Πώς να διορθώσετε σφάλματα STOP 0x0000000E

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την μπλε οθόνη 0xE του θανάτου

Το σφάλμα STOP 0x0000000E θα εμφανίζεται πάντα σε ένα μήνυμα STOP , το οποίο συνήθως ονομάζεται Μπλε Οθόνη Θανάτου (BSOD).

Ένα από τα παρακάτω σφάλματα ή ένας συνδυασμός και των δύο σφαλμάτων μπορεί να εμφανιστεί στο μήνυμα STOP:

Το σφάλμα STOP 0x0000000E μπορεί επίσης να συντομευτεί ως STOP 0xE αλλά ο πλήρης κωδικός STOP θα είναι πάντα αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα STOP μπλε οθόνης.

Εάν τα Windows είναι σε θέση να ξεκινήσουν μετά το σφάλμα STOP 0xE, μπορεί να σας ζητηθεί να ανακτήσετε τα Windows από ένα μη αναμενόμενο μήνυμα τερματισμού που εμφανίζει:

Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen
BCCode: e

Αιτία STOP 0x0000000E Λάθη

Τα σφάλματα STOP 0x0000000E πιθανότατα προκαλούνται από ζητήματα προγραμμάτων οδήγησης συσκευών ή συσκευών και συχνά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά την εγκατάσταση των Windows.

Εάν το STOP 0x0000000E δεν είναι ο ακριβής κωδικός STOP που βλέπετε ή το NO_USER_MODE_CONTEXT δεν είναι το ακριβές μήνυμα, ελέγξτε άλλους κωδικούς σφαλμάτων STOP και ανατρέξτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα STOP που βλέπετε.

Πώς να διορθώσετε σφάλματα STOP 0x0000000E

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το σφάλμα μπλε οθόνης STOP 0x0000000E μπορεί να είναι ένα σφάλμα και μόνο μια επανεκκίνηση είναι το μόνο που χρειάζεται.
  2. Δοκιμάστε τη μνήμη του υπολογιστή σας , ειδικά εάν βλέπετε το 0xE BSOD κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης των Windows. Αν κάποια από αυτές τις δοκιμές μνήμης αποτύχει, αντικαταστήστε τη μνήμη RAM του υπολογιστή σας πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο.
  3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για το υλικό που υποπτεύεστε ότι ενδέχεται να εμπλέκονται σε αυτό το ζήτημα ή ότι πρόσφατα έχετε ενημερώσει ή κάνατε αλλαγές. Για παράδειγμα, λέτε ότι το 0x0000000E BSOD εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγετε το Photoshop. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε πρώτα να ενημερώσετε τους οδηγούς της κάρτας οθόνης σας. Εάν εμφανιστεί το σφάλμα 0xE όταν ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, δοκιμάστε πρώτα να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου.
  4. Γράψτε έναν νέο τομέα εκκίνησης διαμερίσματος στο διαμέρισμα συστήματος των Windows . Ορισμένα BSODs 0xE οφείλονται στη διαφθορά του τομέα εκκίνησης του διαμερίσματος , ένα απαραίτητο μέρος της διαδικασίας εκκίνησης των Windows.
  5. Επαναδημιουργία του BCD των Windows . Μια άλλη αιτία 0x0000000E BSOD σφάλματα, ειδικά εκείνες που συμβαίνουν λίγο πριν ξεκινήσει τα Windows, είναι ένα κατεστραμμένο κατάστημα εκκίνησης Configuration Data (BCD).
  1. Εκτελέστε τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων STOP . Εάν κάποια από τις πιθανές λύσεις παραπάνω δεν διορθώνει το BSOD 0x0000000E, δοκιμάστε μερικά από αυτά τα γενικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αυτό ισχύει για ...

... οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στα Windows NT της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει το σφάλμα STOP 0x0000000E. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP , τα Windows 2000 και τα Windows NT.