Οι καλύτερες λειτουργίες των Windows 10 για τους χρήστες υπολογιστών και φορητών υπολογιστών

Γιατί πρέπει να αναβαθμίσετε το φορητό υπολογιστή σας ή το 2-σε-1 στα Windows 10

Τα Windows 10 βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία των Windows 8, με λειτουργίες που θα πρέπει να προσελκύσουν τους χρήστες laptop και εκείνους με tablet PC. Ακολουθούν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να σας πείσουν να κάνετε αναβάθμιση τώρα.

01 του 06

Οι Εφαρμογές Store των Windows λειτουργούν στην επιφάνεια εργασίας

Microsoft

Οι εφαρμογές των Windows Store, οι οποίες στο παρελθόν ονομάζονταν εφαρμογές Metro, δεν υποβάλλονται πλέον σε διαφορετική διασύνδεση χρήστη που βασίζεται σε tablet. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε αυτές τις εφαρμογές φιλικές προς το χρήστη σε όλες τις λειτουργίες, στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή στο tablet, δίπλα-δίπλα με τα άλλα προγράμματα. Με άλλα λόγια, τα Windows 10 ξεφορτώνουν την προηγούμενη αμηχανία των εφαρμογών των Windows Store, για να γίνουν πιο ελκυστικά για περισσότερους χρήστες, επιτρέποντάς σας να τα εκτελέσετε σε οποιαδήποτε λειτουργία οθόνης.

02 του 06

Εκτελέστε εφαρμογές για κινητά στα Windows 10

Microsoft

Επιπλέον, τα Windows 10 μπορούν να εκτελούν εφαρμογές "καθολικές εφαρμογές", οι οποίες λειτουργούν σε κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Windows Phone και Android και iOS. Αν και εξαρτάται από τους προγραμματιστές που εκμεταλλεύονται αυτή τη λειτουργία για να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στην πλατφόρμα καθολικών εφαρμογών, θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερη αποσύνδεση μεταξύ κινητού και επιφάνειας εργασίας. Εκτελέστε τις αγαπημένες σας εφαρμογές για κινητά στα Windows.

03 του 06

Μιλήστε στον υπολογιστή σας

Microsoft

Η Microsoft συμπεριλαμβάνει τον ψηφιακό της βοηθό Cortana στα Windows 10. Έτσι, όπως μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις, κάντε μια γρήγορη αναζήτηση ή λάβετε την πρόγνωση καιρού με τη φωνή σας στο Windows Phone με την Cortana (ή με το Siri στο iPhone ή το Google Now στο Android ), μπορείτε να λάβετε αυτή τη βοήθεια ελεγχόμενης φωνής από τον υπολογιστή σας.

04 του 06

Σχεδιάστε σε ιστότοπους

Microsoft

Εάν διαθέτετε υπολογιστή με οθόνη αφής (ή ακόμα καλύτερα, φορητό υπολογιστή με Windows με γραφίδα ή tablet PC), το νέο ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, Microsoft Edge, θα αξιοποιήσει τη λειτουργία του υπολογιστή σας, ώστε η εργασία με τις ιστοσελίδες να είναι ακόμα καλύτερη. Εκτός από τις προβολές χωρίς τη διάσπαση της προσοχής και τις λειτουργίες λίστας ανάγνωσης, μπορείτε να σχεδιάσετε ή να γράψετε απευθείας σε ιστοσελίδες και να μοιραστείτε αυτές τις βαθμολογήσεις με άλλους.

05 του 06

Μεταβείτε στην προβολή του Tablet

Microsoft

Το Windows 10 Continuum είναι μια νέα δυνατότητα που βασικά μπορεί να αλλάξει αυτόματα από προβολή επιφάνειας εργασίας σε tablet, αν έχετε έναν υπολογιστή 2 σε 1, όπως το Microsoft Surface. Όταν αποσυνδέετε την οθόνη δισκίου από το πληκτρολόγιο, τα Windows θα σας ρωτήσουν αν θέλετε να μεταβείτε στην προβολή δισκίων, η οποία παρέχει μια διεπαφή βελτιστοποιημένη με άγγιγμα, με μεγαλύτερα μενού και γραμμές εργασιών και ότι η οθόνη μενού Έναρξη θέλει τους ανθρώπους να μισούν. Η κατάσταση λειτουργίας tablet εξακολουθεί να είναι καλύτερη για λήψη και μπορείτε επίσης να μεταβείτε με μη αυτόματο τρόπο στη λειτουργία tablet από το νέο εικονίδιο του Κέντρου δράσης των Windows 10 στη γραμμή εργασιών. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ανακοινώθηκαν στο 2015 Build Conference της Microsoft, καθώς η εταιρεία τόνισε την ενσωμάτωση των Windows 10 και την ομαλή εναλλαγή μεταξύ επιφάνειας εργασίας και λειτουργίας tablet.

06 του 06

Αποκτήστε περισσότερο χρήσιμο χώρο εργασίας

Microsoft

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για την εργασία σε φορητό υπολογιστή ή tablet PC είναι η αντιμετώπιση της (συνήθως μικρής), περιορισμένης οθόνης ακινήτων. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ανοιχτά παράθυρα πολλαπλών προγραμμάτων όλη την ημέρα και η εναλλαγή μεταξύ τους μπορεί να είναι όχι μόνο δυσκίνητη αλλά και χρονοβόρα. Έτσι τα Windows 10 ενσωματώνουν εικονικούς υπολογιστές. Αυτά σας επιτρέπουν να οργανώνετε τις εφαρμογές σε διαφορετικές προβολές επιφάνειας εργασίας (π.χ. εφαρμογές για εργασία έργου σε μια επιφάνεια εργασίας, εφαρμογές για κοινωνικά μέσα σε άλλο και εφαρμογές για προσωπικά έργα σε μια άλλη εικονική επιφάνεια εργασίας). Για να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πρόσθετους χώρους εργασίας και να μετακινήσετε εφαρμογές μεταξύ εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών, επιλέξτε την προβολή εργασιών από τη γραμμή εργασιών και σύρετε την εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας στην οποία θέλετε να εμφανίζεται. Παρόλο που οι εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές δεν είναι καινούργιοι (και το OS X το έχει επίσης) αυτό είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό παραγωγικότητας. Η προβολή εργασιών σας βοηθά επίσης να δείτε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας ταυτόχρονα.