Πώς να πάρετε καλύτερες φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος με ένα iPhone

Πολλοί από εμάς αιχμαλωτίζονται από την ομορφιά ενός ηλιοβασιλέματος. Πόσο συχνά οδηγούμε από το σπίτι, όχι σε ένα μέρος όπου μπορούμε να φύγουμε ή αφήσαμε τη "μεγάλη κάμερα" στο σπίτι. Ευτυχώς, το iPhone είναι μια ισχυρή κάμερα και με πολλές ισχυρές εφαρμογές διαθέσιμες για να βελτιώσουμε τη λήψη και την επεξεργασία μας, μπορούμε να τραβήξουμε καταπληκτικές φωτογραφίες και να διατηρήσουμε αυτές τις στιγμές για πάντα! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών ηλιοβασιλέματος.

01 από 04

Βεβαιωθείτε ότι ο ορίζοντας σας είναι επίπεδος

Paul Marsh

Πολλές φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος που δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν ένα κοινό θέμα που είναι σχετικά εύκολο να διορθωθούν: Γραμμές οριζοντίου ορίζοντα. Είναι καλύτερο να τραβήξετε πρώτα το επίπεδο φωτογραφιών. Πολλές εφαρμογές κάμερας διαθέτουν διακόπτη εναλλαγής γραμμών δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης εφαρμογής φωτογραφικής μηχανής. Στο μενού "Φωτογραφίες & Κάμερα" στις ρυθμίσεις του iPhone σας, μπορείτε να βρείτε την εναλλαγή "πλέγμα". Αυτό θα επικαλύψει ένα πλέγμα κανόνων τρίτων στην οθόνη σας όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα. Όταν φωτογραφίζετε, απλά προσέξτε τις γραμμές του ορίζοντα της σκηνής σας και κρατήστε τους απέναντι στις γραμμές του πλέγματος.

Για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη τραβήξει και που μπορεί να είναι στραβές, οι περισσότερες εφαρμογές φωτογραφιών έχουν μια "ίσιωμα" προσαρμογή. Περιλαμβάνεται στις λειτουργίες επεξεργασίας της ενσωματωμένης εφαρμογής iOS Photos. Για να το χρησιμοποιήσετε, πατήστε "Επεξεργασία" κατά την προβολή της φωτογραφίας στο ρολό της μηχανής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εργαλείο περικοπής. Εδώ μπορείτε να σπρώξετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στην κλίμακα γωνίας και ένα πλέγμα θα επικαλυφθεί επάνω στην εικόνα σας. Αυτό το πλέγμα θα σας βοηθήσει να ισιώσετε οποιεσδήποτε γραμμές ορίζοντα στην εικόνα σας.

Η διατήρηση των γραμμών ορίζοντός σας κατ 'ευθείαν στην πρώτη θέση σας επιτρέπει να έχετε το καλύτερο της σύνθεσης σας χωρίς να έχετε σημαντικά τμήματα της εικόνας ακούσια αφαιρεθεί όταν επεξεργαστείτε τη φωτογραφία για να την ισιώσετε. Διατηρεί επίσης την εικόνα σας ισορροπημένη και πιο ευχάριστη στο μάτι.

02 από 04

Shoot για επεξεργασία

Paul Marsh

Ενώ αυτό είναι το 2015 και η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, καμία φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να συλλάβει τι βλέπει το μάτι. Όταν φωτογραφίζουμε φωτογραφίες, πρέπει να κάνουμε επιλογές. Ακόμα και πίσω στις μέρες του κινηματογράφου, το σκοτεινό δωμάτιο σχεδίαζε το μοντάζ. Ο Ansel Adams είπε ότι το αρνητικό είναι το σκορ και η εκτύπωση είναι η απόδοση. Όταν το App Store έγινε διαθέσιμο και οι εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών άρχισαν να φτάνουν στις τσέπες μας, το iPhone έγινε η πρώτη συσκευή που σας επέτρεψε να φωτογραφίζετε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε τη φωτογραφία χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζετε φωτογραφίες από μια κάρτα μνήμης σε έναν υπολογιστή. Πολλά χρόνια αργότερα, το App Store είναι γεμάτο από ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το SnapSeed, το Filterstorm και τώρα υπάρχει ακόμα και μια έκδοση του Photoshop για iPhone.

Ενώ τα ηλιοβασιλέματα συχνά δεν χρειάζονται επεξεργασία, μερικές φορές βοηθάει να προγραμματίσετε λίγο επεξεργασίες ακόμα και πριν φωτογραφίσετε. Όταν φωτογραφίζετε ηλιοβασιλέματα, συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να καταγράψετε λεπτομέρειες στα σύννεφα - αν δεν είστε προσεκτικοί τι επιλέγετε όταν εκθέτετε την εικόνα. Πολλές εφαρμογές όπως το Camera +, ProCamera και ProCam 2 (η προτιμώμενη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής μου) σας επιτρέπουν να διαχωρίζετε την εστίαση από την έκθεση, ώστε να μπορείτε να αγγίξετε ένα μέρος της σκηνής για να εστιάσετε και ένα άλλο για να ορίσετε την έκθεση. Αλλά ακόμα και η βασική εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής σάς επιτρέπει να πατήσετε το μέρος της εικόνας που θέλετε να εκθέσετε. Εάν ορίσετε την έκθεση στην φωτεινή περιοχή του ουρανού, οι πιο σκούρες περιοχές γύρω σας συχνά σβήνουν εντελώς. Εάν επιλέξετε ένα σκοτεινό μέρος της εικόνας, τότε ο ουρανός σας θα ξεπλύνει. Το τέχνασμα είναι να επιλέξετε κάτι κοντά στη μέση και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας για να κάνετε τα χρώματα και την αντίθεση πραγματικά pop. Εάν πρέπει να επιλέξετε, τότε στοχεύστε στον ουρανό - εκθέστε τον ουρανό και επεξεργαστείτε τις σκιές.

Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι μια σημαντική διαδικασία και μια μεγάλη διαδρομή προς εξερεύνηση. Υπάρχουν πολλοί ασκοί για τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφιών και αυτό είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής αυτού του άρθρου. Για να ξεκινήσετε, ωστόσο, υπάρχουν 11 δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας για iPhone και Android: εδώ. Βρίσκω τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας το Snapseed πολύ για φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος - μου αρέσει να χρησιμοποιώ προσεκτικά το φίλτρο δράματος για να βελτιώσω πραγματικά την αντίθεση και τις υφές στο φως του ηλιοβασιλέματος ειδικά. Είναι συχνά η μόνη προσαρμογή / επεξεργασία που κάνω σε μια εικόνα ηλιοβασιλέματος. Επίσης, θα ήθελα να διερευνήσω τις φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος σε μαύρο και άσπρο. Ένας μονόχρωμος ουρανός μπορεί να είναι εξίσου δραματικός με ένα χρώμα. Επίσης, εξερευνήστε εφαρμογές όπως το Rays & SlowShutterCam κατά το ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος σκηνής είναι πάντα διασκεδαστικός για να παίξετε με τους ακτίνες, και αν βρίσκεστε κοντά στο νερό, το SlowShutterCam μπορεί να σας δώσει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με μια μεγάλη έκθεση σε μια πιο εξελιγμένη κάμερα. Το φαινόμενο μαλάκωμα μπορεί να είναι πραγματικά ωραίο κατά το ηλιοβασίλεμα και μπορεί να δώσει την εικόνα σας μια ωραία ζωγραφική αίσθηση

03 του 04

Δοκιμάστε HDR

Paul Marsh

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να καταγράψει τι βλέπει το μάτι. Μπορείτε να καταγράψετε και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες για να το αντισταθμίσετε, αλλά μια κοινή μέθοδος για την επέκταση του εύρους τόνων σε μια εικόνα είναι να συνδυάσετε δύο ή περισσότερες εικόνες σε μια διαδικασία που ονομάζεται "High Dynamic Range" ή HDR. Με απλά λόγια, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει το συνδυασμό μιας εικόνας που εκτίθεται για τις σκιές με μια εικόνα που εκτίθεται για τα highlights σε μία εικόνα και με τις δύο περιοχές κατάλληλα εκτεθειμένες. Μερικές φορές τα αποτελέσματα είναι πολύ αφύσικα αναζητούν και αναστρέφουν, αλλά γίνεται σωστά, μερικές φορές δεν μπορείτε να πείτε ακόμη ότι η διαδικασία HDR χρησιμοποιήθηκε. Πολλές εφαρμογές φωτογραφικών μηχανών iPhone, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης κάμερας, έχουν λειτουργία HDR. Αυτή η λειτουργία μπορεί να δώσει καλύτερες εικόνες ηλιοβασιλέματος από την κανονική λειτουργία. Για καλύτερα αποτελέσματα, όμως, μια εξειδικευμένη εφαρμογή HDR, όπως η ProHDR, η TrueHDR ή αρκετές άλλες, σας δίνουν τον πιο δυνατό έλεγχο. Μπορείτε είτε να τραβήξετε τη φωτογραφία HDR μέσα από την εφαρμογή είτε να τραβήξετε μια σκοτεινή φωτογραφία και μια φωτεινή φωτογραφία και να τις συγχωνεύσετε με το χέρι στην εφαρμογή HDR.

Ενώ οι σιλουέτες ηλιοβασιλέματος μπορούν να είναι ωραίες και ευχάριστες, μερικές φορές οι λεπτομέρειες στις σκοτεινές περιοχές μπορούν να προσφέρουν ένα ωραίο πλαίσιο. Το HDR σας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίσετε τόσο το χρώμα όσο και τις λεπτομέρειες στον ουρανό ΚΑΙ τις λεπτομέρειες στις σκοτεινές περιοχές σκιάς. Αφού συνδυάζετε δύο ή περισσότερες εικόνες για να δημιουργήσετε μια φωτογραφία HDR, ένα τρίποδο ή κάτι που υποστηρίζει το iPhone σας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο για να είναι καθαρά τα άκρα των συγχωνευμένων φωτογραφιών. Ή, μπορείτε να συλλαμβάνετε εσκεμμένα το κίνημα δημιουργικά, γνωρίζοντας ότι παίρνετε δύο φωτογραφίες και τις συγχωνεύετε, όπως έκανα με την εικόνα ηλιοβασιλέματος των χορευτών από το σιντριβάνι εδώ

04 του 04

Εξερευνήστε το φως

Paul Marsh

Να είστε ασθενής - Το καλύτερο φως και το χρώμα μπορεί να έρθει αφού ο ήλιος εξαφανιστεί πίσω από τον ορίζοντα. Παρακολουθήστε για το καλύτερο χρώμα μερικά λεπτά μετά τον ήλιο. Επίσης, διερευνήστε τον τρόπο με τον οποίο η χαμηλή γωνία του ήλιου σκηνής φωτίζει τον κόσμο γύρω σας. Τα εφέ φωτισμού και οπίσθιου φωτισμού της ζάντας μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες ισχυρές εικόνες. Τα ηλιοβασιλέματα δεν είναι πάντα για τα σύννεφα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δώσετε κάποια εργαλεία για τη λήψη καταπληκτικών ηλιοβασιλέσεων καλύτερα και θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε τη δύναμη του iPhone ως εργαλείο για εξαιρετική φωτογραφία.