Ψηφιακή και παραδοσιακή διαδικασία προεκτύπωσης

01 από 07

Σχεδιασμός και προεπιλογή για εκδόσεις Desktop

Geber86 / Getty Images

Ενώ ο σχεδιασμός, η προετοιμασία εγγράφων, η προεκτύπωση και η εκτύπωση μπορούν να θεωρηθούν ξεχωριστές περιοχές, όλες είναι αλληλένδετες. Η προεπιλογή, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους ή ψηφιακή εκτύπωση, περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία λήψης ενός εγγράφου από μια ιδέα σε ένα τελικό προϊόν.

Αυτά τα πράγματα αρχίζουν μετά την λήψη των αποφάσεων σχεδιασμού και τελειώνει όταν το έγγραφο αγγίζει τον Τύπο, αλλά στην πράξη η διαδικασία γραφικού σχεδιασμού πρέπει να λαμβάνει υπόψη την παραδοσιακή ή ψηφιακή διαδικασία προεπεξεργασίας και τους περιορισμούς και τις μεθόδους εκτύπωσης για να είναι επιτυχής σχέδιο.

Για πολλούς από εμάς που δεν μπορούσαμε ποτέ να δουλέψουμε για εκδόσεις πριν από την έλευση της έκδοσης desktop, η ψηφιακή prepress μπορεί να είναι ο μόνος τύπος prepress που γνωρίζουμε ή καταλαβαίνουμε. Ωστόσο, πριν από τους εκτυπωτές PageMaker και laser , υπήρξε μια ολόκληρη άλλη βιομηχανία (και πολύ περισσότεροι άνθρωποι) που συμμετείχαν στο να πάρουν ένα βιβλίο ή ένα φυλλάδιο που δημοσιεύθηκε.

Για να κατανοήσετε τις διαφορές και τις ομοιότητες στις δύο διαδικασίες, είναι χρήσιμο να δείτε μια σύγκριση συμβατικών ή παραδοσιακών και ψηφιακών εργασιών προεπεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας σχεδιασμού. Μπορείτε να παρατηρήσετε αμέσως πόσες διαφορετικές θέσεις εργασίας ο σχεδιαστής αναλαμβάνει τώρα που το λογισμικό desktop publishing έχει αντικαταστήσει (ή ουσιαστικά άλλαξε) τη δουλειά του τυπογραφείου, της επικόλλησης επαγγελματία, του stripper και άλλων.

02 του 07

Σχέδιο

Εικόνες Σαββατοκύριακου Inc./Getty Images

Ένα άτομο ή μια ομάδα επιλέγει τη γενική εμφάνιση και την αίσθηση, τον σκοπό, τον προϋπολογισμό και τη μορφή της δημοσίευσης. Ο σχεδιαστής γραφικών μπορεί να συμμετάσχει ή όχι στη συνεννόηση. Ο σχεδιαστής στη συνέχεια λαμβάνει τις πληροφορίες και παρουσιάζει ακατέργαστα σκίτσα (γενικά πιο εκλεπτυσμένα από τα μικρά σκίτσα) για το έργο, τα οποία περιλαμβάνουν μετρήσεις για συγκεκριμένα στοιχεία και προδιαγραφές τύπου.

Ένα άτομο ή μια ομάδα επιλέγει τη γενική εμφάνιση και την αίσθηση, τον σκοπό, τον προϋπολογισμό και τη μορφή της δημοσίευσης. Ο σχεδιαστής γραφικών μπορεί να συμμετάσχει ή όχι στη συνεννόηση. Ο σχεδιαστής παίρνει στη συνέχεια τις πληροφορίες και έρχεται με τις ακατέργαστες αναπαραστάσεις που έγιναν στον υπολογιστή (μπορούν να κάνουν τα δικά τους μικρά σκίτσα αρχικά). Αυτές οι ακατέργαστες συνθέσεις μπορούν να χρησιμοποιούν εικονικά (greeked) κείμενο και σύμβολα με σύμβολο κράτησης θέσης. Πολλές εκδόσεις μπορούν να αποδειχθούν γρήγορα.

03 του 07

Τύπος

Cultura / Getty Images

Ο τυπογράφος λαμβάνει προδιαγραφές κειμένου και τύπου από τον σχεδιαστή. Η τυποποίηση που μπορεί να έχει γίνει με γραμμές μετάλλου έδωσε αργότερα τη μορφή σύνθεσης με μηχανή, όπως το Linotype. Ο τύπος πηγαίνει έπειτα στο άτομο επικόλλησης που το τοποθετεί σε ένα πάστα-επάνω πίνακα (μηχανικά) μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία της έκδοσης.

Ο σχεδιαστής έχει πλήρη έλεγχο πάνω στον τύπο - ψηφιακό τύπο - αλλάζοντας τον κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, ρυθμίζοντας τον στη σελίδα, καθορίζοντας την κορυφή , την παρακολούθηση, την πύκνωση κλπ. Κανένας τυπογράφος, χωρίς επικόλληση. Αυτό γίνεται σε ένα πρόγραμμα διάταξης σελίδας (επίσης γνωστό ως λογισμικό έκδοσης desktop ).

04 του 07

Εικόνες

Avalon_Studio / Getty Images

Οι εικόνες φωτογραφίζονται, περικοπώνουν, μεγεθύνονται ή μειώνονται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές φωτογραφικές διεργασίες. Τα κουτιά FPO (μόνο για τη θέση) τοποθετούνται στον πίνακα επικόλλησης όπου πρέπει να εμφανίζονται οι εικόνες.

Ο σχεδιαστής μπορεί να τραβήξει ψηφιακές εικόνες ή να σαρώνει σε εικόνες, να περικόψει εικόνες, να κλιμακώσει εικόνες και να βελτιώσει (συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης χρώματος) μια εικόνα πριν οι πραγματικές ψηφιακές εικόνες τοποθετηθούν στη δημοσίευση.

05 του 07

Προετοιμασία αρχείου

mihailomilovanovic / Getty Images

Αφού τοποθετηθούν κείμενα και κουτιά FPO πάνω στις επικαλυμμένες σανίδες, οι σελίδες γυρίστηκαν με κάμερα, και έγιναν αρνητικά. Ο απογυμνωτής λαμβάνει αυτά τα αρνητικά συν τα αρνητικά όλων των εικόνων που έχουν προηγουμένως αποκτηθεί και έχουν μέγεθος για να χωρέσουν στα πλαίσια FPO. Ο απογυμνωτής ελέγχει τα πάντα και στη συνέχεια τα συναρμολογεί όλα σε φύλλα ή επίπεδα. Αυτά τα διαμερίσματα στη συνέχεια επιβάλλονται - διατεταγμένα με τη σειρά με την οποία θα τυπωθούν ανάλογα με το πώς θα διπλωθούν, θα κοπούν και θα συναρμολογηθούν. Οι επιβαλλόμενες σελίδες γίνονται σε πλάκες από τις οποίες εκτυπώνεται η εκτύπωση σε χαρτί στον εκτυπωτή.

Ο σχεδιαστής τοποθετεί τα πάντα στη δημοσίευση από κείμενο σε εικόνες, αναδιατάσσοντας όπως είναι απαραίτητο. Η προετοιμασία αρχείων περιλαμβάνει είτε την προετοιμασία ενός ψηφιακού αρχείου (εξασφαλίζοντας ότι όλες οι ψηφιακές γραμματοσειρές και εικόνες είναι σωστές και παρέχονται μαζί με το ψηφιακό αρχείο είτε ενσωματώνονται ανάλογα με τις ανάγκες) ή εκτυπώνοντας μια σελίδα "έτοιμη για φωτογραφική μηχανή". Η προετοιμασία αρχείων μπορεί να περιλαμβάνει επιβολή , η οποία συχνά μπορεί να γίνει εντελώς στο λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της έκδοσης.

06 του 07

Μόνωση

Ήρωες εικόνες / Getty εικόνες

Μια πιθανώς χρονοβόρα διαδικασία όπου εκτυπώνονται οι σελίδες και επιμελείται προσεκτικά για σφάλματα, τα λάθη προσαρμογής μπορεί να συνεπάγονται τη δημιουργία νέων αρνητικών και την προσεκτική αντικατάσταση των "κακών" αντικειμένων στο πρωτότυπο, εξασφαλίζοντας ότι θα ευθυγραμμιστούν τέλεια. Οι νέες πλάκες δημιουργούνται και οι σελίδες εκτυπώνονται ξανά. Τα σφάλματα μπορούν να γλιστρήσουν σε πολλά στάδια, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που εργάζονται με μεμονωμένα στοιχεία της έκδοσης.

Επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εκτυπώσετε προσωρινά αντίγραφα ή αποδείξεις (για έναν επιτραπέζιο εκτυπωτή , για παράδειγμα) πολλά, πολλά λάθη μπορούν να πιαστούν με αυτόν τον τρόπο προτού η δημοσίευση φτάσει στο στάδιο της δημιουργίας αρνητικών, πλακών και τελικών εκτυπώσεων.

07 του 07

Εκτύπωση

Yuri_Arcurs / Getty Images

Η διαδικασία εκτύπωσης μεταφέρθηκε από την επιλογή Paste-up σε Film to Flats για να επιβληθεί (αν απαιτείται) η επιλογή Plates to Printing.

Η διαδικασία μπορεί να παραμείνει ίδια ή παρόμοια (έξοδος λέιζερ σε φιλμ σε πλάκες), αλλά είναι δυνατές και άλλες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου απευθείας από το ψηφιακό αρχείο ή απευθείας από ψηφιακό αρχείο σε πλάκα.