Πώς εξαντλείται η χρήση του γραφικού σχεδιασμού;

Όταν τα Στοιχεία εκτύπωσης εκτελούνται σκόπιμα εκτός λειτουργίας της σελίδας

Κατά την εκτύπωση, όταν οποιαδήποτε εικόνα ή στοιχείο σε μια σελίδα αγγίζει την άκρη της σελίδας, εκτείνεται πέρα ​​από το περιθώριο, αφήνοντας περιθώριο, λέγεται ότι αιμορραγεί. Μπορεί να αιμορραγεί ή να επεκταθεί από μία ή περισσότερες πλευρές. Οι φωτογραφίες, οι κανόνες, τα clip art και τα διακοσμητικά στοιχεία κειμένου μπορούν να αιμορραγούν όλη τη σελίδα.

Το Έξω Κόστος των Απωθειών

Η απόφαση να αιμορραγεί ένα στοιχείο από τη σελίδα είναι μια επιλογή σχεδιασμού. Ωστόσο, τα στοιχεία που αιμορραγούν τη σελίδα μπορεί να αυξήσουν το κόστος εκτύπωσης, επειδή ο εκτυπωτής πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα μεγαλύτερο μέγεθος χαρτιού για να καλύψει το επίδομα αιμορραγίας και, στη συνέχεια, πρέπει να χαλαρώσει το χαρτί σε μέγεθος μετά. Για να μειώσετε το κόστος, επανασχεδιάστε για να εξαλείψετε την αιμορραγία ή για να μειώσετε αρκετά το μέγεθος της σελίδας ώστε να ταιριάζει με το έργο σε ένα μικρότερο φύλλο χαρτιού, το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί πρόσθετη περιποίηση.

Παράδειγμα: Εάν το τελικό μέγεθος σελίδας είναι 8,5 x 11 ίντσες και συμπεριλαμβάνετε στοιχεία που αιμορραγούν από την άκρη του φύλλου, ο εκτυπωτής πρέπει να χρησιμοποιεί χαρτί μεγαλύτερο από 8,5 x 11 και στη συνέχεια να το προσαρμόζει σε μέγεθος μετά. Αυτό αυξάνει το κόστος του χαρτιού και της εργασίας για την επιπλέον περιποίηση.

Εφαρμογή σφαλμάτων στο Λογισμικό διάταξης σελίδας

Όταν εργάζεστε με αιμορραγίες στα ψηφιακά σας αρχεία, επεκτείνετε το στοιχείο που αιμορραγεί πέρα ​​από την άκρη του εγγράφου κατά 1/8 ίντσας. Το ποσό αυτό είναι επαρκές ακόμα και αν το χαρτί μετακινηθεί ελαφρά στον τύπο ή κατά τη διάρκεια της κοπής. Αν έχετε πολλά στοιχεία που αιμορραγούν, χρησιμοποιήστε οδηγούς μη εκτύπωσης που έχουν οριστεί σε απόσταση 1/8 ίντσας έξω από τις γραμμές περιποίησης για εύκολη τοποθέτηση.

Εάν το λογισμικό σας δεν σας επιτρέπει να αιμορραγείτε ένα στοιχείο εκτός της σελίδας, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο μέγεθος σελίδας και προσθέστε σημάδια περικοπής στο επιθυμητό μέγεθος τελειώματος του τελικού κομματιού.