Τι είναι ένα αρχείο FP7;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FP7

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FP7 είναι ένα αρχείο βάσης FileMaker Pro 7+. Το αρχείο περιέχει αρχεία σε μορφή πίνακα και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει γραφήματα και φόρμες.

Ο αριθμός μετά το ".FP" στην επέκταση αρχείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γενικός δείκτης της έκδοσης του FileMaker Pro που χρησιμοποιεί τη μορφή ως τον προεπιλεγμένο τύπο αρχείου. Επομένως, τα αρχεία FP7 δημιουργούνται από προεπιλογή στο FileMaker Pro έκδοση 7, αλλά υποστηρίζονται επίσης και στις εκδόσεις 8-11.

Τα αρχεία FMP χρησιμοποιήθηκαν με την πρώτη έκδοση του λογισμικού, οι εκδόσεις 5 και 6 χρησιμοποιούν αρχεία FP5 και το FileMaker Pro 12 και νεότερα χρησιμοποιούν τη μορφή FMP12 από προεπιλογή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FP7

Το FileMaker Pro μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί αρχεία FP7. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκδόσεις του προγράμματος που χρησιμοποιούν τα αρχεία FP7 ως προεπιλεγμένη μορφή αρχείου βάσης δεδομένων (π.χ. 7, 8, 9, 10 και 11), αλλά και νεότερες εκδόσεις.

Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι οι νεότερες εκδόσεις του FileMaker Pro δεν αποθηκεύονται στη μορφή FP7 από προεπιλογή και ίσως δεν είναι καθόλου, πράγμα που σημαίνει ότι αν ανοίξετε το αρχείο FP7 σε μία από αυτές τις εκδόσεις, το αρχείο μπορεί να είναι μόνο σε θέση να αποθηκευτούν στη νεότερη μορφή FMP12 ή να εξαχθούν σε διαφορετική μορφή (βλ. παρακάτω).

Εάν το αρχείο σας δεν χρησιμοποιείται με το FileMaker Pro, υπάρχει πιθανότητα να είναι απλά ένα αρχείο απλού κειμένου . Για να το επιβεβαιώσετε, ανοίξτε το αρχείο FP7 με το Σημειωματάριο (Notepad) ή με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου από τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου . Εάν μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα μέσα, τότε το αρχείο σας είναι απλά ένα αρχείο κειμένου.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε τίποτα με αυτόν τον τρόπο ή η πλειοψηφία του είναι μπερδεμένο κείμενο που δεν έχει πολλή νόημα, ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες μέσα στο χάος που περιγράφει τη μορφή που βρίσκεται το αρχείο σας. Δοκιμάστε εξετάζοντας μερικά από τα πρώτα γράμματα και / ή αριθμούς στην πρώτη γραμμή. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή και, τελικά, να βρείτε έναν συμβατό θεατή ή συντάκτη.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο FP7 αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία FP7, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FP7

Υπάρχουν πιθανώς δεν υπάρχουν πολλά, αν υπάρχουν, ειδικά εργαλεία μετατροπής αρχείων που μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο FP7 σε άλλη μορφή. Ωστόσο, το πρόγραμμα FileMaker Pro είναι πλήρως ικανό να μετατρέπει αρχεία FP7.

Εάν ανοίξετε το αρχείο FP7 σε μια νεότερη έκδοση του FileMaker Pro (νεότερη από v7-11), όπως η τρέχουσα έκδοση, και χρησιμοποιήστε την κανονική επιλογή του Αρχείου> Αποθήκευση μιας Αντιγραφής ως ... , μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο το αρχείο στην νεότερη μορφή FMP12.

Ωστόσο, μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο FP7 σε μορφή Excel ( XLSX ) ή σε αρχείο PDF με το στοιχείο μενού File> Save / Send Records As .

Μπορείτε επίσης να εξάγετε αρχεία από το αρχείο FP7 έτσι ώστε να υπάρχουν σε μορφή CSV , DBF , TAB, HTM ή XML , μεταξύ άλλων, μέσω της επιλογής File> Export Records ....