4 δωρεάν προγράμματα δοκιμής μνήμης

Μια λίστα με τα καλύτερα εργαλεία δοκιμής μνήμης υπολογιστή (RAM)

Το λογισμικό δοκιμής μνήμης , συχνά αποκαλούμενο λογισμικό ελέγχου RAM, είναι προγράμματα που εκτελούν λεπτομερείς δοκιμές του συστήματος μνήμης του υπολογιστή σας.

Η μνήμη που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας είναι πολύ ευαίσθητη. Είναι πάντα καλή ιδέα να εκτελέσετε μια δοκιμή μνήμης σε πρόσφατα αγορασμένη μνήμη RAM για να ελέγξετε για σφάλματα. Φυσικά, μια δοκιμή μνήμης είναι πάντα σε τάξη αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με την υπάρχουσα μνήμη RAM.

Για παράδειγμα, εάν ο υπολογιστής σας δεν εκκινεί καθόλου ή αν επανεκκινήσει τυχαία, ίσως έχετε κάποια προβλήματα με τη μνήμη. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να ελέγξετε τη μνήμη αν τα προγράμματα συντρίβονται, ακούτε κωδικούς μπιπ κατά την επανεκκίνηση, βλέπετε μηνύματα σφάλματος όπως "παράνομη λειτουργία" ή αν παίρνετε BSODs - κάποια μπορεί να διαβάσουν "θανατηφόρα εξαίρεση" ή "διαχείριση μνήμης."

Σημείωση: Όλα τα προγράμματα δοκιμών μνήμης freeware που αναγράφονται λειτουργούν από έξω από τα Windows, πράγμα που σημαίνει ότι το καθένα θα λειτουργήσει ανεξάρτητα εάν διαθέτετε Windows (10, 8, 7, Vista, XP κ.λπ.), Linux ή οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα PC. Επίσης, να θυμάστε ότι ο όρος μνήμη εδώ σημαίνει RAM, όχι τον σκληρό δίσκο - δείτε αυτά τα εργαλεία ελέγχου σκληρών δίσκων για να ελέγξετε τον σκληρό σας δίσκο.

Σημαντικό: Αν οι δοκιμές μνήμης αποτύχουν, αντικαταστήστε αμέσως τη μνήμη . Το υλικό μνήμης στον υπολογιστή σας δεν είναι επισκευές και πρέπει να αντικατασταθεί αν αποτύχει.

01 από 04

MemTest86

MemTest86 v7.5.

Το Memtest86 είναι ένα πλήρως ελεύθερο, αυτόνομο και εξαιρετικά εύκολο στη χρήση πρόγραμμα λογισμικού δοκιμής μνήμης. Εάν έχετε μόνο χρόνο να δοκιμάσετε ένα εργαλείο δοκιμής μνήμης σε αυτή τη σελίδα, δοκιμάστε το MemTest86.

Απλά κατεβάστε την εικόνα ISO από την τοποθεσία του MemTest86 και εγγραφείτε σε δίσκο ή μονάδα flash . Μετά από αυτό, απλά εκκινήστε από το δίσκο ή τη μονάδα USB και είστε εκτός λειτουργίας.

Παρόλο που αυτή η δοκιμή RAM είναι δωρεάν, το PassMark πωλεί επίσης μια έκδοση Pro, αλλά αν δεν είστε προγραμματιστής υλικού, η δωρεάν λήψη και δωρεάν βασική υποστήριξη διαθέσιμη από εμένα και στον ιστότοπό της θα πρέπει να είναι αρκετή.

MemTest86 v7.5 Επανεξέταση & Δωρεάν Λήψη

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το MemTest86! Είναι το αγαπημένο μου εργαλείο για τη δοκιμή μνήμης RAM, χωρίς αμφιβολία.

Το MemTest86 δεν χρειάζεται ένα λειτουργικό σύστημα για να εκτελέσει μια δοκιμή μνήμης. Ωστόσο, απαιτεί ένα λειτουργικό σύστημα για να εγγράψει το πρόγραμμα σε μια συσκευή εκκίνησης. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε έκδοση των Windows, καθώς και με Mac ή Linux. Περισσότερο "

02 από 04

Διάγνωση μνήμης των Windows

Διάγνωση μνήμης των Windows.

Το Windows Memory Diagnostic είναι ένας ελεύθερος ελεγκτής μνήμης που παρέχεται από τη Microsoft. Πολύ παρόμοια με άλλα προγράμματα δοκιμής RAM, το Windows Memory Diagnostic εκτελεί μια σειρά εκτεταμένων δοκιμών για να προσδιορίσει τι, αν μη τι άλλο, είναι λάθος με τη μνήμη του υπολογιστή σας.

Απλώς κατεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε μια δισκέτα με bootable ή μια εικόνα ISO για εγγραφή σε δίσκο ή μονάδα flash .

Μετά την εκκίνηση από ό, τι κάνετε, το Windows Memory Diagnostic θα ξεκινήσει αυτόματα τη δοκιμή της μνήμης και θα επαναλάβει τις δοκιμές μέχρι να τις σταματήσετε.

Αν το πρώτο σετ δοκιμών δεν βρει λάθη, οι πιθανότητες είναι ότι η μνήμη RAM είναι καλή.

Διαγνωστική εξέταση μνήμης των Windows και δωρεάν λήψη

Σημαντικό: Δεν χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένα τα Windows (ή οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα ) για να χρησιμοποιήσετε τη Διαγνωστική μνήμης των Windows. Ωστόσο, χρειάζεστε πρόσβαση σε ένα για εγγραφή της εικόνας ISO στον δίσκο ή τη συσκευή USB. Περισσότερο "

03 του 04

Memtest86 +

Memtest86 +.

Το Memtest86 + είναι μια τροποποιημένη και προφανώς πιο ενημερωμένη έκδοση του αρχικού προγράμματος δοκιμής μνήμης Memtest86, με προφίλ στην πρώτη θέση # 1. Το Memtest86 + είναι επίσης εντελώς δωρεάν.

Θα πρότεινα να εκτελέσετε μια δοκιμή μνήμης με το Memtest86 + αν έχετε προβλήματα με τη δοκιμή Memtest86 RAM ή εάν το Memtest86 αναφέρει λάθη με τη μνήμη σας και θα θέλατε μια πολύ καλή δεύτερη γνώμη.

Το Memtest86 + διατίθεται σε μορφή ISO για εγγραφή σε δίσκο ή USB.

Μεταφορτώστε το Memtest86 + v5.01

Μπορεί να φανεί λίγο περίεργο το γεγονός ότι κατατάσσω το Memtest86 + ως το # 3 pick, αλλά επειδή είναι τόσο απίστευτα παρόμοιο με το Memtest86, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να δοκιμάσετε το Memtest86 ακολουθούμενο από WMD, το οποίο λειτουργεί διαφορετικά, παρέχοντας σας ένα πιο καλά στρογγυλεμένο σύνολο δοκιμές μνήμης.

Όπως και με το Memtest86, θα χρειαστείτε ένα λειτουργικό λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows, Mac ή Linux για να δημιουργήσετε το bootable δίσκο ή τη μονάδα flash, κάτι που μπορεί να γίνει σε διαφορετικό υπολογιστή από αυτόν που χρειάζεται δοκιμή. Περισσότερο "

04 του 04

DocMemory Diagnostic μνήμης

DocMemory Διάγνωση μνήμης v3.1.

Το DocMemory Memory Diagnostic είναι ένα ακόμα πρόγραμμα δοκιμής μνήμης υπολογιστή και λειτουργεί πολύ παρόμοια με τα άλλα προγράμματα που έχω αναφέρει παραπάνω.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα της χρήσης του DocMemory είναι ότι απαιτεί τη δημιουργία μιας δισκέτας εκκίνησης. Οι περισσότεροι υπολογιστές σήμερα δεν έχουν ούτε δισκέτες . Τα καλύτερα προγράμματα δοκιμής μνήμης (παραπάνω) χρησιμοποιούν bootable δίσκους όπως CD και DVD ή bootable USB drives, αντ 'αυτού.

Θα ήθελα να συστήσω τη χρήση του DocMemory Memory Diagnostic μόνο αν οι δοκιμαστές μνήμης που αναφέραμε παραπάνω δεν λειτουργούν για εσάς ή αν θέλετε ακόμα μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η μνήμη σας απέτυχε.

Από την άλλη πλευρά, αν ο υπολογιστής σας δεν είναι σε θέση να εκκινήσει έναν δίσκο ή μια μονάδα USB, κάτι που απαιτεί τα παραπάνω προγράμματα, το DocMemory Memory Diagnostic μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε.

Κατεβάστε DocMemory Memory Diagnostic v3.1 Beta

Σημείωση: Πρέπει να εγγραφείτε δωρεάν στο SimmTester και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας προτού μπορέσετε να φτάσετε στο σύνδεσμο λήψης. Αν αυτός ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί, δοκιμάστε αυτόν στο SysChat. Περισσότερο "