού στον υπολογιστή σας δεν λειτουργεί σωστά, αλλά αυτό είναι σπάνιο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα λάθη ntdll.dll ενδέχεται να εμφανίζονται στον υπολογιστή σας. Μπορούν να προκληθούν από πολλά διαφορετικά πράγματα που έχουν ως αποτέλεσμα πολλά διαφορετικά μηνύματα σφάλματος, αλλά αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

STOP: 0xC0000221 άγνωστο σκληρό σφάλμα C: \ Winnt \ System32 \ Ntdll.dll STOP: C0000221 άγνωστο σκληρό σφάλμα \ SystemRoot \ System32 \ ntdll.dll AppName: [ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ] ModName: ntdll.dll [NAME NAME] NTDLL.DLL σε [ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ] Σφάλμα που προκλήθηκε στο ntdll.dll! NTDLL.DLL Σφάλμα! Μη εξαγόμενη εξαίρεση σε [ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ] (NTDLL.DLL)

Τα μηνύματα λάθους Ntdll.dll ενδέχεται να εμφανιστούν πριν ή μετά από τη χρήση ενός προγράμματος, όταν εκτελείται ένα πρόγραμμα, όταν εκκινούνται ή κλείνουν τα Windows ή ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης των Windows.

Τα μηνύματα λάθους Ntdll.dll μπορούν να εφαρμοστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα λογισμικού, οδηγό ή πρόσθετο που βασίζεται σε Windows σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από τα Windows NT μέχρι τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Πώς να διορθώσετε τα λάθη Ntdll.dll

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Το σφάλμα ntdll.dll που λαμβάνετε μπορεί να οφείλεται σε ένα προσωρινό ζήτημα και μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να επιλύσει τελείως το πρόβλημα.
  2. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα αν το λάθος ntdll.dll εμφανίζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.
    1. Εάν το πρόγραμμα λογισμικού έχει ενημερωμένες εκδόσεις ή service packs , εγκαταστήστε τα επίσης. Οι προγραμματιστές του λογισμικού ίσως έχουν εντοπίσει ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα που προκάλεσε το σφάλμα ntdll.dll και στη συνέχεια εξέδωσε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για αυτό.
    2. Σημείωση: Τα προγράμματα λογισμικού τρίτων που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας είναι σχεδόν πάντα η αιτία των σφαλμάτων ntdll.dll. Το υπόλοιπο αυτών των βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων επιλύει τα θέματα ntdll.dll μόνο σπάνια.
  3. Ελέγξτε το επίπεδο του Service Pack των Windows που εκτελείτε και, στη συνέχεια, ελέγξτε τον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft για να δείτε εάν υπάρχει πιο πρόσφατο Service Pack διαθέσιμο για εγκατάσταση. Ορισμένα ζητήματα που προκάλεσαν λάθη ntdll.dll έχουν διορθωθεί σε αυτά τα Service Pack από τη Microsoft.
    1. Ο ευκολότερος τρόπος για να ενημερώσετε τον υπολογιστή Windows με το νεότερο Service Pack και άλλα μπαλώματα είναι να χρησιμοποιήσετε το Windows Update . Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ελέγχου και εγκατάστασης ενημερώσεων των Windows αν χρειάζεστε βοήθεια.
  1. Απενεργοποιήστε επιλεκτικά τα πρόσθετα του Internet Explorer . Εάν το σφάλμα ntdll.dll εμφανίζεται κατά την εκκίνηση, την εκτέλεση ή το κλείσιμο του Internet Explorer, ένα πρόσθετο ενδέχεται να προκαλεί το πρόβλημα. Η απενεργοποίηση κάθε πρόσθετου, μία προς μία, θα καθορίσει ποιο πρόσθετο είναι ο ένοχος (αν υπάρχει).
    1. Σημείωση: Ως εναλλακτική λύση, αν υποτεθεί ότι το σφάλμα ntdll.dll είναι πραγματικά σχετικό με τον Internet Explorer, εγκαταστήστε και χρησιμοποιήστε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα περιήγησης όπως το Firefox.
  2. Μετονομάστε τη μεταβλητή συστήματος NLSPATH . Εάν το σύστημά σας των Windows δεν έχει αυτή τη μεταβλητή περιβάλλοντος , παραλείψτε αυτό το βήμα.
    1. Σημείωση: Αυτό είναι ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων μόνο για αυτό το ζήτημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει αυτή τη διαδρομή πίσω στο αρχικό της όνομα, αν αυτό δεν επιλύσει το ζήτημα ntdll.dll.
  3. Απενεργοποιήστε την Πρόληψη εκτέλεσης δεδομένων για Explorer.exe . Όπως και στο προηγούμενο βήμα, αυτό είναι για την αντιμετώπιση μόνο του προβλήματος ntdll.dll. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, επιστρέψτε τις ρυθμίσεις πρόληψης εκτέλεσης δεδομένων στις προηγούμενες ρυθμίσεις τους.
  4. Απενεργοποιήστε το UAC. Αυτή είναι μια λύση για κάποιες αιτίες των ζητημάτων ntdll.dll, αλλά θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μόνιμη λύση αν δεν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη είναι κάτι που σας ταιριάζει στον υπολογιστή σας.
  1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για οποιοδήποτε υλικό στον υπολογιστή σας, όπου είναι διαθέσιμα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης. Τα παρωχημένα προγράμματα οδήγησης προκαλούν μερικές φορές σφάλματα ntdll.dll.
  2. Ελέγξτε τη μνήμη σας για ζημιές . Εάν λαμβάνετε μηνύματα ntdll.dll, μια πιθανή αιτία μπορεί να είναι μια κακή μονάδα μνήμης στο σύστημά σας. Η δοκιμή της μνήμης σας είτε θα εντοπίσει κάποιο πρόβλημα είτε θα καθαρίσει τη RAM σας από οποιαδήποτε ευθύνη.
    1. Αντικαταστήστε τη μνήμη σας εάν αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας.
  3. Θα εμφανιστούν σφάλματα Ntdll.dll εάν έχετε μια μονάδα δίσκου Iomega Zip στο ίδιο καλώδιο IDE με το σκληρό δίσκο μέσα στον υπολογιστή σας. Αν ναι, μετακινήστε τη μονάδα Zip σε έναν ειδικό ελεγκτή IDE.
  4. Αντικαταστήστε το καλώδιο IDE που συνδέει τη μονάδα σκληρού δίσκου στη μητρική πλακέτα . Εάν αυτό το καλώδιο είναι κατεστραμμένο ή δεν λειτουργεί σωστά, ένα σύμπτωμα θα μπορούσε να είναι το λάθος ntdll.dll που βλέπετε.
  5. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Εάν μεμονωμένες επαναλήψεις λογισμικού δεν καταφέρουν να επιλύσουν το πρόβλημα, μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows θα αντικαταστήσει το αρχείο ntdll.dll.
  6. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Μια καθαρή εγκατάσταση θα αφαιρέσει πλήρως τα Windows από τον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει ξανά από την αρχή. Δεν συνιστώ αυτήν την επιλογή εκτός αν έχετε εξαντλήσει όλες τις προηγούμενες ιδέες αντιμετώπισης προβλημάτων και είστε βέβαιοι ότι το σφάλμα ntdll.dll δεν προκαλείται από ένα μόνο πρόγραμμα (βήμα # 2).
    1. Σημείωση: Εάν ένα μόνο πρόγραμμα ή plugin προκαλεί το σφάλμα ntdll.dll, η επανεγκατάσταση των Windows και, στη συνέχεια, η επανεγκατάσταση του ίδιου λογισμικού μπορεί να σας οδηγήσει πίσω στο ίδιο λάθος ntdll.dll.
  1. Εάν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής εγκατάστασης από το τελευταίο βήμα, θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα υλικού με το σκληρό σας δίσκο. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο.
    1. Αν ναι, αντικαταστήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου και στη συνέχεια εκτελέστε μια νέα εγκατάσταση των Windows .

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το ακριβές μήνυμα λάθους ntdll.dll που λαμβάνετε και ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να το επιλύσετε.

Αν δεν θέλετε να διορθώσετε μόνοι σας αυτό το πρόβλημα ntdll.dll, ακόμη και με βοήθεια, ανατρέξτε στο θέμα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.