Ακουστικά Bluetooth: οδηγός αγοράς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ενός ακουστικού ή ενός ηχείου Bluetooth.

Το Bluetooth είναι μια ασύρματη τεχνολογία που επιτρέπει σε δύο συσκευές να μιλούν μεταξύ τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύζευξη οποιουδήποτε αριθμού μικροεφαρμογών, όπως πληκτρολόγιο και υπολογιστή, ή φωτογραφική μηχανή και εκτυπωτή φωτογραφιών. Μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις για Bluetooth, όμως, είναι να συνδέσετε ένα ασύρματο ακουστικό στο κινητό σας τηλέφωνο. Αυτά τα ακουστικά ονομάζονται "ακουστικά Bluetooth" και σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας χωρίς χέρια, το οποίο μπορεί να είναι ασφαλέστερο και πιο βολικό.

Αλλά δεν είναι όλα τα ακουστικά Bluetooth δημιουργήθηκαν ίσα. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε προτού να αγοράσετε ένα.

Αποκτήστε το Bluetooth σας

Πρώτον, θα χρειαστείτε κινητό τηλέφωνο ή smartphone με δυνατότητα Bluetooth. Τα περισσότερα από τα smartphones της ημέρας έχουν δυνατότητες Bluetooth, όπως και πολλά κινητά τηλέφωνα, αλλά μπορείτε να ελέγξετε την τεκμηρίωση του τηλεφώνου σας εάν είστε βέβαιοι. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση Bluetooth του τηλεφώνου για να την χρησιμοποιήσετε με ακουστικά. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να εντοπίσει και να συνδεθεί αυτόματα στα διαθέσιμα ακουστικά. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η χρήση του Bluetooth θα αποβάλει την μπαταρία του τηλεφώνου σας πολύ πιο γρήγορα από ό, τι όταν την απενεργοποιήσετε, οπότε σχεδιάστε ανάλογα.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα ακουστικό Bluetooth ή ένα μεγάφωνο για να συνδέσετε το τηλέφωνο. Τα ακουστικά Bluetooth διατίθενται σε δύο διαφορετικούς τύπους: μονοφωνικά (ή μονοφωνικά) και στερεοφωνικά. Τα ακουστικά τύπου Mono Bluetooth έχουν ένα ακουστικό και ένα μικρόφωνο και συνήθως λειτουργούν μόνο για κλήσεις. Ένα στερεοφωνικό ακουστικό Bluetooth (ή ακουστικά) έχει δύο ακουστικά και θα αναπαράγει μουσική καθώς και ραδιοφωνικές κλήσεις. Ορισμένα ακουστικά θα μεταδίδουν ακόμη και τις αναλυτικές οδηγίες που αναγγέλλονται από την εφαρμογή GPS του smartphone σας, αν έχετε.

Σημείωση: Δεν είναι όλα τα κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν Bluetooth περιλαμβάνουν υποστήριξη για στερεοφωνικό Bluetooth, το οποίο ονομάζεται επίσης A2DP. Εάν ενδιαφέρεστε να ακούτε μουσική σας ασύρματα, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει αυτή τη λειτουργία.

Βρείτε μια τέλεια εφαρμογή

Όταν εξετάζετε τι ακουστικά Bluetooth να αγοράσετε, να έχετε κατά νου ότι όλα τα ακουστικά δεν ταιριάζουν με τον ίδιο τρόπο. Τα ακουστικά Bluetooth τύπου mono έχουν τυπικά ένα αυτί που ταιριάζει στο αυτί σας, ενώ μερικά επίσης προσφέρουν ένα βρόχο ή ένα γάντζο αυτιού που ολισθαίνει πάνω από το πίσω μέρος του αυτιού σας για πιο ασφαλή εφαρμογή. Μπορεί να μην σας αρέσει η αίσθηση - ή το μέγεθος - του γάντζου αυτιού, όμως, οπότε σκεφτείτε να δοκιμάσετε τα ακουστικά πριν κάνετε μια αγορά. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού που προσφέρει μια ποικιλία ακουστικών και γάντζων αυτιών. αυτό σας επιτρέπει να αναμίξετε και να ταιριάξετε ώστε να μπορείτε να βρείτε μια άνετη εφαρμογή.

Τα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth μπορούν να είναι είτε ακουστικά στο αυτί που συνδέονται με ένα καλώδιο είτε κάποιο είδος βρόχου, ή μπορούν να είναι περισσότερο σαν τυπικά ακουστικά, με μεγαλύτερα μαξιλάρια που κάθονται πάνω από τα αυτιά σας. Και πάλι, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ακουστικό που ταιριάζει άνετα, καθώς δεν λειτουργούν όλα τα στυλ για όλους τους χρήστες.

Εάν σας ενδιαφέρει ένα μεγάφωνο Bluetooth, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση μιας άνετης προσαρμογής. Αλλά πρέπει να ανησυχείτε για την εξεύρεση ενός που ταιριάζει στο περιβάλλον σας. Μπορείτε να βρείτε ηχεία με ηχεία σχεδιασμένα να εργάζονται σε ένα γραφείο, το οποίο είναι ιδανικό για άτομα που χρησιμοποιούν συνήθως το κινητό τους τηλέφωνο στο σπίτι ή σε ένα γραφείο. Μπορείτε επίσης να βρείτε ηχεία Bluetooth για το αυτοκίνητό σας. Αυτά ταιριάζουν συνήθως στην προσωπίδα σας ή στο ταμπλό και σας επιτρέπουν να κάνετε κλήσεις χωρίς χέρια κατά την οδήγηση.

Όποια και αν είναι τα ακουστικά Bluetooth ή το μεγάφωνο που έχετε επιλέξει, να θυμάστε ότι αυτές οι ασύρματες συσκευές λειτουργούν με μπαταρίες. Έτσι, εξετάστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που δηλώνει ο πωλητής όταν κάνετε μια αγορά.

Συνδέομαι

Μόλις βρείτε το ακουστικό Bluetooth ή το μεγάφωνο, η συσκευή θα πρέπει να συνδεθεί αυτόματα με το κινητό ή το smartphone σας. Αλλά αν ψάχνετε για συμβουλές για το πώς να συνδεθείτε, αυτά τα μαθήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

- Πώς να συνδέσετε ένα ακουστικό Bluetooth σε ένα iPhone

- Πώς να συνδέσετε ένα ακουστικό Bluetooth σε ένα Palm Pre