Πώς να κόψετε τις φωτογραφίες

Μάθετε πώς να δημιουργείτε προσαρμοσμένες φωτογραφίες σε υπολογιστή, Mac ή smartphone

Η περικοπή φωτογραφιών - η κοπή τους σε ένα μέγεθος που προτιμάτε - μπορεί εύκολα να γίνει σε λίγα δευτερόλεπτα με ένα βασικό εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών. Είτε θέλετε να αποκόψετε περιττές οπτικές όψεις είτε να αλλάξετε το σχήμα ή την αναλογία όψης της φωτογραφίας, η περικοπή είναι ο τρόπος για να πετύχετε γρήγορα αποτελέσματα.

Παρακάτω, θα μάθετε πώς να περικόψετε φωτογραφίες σε υπολογιστή ή Mac χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών του υπολογιστή σας. Θα μάθετε επίσης πώς να περικόψετε φωτογραφίες σε μια κινητή συσκευή χρησιμοποιώντας μια δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών.

Είναι εύκολο, γρήγορο και στην πραγματικότητα πολύ διασκεδαστικό όταν το κολλήσετε.

01 από 05

Περικοπή μιας φωτογραφίας ως ορθογώνιο στον υπολογιστή σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Paint for Windows

Εάν είστε χρήστης υπολογιστή που εκτελείται σε Microsoft Windows , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα που ονομάζεται Microsoft Paint για να κάνετε την περικοπή σας. Μπορείτε να βρείτε το Paint κάτω από όλα τα προγράμματα με πρόσβαση στο μενού Έναρξη .

Για να ανοίξετε τη φωτογραφία σας στο Paint, επιλέξτε Αρχείο> Άνοιγμα και επιλέξτε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την περικοπή.

Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής περικοπής στο επάνω μενού, το οποίο προσδιορίζεται από το ορθογώνιο εικονίδιο περικοπής που έχει μια ετικέτα Επιλογή στο κάτω μέρος. Μόλις πατηθεί, θα πρέπει να μετατραπεί σε γαλάζιο χρώμα.

Τώρα, όταν μετακινείτε τον κέρσορα πάνω από τη φωτογραφία σας, μπορείτε να κάνετε κλικ, να κρατήσετε και να σύρετε έξω το ορθογώνιο περίγραμμα της περικοπής πάνω στη φωτογραφία σας. Όταν αφήσετε το ποντίκι σας, το περίγραμμα περικοπής θα παραμείνει εκεί και θα μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε γωνία ή στα μέσα σημεία (που σημειώνονται με τις λευκές τελείες) για να το επανατοποθετήσετε.

Αν θέλετε να αρχίσετε πάλι, απλώς κάντε κλικ οπουδήποτε στη φωτογραφία και το περίγραμμα καλλιέργειας θα εξαφανιστεί. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το περίγραμμα καλλιέργειας σας, κάντε κλικ στο κουμπί Περικοπή στο επάνω μενού για να ολοκληρώσετε την περικοπή.

02 του 05

Περικοπή μιας φωτογραφίας ως επιλογή ελεύθερης φόρμας στον υπολογιστή σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Paint for Windows

Ως εναλλακτική λύση στην ορθογώνια περικοπή, η Paint έχει επίσης τη δυνατότητα επιλογής καλλιεργειών ελεύθερης μορφής. Αν λοιπόν θέλετε να τραβήξετε ολόκληρο το φόντο της φωτογραφίας στο παραπάνω παράδειγμα, θα μπορούσατε να εντοπίσετε σιγά-σιγά το χέρι και το λουλούδι χρησιμοποιώντας την επιλογή καλλιέργειας ελεύθερης μορφής για να το κάνετε.

Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή καλλιέργειας ελεύθερης μορφής, κάντε κλικ στο βέλος κάτω από την επιλογή Επιλογή ετικέτας στο κουμπί περικοπής στο επάνω μενού. Από το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ελεύθερη φόρμα .

Κάντε κλικ οπουδήποτε στη φωτογραφία όπου θέλετε να ξεκινήσετε την επιλογή ελεύθερης φόρμας και κρατήστε την κατά την παρακολούθηση γύρω από την περιοχή που θέλετε να κρατήσετε. Μόλις το επαναφέρετε στο σημείο εκκίνησης (ή απλά αφήστε το), θα εμφανιστεί το περίγραμμα της περικοπής.

Κάντε κλικ στο κουμπί περικοπής για να ολοκληρώσετε την επιλογή καλλιέργειας ελεύθερης μορφής και η περιοχή της φωτογραφίας εκτός του περιγράμματος της καλλιέργειας θα εξαφανιστεί.

Συμβουλή # 1: Αν προτιμάτε να περικόψετε την περιοχή της φωτογραφίας που θέλετε να απαλλαγείτε, η οποία μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη σε μερικές περιπτώσεις, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Invert selection από το αναπτυσσόμενο μενού όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Freeform επιλογή και να σχεδιάσετε το περίγραμμα της καλλιέργειας σας.

Συμβουλή # 2: Για να απαλλαγείτε από τον λευκό χώρο γύρω από την περικομμένη περιοχή της φωτογραφίας, κάντε κλικ στην επιλογή Διαφανής επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού όταν κάνετε κλικ στην Επιλογή ελεύθερης φόρμας και σχεδιάστε το περίγραμμά σας.

03 του 05

Περικοπή μιας φωτογραφίας ως ορθογώνιο στο Mac σας

Στιγμιότυπο από φωτογραφίες για Mac

Αν είστε χρήστης Mac, θα έχετε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Φωτογραφίες εγκατεστημένο στο μηχάνημά σας που σας επιτρέπει να κάνετε την περικοπή σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Εφαρμογές στο κάτω μενού, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Φωτογραφίες .

Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Εισαγωγή για να επιλέξετε μια φωτογραφία από άλλον φάκελο σε Φωτογραφίες, εάν χρειάζεται, ή απλά κάντε διπλό κλικ σε μια υπάρχουσα φωτογραφία για να την ανοίξετε.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χαρτοφύλακα στο επάνω μέρος του φυλλομετρητή φωτογραφιών για να εμφανιστεί το μενού των επιλογών επεξεργασίας. Βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο καλλιέργειας που βρίσκεται στα αριστερά των επιλογών επεξεργασίας έχει οριστεί ως τετράγωνο / ορθογώνιο. (Εάν δεν είναι, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του εικονιδίου περικοπής για να επιλέξετε ορθογώνια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού.)

Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το οπουδήποτε στη φωτογραφία. Σύρετε το για να δείτε το περίγραμμα περικοπής.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε μια αναμονή ή εναλλακτικά να αφήσετε την αναμονή του κέρσορα σας. Το περίγραμμα καλλιέργειας θα εξακολουθεί να υπάρχει και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κάνετε κλικ και να σύρετε οποιαδήποτε από τις μπλε κουκίδες που εμφανίζονται στις πλευρές και στις γωνίες για να προσαρμόσετε τα μήκη τους.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το περίγραμμα περικοπής σας, κάντε κλικ στο κουμπί Περικοπή στο επάνω μενού για να περικόψετε τη φωτογραφία.

04 του 05

Περικοπή μιας φωτογραφίας σε έναν κύκλο στο Mac σας

Στιγμιότυπο από φωτογραφίες για Mac

Οι φωτογραφίες δεν σας επιτρέπουν να περικόψετε μια φωτογραφία ως επιλογή ελεύθερης φόρμας, όπως η Paint, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να περικόψετε τις φωτογραφίες ως κύκλους ή ωοειδή. Είναι εύκολο να το κάνετε αυτό με μια μικρή αλλαγή στις οδηγίες που δίνονται παραπάνω.

Με την ανοιχτή φωτογραφία σας στις Φωτογραφίες, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του εικονιδίου περικοπής για να επιλέξετε την Ελλειπτική Επιλογή . Το εικονίδιο καλλιέργειας πρέπει να αλλάξει σε κύκλο.

Τώρα όταν πηγαίνετε να περικόψετε τη φωτογραφία σας κάνοντας κλικ, κρατώντας και σύροντας τον κέρσορα πάνω από τη φωτογραφία, θα δείτε ένα περίγραμμα καλλιέργειας σε κυκλική μορφή. Ακριβώς όπως και η ορθογώνια επιλογή, μπορείτε να αφήσετε τον κέρσορα σας και να κάνετε κλικ στις μπλε κουκίδες για να σύρετε το περιθώριο καλλιέργειας έτσι ώστε να έχετε την τέλεια εφαρμογή.

Θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Περικοπή στο επάνω μενού όταν τελειώσετε.

05 του 05

Περικοπή μιας φωτογραφίας στη συσκευή σας iOS ή Android

Στιγμιότυπα οθόνης του Adobe Photoshop Express για iOS

Για να αφαιρέσετε φωτογραφίες από την κινητή συσκευή σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αμέτρητες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών, αλλά για λόγους απλούστερης λειτουργίας θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Photoshop Express της Adobe. Είναι δωρεάν για λήψη και χρήση σε συσκευές iOS , Android και Windows και όχι - δεν χρειάζεται να έχετε αναγνωριστικό Adobe για να το χρησιμοποιήσετε.

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή και την ανοίξετε, θα σας ζητηθεί να της δοθεί η άδεια πρόσβασης στις φωτογραφίες σας. Αφού κάνετε, η εφαρμογή θα σας δείξει όλες τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει στη συσκευή σας.

Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να περικόψετε και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο περικοπής στο κάτω μενού. Ένα πλαίσιο περικοπής θα εμφανιστεί πάνω από τη φωτογραφία και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να σύρετε το περίγραμμα περικοπής γύρω από την περιοχή της φωτογραφίας που θέλετε να περικόψετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικά πλαίσια καλλιέργειας για συγκεκριμένες αναλογίες πτυχών που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες θέσεις κοινωνικών μέσων. Αυτά περιλαμβάνουν αυτά που ταιριάζουν με τις φωτογραφίες του προφίλ του Facebook , τις φωτογραφίες του Instagram, τις φωτογραφίες post στο Twitter και άλλα.

Όταν τελειώσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε την καλλιέργεια απλά μεταβαίνοντας στο επόμενο βήμα χρησιμοποιώντας τις άλλες επιλογές μενού στο κάτω μέρος και στην κορυφή της οθόνης. Εάν η περικοπή είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, απλώς αγγίξτε το κουμπί αποθήκευσης (σημειωμένο με το τετράγωνο με το βέλος μέσα σε αυτό) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να το αποθηκεύσετε στη συσκευή σας ή να το ανοίξετε / κοινοποιήσετε σε άλλη εφαρμογή.