Μάθετε περισσότερα για το ιστορικό της έκδοσης του Desktop

Αρκετά γεγονότα από τα μέσα της δεκαετίας του '80, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του Aldus PageMaker (τώρα Adobe PageMaker), ξεκίνησαν στην εποχή της εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ήταν κυρίως η εισαγωγή τόσο του Apple LaserWriter, ενός desktop desktop εκτυπωτή , και του PageMaker για το Mac που ξεκίνησε την επανάσταση εκδοτικών εφαρμογών. Ο ιδρυτής της Aldus Corporation, Paul Brainerd, πιστώνεται γενικά με τη φράση "desktop publishing". Το 1985 ήταν πολύ καλό έτος.

Σύντομη χρονολογική σειρά

  1. 1984 - Το Apple Macintosh κάνει το ντεμπούτο του.
  2. 1984 - Η Hewlett-Packard εισάγει το LaserJet, τον πρώτο εκτυπωτή laser επιφάνειας εργασίας.
  3. 1985 - Η Adobe εισάγει τη PostScript, την τυπική γλώσσα περιγραφής της σελίδας (PDL) για την επαγγελματική στοιχειοθέτηση.
  4. 1985 - Η Aldus αναπτύσσει το PageMaker για Mac, την πρώτη εφαρμογή "desktop publishing".
  5. 1985 - Η Apple παράγει τον LaserWriter, τον πρώτο εκτυπωτή λέιζερ επιτραπέζιου υπολογιστή που περιέχει PostScript.
  6. 1987 - Εισαγωγή του PageMaker για την πλατφόρμα των Windows.
  7. 1990 - Η Microsoft εισάγει τα Windows 3.0.

Γρήγορη προώθηση προς το 2003 και πέρα. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε Hewlett-Packard LaserJets και Apple LaserWriters, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι εκτυπωτές και κατασκευαστές εκτυπωτών για να διαλέξετε επίσης. Το PostScript είναι στο επίπεδο 3 ενώ ο PageMaker βρίσκεται στην έκδοση 7, αλλά τώρα διατίθεται στο εμπόριο στον τομέα των επιχειρήσεων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν από την εισαγωγή και την αγορά της PageMaker από την Adobe, η QuarkXPress της Quark, Inc. ανέλαβε ως αγαπημένη εφαρμογή desktop publishing. Αλλά σήμερα το InDesign της Adobe φυτεύεται σταθερά στον επαγγελματικό τομέα και επιζητά πολλούς μετατροπείς και στις πλατφόρμες PC και Mac.

Ενώ το Macintosh εξακολουθεί να θεωρείται από κάποιον ως την πλατφόρμα επιλογής για επαγγελματική εκτύπωση desktop (που αλλάζει σιγά-σιγά), δεκάδες πακέτα εκδόσεων desktop και desktop για τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις χτύπησαν τα ράφια τη δεκαετία του 1990, εξυπηρετώντας τις αναπτυσσόμενες λεγεώνες χρηστών PC / Windows .

Οι πιο αξιοσημείωτες μεταξύ αυτών των χαμηλού κόστους επιλογών εκτύπωσης επιτραπέζιων υπολογιστών των Windows, η Microsoft Publisher και η Serif PagePlus συνεχίζουν να προσθέτουν χαρακτηριστικά που τους καθιστούν όλο και πιο βιώσιμα ως υποψήφιοι στις παραδοσιακές επαγγελματικές εφαρμογές. Η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών στον 21ο αιώνα έχει δει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την εκτύπωση σε επιτραπέζιους υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη που χρησιμοποιεί την εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών και το λογισμικό που χρησιμοποιείται, ακόμα και αν παραμείνουν πολλοί από τους αρχικούς παίκτες.